Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Napia 08:22, 20 lis 2014

Ale piękne kwiatki pokazujesz Róże, hortensje, lawenda - cudo Po prostu nie mogłam nie zacytować tego zdjęcia Chociaż inne też śliczne
Też się w przyszłym roku szykuję na vanilki, będzie ich u mnie ...dużo
Juzia 11:32, 20 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

A ja Cię w panterce widzę Uparciuchu i dlatego jesteś chora A jak zdrówko ?

Hahahaha. Ja i panterka!

Już mi lepiej
Juzia 11:32, 20 lis 2014

O kurka! Dubel!
Mala_Mi 11:44, 20 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

Wygląda obłędnie I z białymi limkami i z żółtymi.
Zastanawiam się tylko jak ten zestaw sobie będzie radził przyszłościowo, bo na jednej rabacie są rośliny o rożnych upodobaniach co do gleby.

Ale wizualnie miód i orzeszki..
AgataBC 16:51, 20 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

Podziwiam Cię bo jak sama napisałaś wykonujesz ciężkie prace w ogrodzie nie przeznaczone dla kobiet Mąż musi być z Ciebie dumny ... koniec z pochwałami

Ja też jak u siebie kopie dołki pod nowe nasadzenia natrafiam na skarby chyba z II wojny światowej Mam nadzieję że nie natknę się kiedyś na jakiś czołg albo niewybuch Hahaaa choć raz udało mi się wygrzebać hełm

Pozdrawiam

my kiedyś wykopaliśmy prawie całego malucha.. i jak do tej pory z 5 m3 szkła i kilkanaście kilogramów złomu.

Nieraz bym wolała leżeć i wydawać polecenia albo herbatkę pić i o niczym nie myśleć

Jaka pogoda u Ciebie?
Gardener27 17:06, 20 lis 2014

zabaewa napisał(a)
Ja też wpraszam się po patyki hortek na wiosnę Przemku a jak smakowała papryczka ? Doszukując się w necie myślę, że to jest jakaś odmiana czuszki, co myślisz?

Odnośnie patyków przypomnij się na wiosnę ... adres już mam

Prawda jest taka że jeszcze nie skonsumowałem papryczki Wysuszyłem na wiór a w środku mam 4 nasiona Spróbuję ją dodać do sosu i zobaczę jak będzie smakować Być może to jakaś odmiany czuszki ... z wyglądu bardzo podobna

Pozdrawiam
Gardener27 17:11, 20 lis 2014

Napia napisał(a)

Ale piękne kwiatki pokazujesz Róże, hortensje, lawenda - cudo Po prostu nie mogłam nie zacytować tego zdjęcia Chociaż inne też śliczne
Też się w przyszłym roku szykuję na vanilki, będzie ich u mnie ...dużo

Nieskromnie muszę przyznać że ten zestaw mi się udał Dosadziłem teraz tam jeszcze białe tulipany parrot i czosnki
Hortensje są obłędne a najlepiej wyglądają w dużych grupach Z tego co pamiętam masz u siebie posadzony cały rząd hortek wzdłuż domu ?
Gardener27 17:13, 20 lis 2014

Juzia_G napisał(a)

Hahahaha. Ja i panterka!

Już mi lepiej

A do tego różowe legginsy czy jako to się tam zwie Hahahah
Gardener27 17:22, 20 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Wygląda obłędnie I z białymi limkami i z żółtymi.
Zastanawiam się tylko jak ten zestaw sobie będzie radził przyszłościowo, bo na jednej rabacie są rośliny o rożnych upodobaniach co do gleby.

Ale wizualnie miód i orzeszki..

Dziękuję drobna korekta ... to vanilka Hortensje przy sadzeniu miały wymienioną ziemię Pod każdy krzew poszedł 50 l wór ziemi o niskim odczynie a dodatkowo w sezonie co dwa tygodnie mają zakwaszane podłoże nawozem Róże rosną na kompoście ... myślę że sobie jakoś dadzą radę Tylko lawendę trzeba będzie za dwa lata przesadzić bo zostanie zagłuszona
Gardener27 17:25, 20 lis 2014

Agcia napisał(a)

my kiedyś wykopaliśmy prawie całego malucha.. i jak do tej pory z 5 m3 szkła i kilkanaście kilogramów złomu.

Nieraz bym wolała leżeć i wydawać polecenia albo herbatkę pić i o niczym nie myśleć

Jaka pogoda u Ciebie?

U mnie pogoda coraz bardziej zimowa Temperatura coraz niższa, w dzień nie przekracza 3 stopni a na jutro zapowiadają opady śniegu i mróz Chyba koniec tego dobrego a w sobotę tulipany mam sadzić do donic