Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 23:10, 28 mar 2015

Ewo goście się już porozchodzili ale gospodarz wciąż jest

Dziękuję za życzenia i krokusiki

Tak właśnie podejrzewałem że róż u Ciebie brak Ciekaw jestem co będzie z tej NN

Widzę u Ciebie cała balustradę od tarasu porośnięta pnącymi różami Co o tym myślisz ?
Nallar 23:28, 28 mar 2015

Gardener27 napisał(a)
Ewo goście się już porozchodzili ale gospodarz wciąż jest

Dziękuję za życzenia i krokusiki

Tak właśnie podejrzewałem że róż u Ciebie brak Ciekaw jestem co będzie z tej NN

Widzę u Ciebie cała balustradę od tarasu porośnięta pnącymi różami Co o tym myślisz ?

Goście sobie poszli bo pewnie schowałeś cukier do szafy
Ta rabata przy tarasie jest do przeróbki, ale czy tam kiedyś będą róże?
Pszczółki i kolce w połączeniu z dziećmi...walałabym je na tej części ogrodu gdzie maluchy się nie "pałętają".
Bardzo podobają mi się róże ale jakoś boję się je zaprosić do ogrodu.
Zobaczymy jak poradzę sobie z ta jedną bezimienną, jeśli okaże się bezproblemowa to może pokuszę się o kolejne krzaczki.
Gardener27 23:37, 28 mar 2015

Nallar napisał(a)

Goście sobie poszli bo pewnie schowałeś cukier do szafy
Ta rabata przy tarasie jest do przeróbki, ale czy tam kiedyś będą róże?
Pszczółki i kolce w połączeniu z dziećmi...walałabym je na tej części ogrodu gdzie maluchy się nie "pałętają".
Bardzo podobają mi się róże ale jakoś boję się je zaprosić do ogrodu.
Zobaczymy jak poradzę sobie z ta jedną bezimienną, jeśli okaże się bezproblemowa to może pokuszę się o kolejne krzaczki.

Heheheh

Może masz rację że te róże za blisko tarasu ale clematisy pasowałyby tam idealnie Jak będziesz przerabiać rabatę weź to pod uwagę
Róże są bardzo wdzięczne i każdy ogrodnik powinien je u siebie mieć
Ta NN to z tych zupełnie bez nazwy czy po prostu nie wiesz jaka to odmiana ?
Nallar 23:49, 28 mar 2015

Gardener27 napisał(a)

Heheheh

Może masz rację że te róże za blisko tarasu ale clematisy pasowałyby tam idealnie Jak będziesz przerabiać rabatę weź to pod uwagę
Róże są bardzo wdzięczne i każdy ogrodnik powinien je u siebie mieć
Ta NN to z tych zupełnie bez nazwy czy po prostu nie wiesz jaka to odmiana ?

Róża przywędrowała do mnie z likwidowanego ogrodu, była przycięta na ok. 30 cm od ziemi, nic o niej nie wiem i nawet nie miałam kogo zapytać co to za okaz, jak zakwitnie, z naciskiem na "jak" to zrobię jej fotkę i postaramy się ją rozpoznać.
Clematisy to niezły pomysł, pomyślę, plany odległe ale dzięki.
Agatek 10:17, 29 mar 2015

Gardener27 napisał(a)

Posadziłem jesienią sporo szafirków ale one takie maleńkie że pewnie zginą No cóż ... czekamy jak będą kwitnąć
Lawendę siałem w tamtym roku w styczniu i w grudniu mi zakwitła Potwornie wolno rośnie, lepiej robić sadzonki ... znaczy się szybciej Jeśli zdecydujesz się na wysiew pamiętaj że nasiona lawendy należy pierw poddać stratyfikacji by pobudzić je do kiełkowania

Kolorowych snów

Dzień dobry,
W ubiegłym roku siadam lawendę do skrzynki i wcale jej nie stratyfikowałam, nic o tym nie napisali na opakowaniu w tym roku zrobię jak radzisz
Gardener27 15:19, 29 mar 2015

Agatek napisał(a)

Dzień dobry,
W ubiegłym roku siadam lawendę do skrzynki i wcale jej nie stratyfikowałam, nic o tym nie napisali na opakowaniu w tym roku zrobię jak radzisz

Witam

Takich informacji producenci nasion nie umieszczają na opakowaniach Po co zniechęcać klienta potrzebą dodatkowych zabiegów przed siewem Stratyfikacja jest tajemną wiedzą którą posiadają tylko wybrani a tak na poważnie pobudza ona nasiona do lepszego kiełkowania
renatamama3 15:34, 29 mar 2015

Gardener27 napisał(a)
Jak już wspomniałem byłem dzisiaj na zakupach Asortyment w ogrodniczych może spowodować zawrót głowy Swoją uwagę skupiłem na różach Udało mi się kupić na miejscu bez konieczności zamawiania egzemplarze na których mi bardzo zależało Część w doniczkach a reszta z gołym korzeniem

Przemku ,ale zakupy ,mam tylko Eden i Chopina ,wiosną dostał eksmisję na inne miejsce ,bo jest mało reprezentacyjny ,kwiat ładny ,ale wybujał a dół łysy ,drugi raz bym nie kupiła .Nad Luisem się zastanawiam ,bo ładna ,ale też dość wysoka ,no i kurczem 80 % moich róż jest różowa .pozdrawiam
Gardener27 15:35, 29 mar 2015

Obiecywałem więc pokarzę Wam mój parapet W tym sezonie dominują trawy ozdobne głównie jednoroczne W tamtym tygodniu wszystkie zostały podzielone na mniejsze kępki i przeniesione do doniczek O pikowaniu pojedynczych siewek przy takiej ilości nie było mowy ze względu na brak miejsca Ta wyższa to Stipa ta niższa to Dmuszek i koktajlowe też załapały się na fotce

Gardener27 15:43, 29 mar 2015

renatamama3 napisał(a)

Przemku ,ale zakupy ,mam tylko Eden i Chopina ,wiosną dostał eksmisję na inne miejsce ,bo jest mało reprezentacyjny ,kwiat ładny ,ale wybujał a dół łysy ,drugi raz bym nie kupiła .Nad Luisem się zastanawiam ,bo ładna ,ale też dość wysoka ,no i kurczem 80 % moich róż jest różowa .pozdrawiam

Wszyscy są zgodni co do Chopina że ładne ma kwiaty ale duży rośnie i wizualnie nie prezentuje się najlepiej Z Louise to wyszło całkiem przez przypadek W ostatniej chwili stojąc przy kasie wypatrzyłem i wziąłem Co z tego będzie czas pokarze U mnie też najwięcej róż w odcieniu różu

Pozdrawiam
AgataBC 15:51, 29 mar 2015

Łoo jaka czadowa rozsada pięknie trawki wyglądają. Ja też planuje siać dmuszka ale zostawiłam go na kwiecień. Będzie raczej w doniczkach niż na rabatach.