Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:44, 28 mar 2015

Agatek napisał(a)

U mnie to powolutku idzie, ale i tak mi miło, że mogę liczyć na przesympatyczne wsparcie :-*

Pamiętam że założyłaś wątek 20 stycznia wtedy kiedy ja już obchodziłem rocznicę na forum Bardzo dobrze Ci idzie Czuję że w tym sezonie Wasza działka zmieni się nie do poznania
Gardener27 21:49, 28 mar 2015

pawel_snopek napisał(a)

Kupiłem ją 4 lata temu na urodziny mojej mamie tak pięknie wygląda bo dostaje co wiosnę obornik rozsumwam ziemię w miejscu posadzenia wkładam obornik zasypuję i podlewam a ona wtedy szaleje z kwitnieniem, to jest jakaś okrywowa zaszczepiona.

Paweł obornik obornikiem ale ona jest taka okazała bo podarowana od serca Mama musi być dumna z Ciebie Taki prezent Kwiaty w wazonie więdną, czekoladki to kalorie a ta róża już od czterech lat zachwyca Ponadczasowy podarek
Iwk4 21:51, 28 mar 2015

Przemku, jutro jadę do O, zobaczę, co mają nowego. Dzięki za wizytę u mnie. Myślałam, że zobaczę twoje skarby na oknach, w zeszłym roku byłam pełna podziwu dla twojego ogrodu warzywnego. Gratki na 400 ci zostawiam, a właściwie na 402
Gardener27 21:53, 28 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Właśnie, gratulacje na 400 stronę!

Fajnie Karol że wpadłeś Dziękuję

Twój wątek pędzi jak szalony Nie tak dawno świętowaliśmy seteczkę a dziś już 50 stron więcej
Gardener27 22:01, 28 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Przemku, jutro jadę do O, zobaczę, co mają nowego. Dzięki za wizytę u mnie. Myślałam, że zobaczę twoje skarby na oknach, w zeszłym roku byłam pełna podziwu dla twojego ogrodu warzywnego. Gratki na 400 ci zostawiam, a właściwie na 402

Witaj Iwonko

Ja oprócz róż wziąłem jeszcze sześciopaki lawendy W tamtym roku u nich kupowałem i byłem z niej bardzo zadowolony Może jutro uda mi się zrobić zdjęcia moim parapetowym inkubatorom Mam nadzieję że w tym sezonie mój warzywnik nie będzie gorszy Bardzo dziękuję za miłe słowa i życzenia Krokusy wyglądają zjawiskowo Moje w tym roku jakieś takie sobie a po deszczu już po nich

Pozdrawiam
Ewa777 22:06, 28 mar 2015

Moje krokusy już skończyły kwitnienie. Wszystkie już padły. Czekam teraz na tulipany i żonkile
Gardener27 22:12, 28 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Moje krokusy już skończyły kwitnienie. Wszystkie już padły. Czekam teraz na tulipany i żonkile

A szafirków nie posiadasz ?
Agatek 22:25, 28 mar 2015

Gardener27 napisał(a)

Pamiętam że założyłaś wątek 20 stycznia wtedy kiedy ja już obchodziłem rocznicę na forum Bardzo dobrze Ci idzie Czuję że w tym sezonie Wasza działka zmieni się nie do poznania

Dobrze pamiętasz
I oby Twoje słowa były prorocze, niech mój ogród powstaje pełną parą
Szafirowe po prostu kocham szkoda , że tak krótko kwitną. Lawenę też darzę uczuciem i mam zamiar jeszcze ją posiać.
I znikam do łóżka, dorzucę tylko coś do kominka żebym nie zmarła w nocy
Gardener27 22:42, 28 mar 2015

Agatek napisał(a)

Dobrze pamiętasz
I oby Twoje słowa były prorocze, niech mój ogród powstaje pełną parą
Szafirowe po prostu kocham szkoda , że tak krótko kwitną. Lawenę też darzę uczuciem i mam zamiar jeszcze ją posiać.
I znikam do łóżka, dorzucę tylko coś do kominka żebym nie zmarła w nocy

Posadziłem jesienią sporo szafirków ale one takie maleńkie że pewnie zginą No cóż ... czekamy jak będą kwitnąć
Lawendę siałem w tamtym roku w styczniu i w grudniu mi zakwitła Potwornie wolno rośnie, lepiej robić sadzonki ... znaczy się szybciej Jeśli zdecydujesz się na wysiew pamiętaj że nasiona lawendy należy pierw poddać stratyfikacji by pobudzić je do kiełkowania

Kolorowych snów
Nallar 22:55, 28 mar 2015

Ja z gratulacjami przychodzę. Troszkę spóźniona ale mam nadzieję że imprezka jeszcze się nie skończyła.....

Przemku masz rację róż nigdy nie pokazywałam bo ich nie mam. Jesienią przywlekłam z pracy jedną sadzoneczkę NN ale czy coś z niej będzie? czas pokaże.