Ale piękne kwiatki pokazujesz Róże, hortensje, lawenda - cudo Po prostu nie mogłam nie zacytować tego zdjęcia Chociaż inne też śliczne
Też się w przyszłym roku szykuję na vanilki, będzie ich u mnie ...dużo
Wygląda obłędnie I z białymi limkami i z żółtymi.
Zastanawiam się tylko jak ten zestaw sobie będzie radził przyszłościowo, bo na jednej rabacie są rośliny o rożnych upodobaniach co do gleby.
Odnośnie patyków przypomnij się na wiosnę ... adres już mam
Prawda jest taka że jeszcze nie skonsumowałem papryczki Wysuszyłem na wiór a w środku mam 4 nasiona Spróbuję ją dodać do sosu i zobaczę jak będzie smakować Być może to jakaś odmiany czuszki ... z wyglądu bardzo podobna
Nieskromnie muszę przyznać że ten zestaw mi się udał Dosadziłem teraz tam jeszcze białe tulipany parrot i czosnki
Hortensje są obłędne a najlepiej wyglądają w dużych grupach Z tego co pamiętam masz u siebie posadzony cały rząd hortek wzdłuż domu ?
Dziękuję drobna korekta ... to vanilka Hortensje przy sadzeniu miały wymienioną ziemię Pod każdy krzew poszedł 50 l wór ziemi o niskim odczynie a dodatkowo w sezonie co dwa tygodnie mają zakwaszane podłoże nawozem Róże rosną na kompoście ... myślę że sobie jakoś dadzą radę Tylko lawendę trzeba będzie za dwa lata przesadzić bo zostanie zagłuszona
U mnie pogoda coraz bardziej zimowa Temperatura coraz niższa, w dzień nie przekracza 3 stopni a na jutro zapowiadają opady śniegu i mróz Chyba koniec tego dobrego a w sobotę tulipany mam sadzić do donic