Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Ewa_w_ogrodzie 18:34, 20 lis 2014

Cały maluch w ogródku, pocieszające, czyli moje kamienne głazy to nic Zdjęcia róż są piękne i taka wiejska ta rabata, super klimat. U Przemka zawsze pięknie i jeszcze wesoło uśmiałam się z panterki i "jak to się tam nazywa legginów"
Juzia 20:42, 20 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

A do tego różowe legginsy czy jako to się tam zwie Hahahah

Taaaa.... i pod latarnię
Gardener27 21:05, 20 lis 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Cały maluch w ogródku, pocieszające, czyli moje kamienne głazy to nic Zdjęcia róż są piękne i taka wiejska ta rabata, super klimat. U Przemka zawsze pięknie i jeszcze wesoło uśmiałam się z panterki i "jak to się tam nazywa legginów"

Za oknem szaro i zimno więc poczuciem humoru trzeba nadrabiać

Pozdrawiam
Gardener27 21:07, 20 lis 2014

Juzia_G napisał(a)

Taaaa.... i pod latarnię

... oj już tam pod latarnię szpadel w dłoń i na rabaty
Juzia 10:57, 21 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

... oj już tam pod latarnię szpadel w dłoń i na rabaty

Chyba szuflę i do odśnieżania
makkasia 13:09, 21 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

Podziwiam Cię bo jak sama napisałaś wykonujesz ciężkie prace w ogrodzie nie przeznaczone dla kobiet Mąż musi być z Ciebie dumny ... koniec z pochwałami

Ja też jak u siebie kopie dołki pod nowe nasadzenia natrafiam na skarby chyba z II wojny światowej Mam nadzieję że nie natknę się kiedyś na jakiś czołg albo niewybuch Hahaaa choć raz udało mi się wygrzebać hełm

Pozdrawiam

Przemku z tego co czytam na O to większość ogrodniczek robi wszystko sama albo prawie sama Stąd te nasze bóle pleców, krzyży, barków, łopatek itd.
Jeśli chodzi o rabatę z Vanilkami to uważam, że jedynie lawenda może mieć kłopoty ze względu na mniejsze nasłonecznienie i kwaśność gleby.
Wszystko okaże się w praniu. Oby wszystko pięknie rosło bo ta rabata jest piękna
ściskam
AgataBC 14:48, 21 lis 2014

makkasia napisał(a)

Przemku z tego co czytam na O to większość ogrodniczek robi wszystko sama albo prawie sama Stąd te nasze bóle pleców, krzyży, barków, łopatek itd.

Makkasiu Przemkowi nie tyle chodziło o prace typowe w ogrodzie na rabatach ale o małą architekturę i nie tylko np.wytyczanie i wykonanie płotu, słupków, furtek, projektowanie i realizacja tarasu na fundamencie, domki dla ptaków i owadów i różne prace z drewna z odzysku.

Kobietki na ogrodowisku mamy bardzo zdolne, pomysłowe i pracowite jak mróweczki. Sama praca z grabkami, szpadlem itp.wykańcza i chodzimy czasem jak paralityki
Pszczelarnia 15:30, 21 lis 2014

Gardenerze, co to za żółtawe hortensje? Pierwszy raz w życiu widzę. Świetny zestaw.
Anita1978 15:37, 21 lis 2014

A tu jak zwykle jak w ulu!
Pogaduszki i pośmiać sie mozna !
Zestaw hortensja i lawenda widzę poraz pierwszy, pewnie tak jak pisze Ania , ze względu na inne wymagania glebowe! Ale wyglada cudnie, to fakt!
Mala_Mi 17:42, 21 lis 2014

Muszę poszukać foto swoich Vanilek, bo jakoś nie pamiętam aby były tak seledynowe/żółte Ale skleroza lekka już mi przysługuje