Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:30, 28 mar 2015

Agatek napisał(a)
Oby ten Chopin wpasował Ci się koncertowo do ogrodu

Mam w planach posadzić Chopina pośrodku półokrągłej rabaty a przed nim The fairy Róż na tle bieli Ciekawe czy to zagra ze sobą ?
Ewa777 19:43, 28 mar 2015

Jesienią kupiłam Chopina a teraz wiosną Eden
Chopina trzeba mocno wiosną przycinać i będzie Pan zadowolony
Gardener27 19:46, 28 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Jesienią kupiłam Chopina a teraz wiosną Eden
Chopina trzeba mocno wiosną przycinać i będzie Pan zadowolony

W tym roku cięcie już mam z głowy Producent tym się zajął
Zobaczymy jak duża urośnie w ciągu sezonu
Będziemy porównywać nasze nowe nabytki
pawel_snopek 19:50, 28 mar 2015

Gardener27 napisał(a)

Oj tam ... parę sztuk tylko wziąłem Jak czytam o wysokości Chopina u Twojego znajomego to się zastanawiam czy dobrze zrobiłem kupując Może w pierwszym sezonie nie będzie takim gigantem Mówisz że Louise kiepsko u Ciebie rośnie a mamy chyba podobną ziemię Wrócimy do tematu w sezonie
W tamtym roku posadziłem Red fairy i byłem z nich bardzo zadowolony mam nadzieję że The fairy też nie zawiodą mych oczekiwań
Paweł a macie może Pomponelle ?

Niestety Pomponelli nie mamy, ona też jest fajna
Moj najstarszy Chopin ma około 1 metra wysokości i ma już 3 lata. Trzeba go dość mocno ciąć by był niski ale i tak jego kwiaty są piękne.
Przyjechały do nas ostatnio róże z tych tanich mamy je po 16 zł i są w nich róże queen elizabeth mam już jedną sztukę i zastanawiam się czy może dokupić ich więcej mają fajne kwiaty. A co do fajnych róż podoba mi się Kronenburg za jego ogromne kwiaty, oraz red Leonardo da Vinci.
Gardener27 20:05, 28 mar 2015

pawel_snopek napisał(a)

Niestety Pomponelli nie mamy, ona też jest fajna
Moj najstarszy Chopin ma około 1 metra wysokości i ma już 3 lata. Trzeba go dość mocno ciąć by był niski ale i tak jego kwiaty są piękne.
Przyjechały do nas ostatnio róże z tych tanich mamy je po 16 zł i są w nich róże queen elizabeth mam już jedną sztukę i zastanawiam się czy może dokupić ich więcej mają fajne kwiaty. A co do fajnych róż podoba mi się Kronenburg za jego ogromne kwiaty, oraz red Leonardo da Vinci.

Fajnie masz z tą pracą Zawsze na bieżąco jesteś i nie musisz daleko szukać ale z drugiej strony duża pokusa
QUEEN ELIZABETH zakupiłeś Wiesz królowa jest tylko jedna a tak powarzenie Ja bym jeszcze dokupił Piękna jest
Leonardo też macie u siebie ? Dobrze że daleko od siebie mieszkamy
bartek_luberda 20:09, 28 mar 2015

Jutro się spytam męża o altanę bo od południa z kolegą wędzą szynki i kiełbasę i nadal w niej siedzą
Gardener27 20:14, 28 mar 2015

bartek_luberda napisał(a)
Jutro się spytam męża o altanę bo od południa z kolegą wędzą szynki i kiełbasę i nadal w niej siedzą

Męskie wędzenie ... lepiej nie przeszkadzać Będzie swojszczyzna na święta jak znalazł Moje szynki dopiero się marynują Wędzenie dopiero w tygodniu bo bym do świąt wszystko zjadł
kosolka 20:17, 28 mar 2015

Przemku, miałam na rabacie Chopina z Fairy- uważam że dobre zestawienie. Nie wiem czy mam fotki. Zresztą pisze z tel.. Mam wszystkie róże które kupiłeś Ale Eden i Louise powinny zakwitnąc u mnie w tym roku po raz pierwszy. Też jestem ciekawa jak sobie beda radziły. Pracowity dzień miałeś, jak i ja. Udało mi się- nie padało Pozdrawiam!
pawel_snopek 20:17, 28 mar 2015

Leonardo będzie dopiero w czerwcu bo już się wypytałem naszego dostawcy o to, przyjechały też jakieś Angielskie dopiero muszę się do nich dokopać
Migawka z pracy

Gardener27 20:29, 28 mar 2015

kosolka napisał(a)
Przemku, miałam na rabacie Chopina z Fairy- uważam że dobre zestawienie. Nie wiem czy mam fotki. Zresztą pisze z tel.. Mam wszystkie róże które kupiłeś Ale Eden i Louise powinny zakwitnąc u mnie w tym roku po raz pierwszy. Też jestem ciekawa jak sobie beda radziły. Pracowity dzień miałeś, jak i ja. Udało mi się- nie padało Pozdrawiam!

Mówisz że Chopin i The Fairy to dobre połączenie Kupuję to
U Ciebie też coraz więcej róż pojawia się w ogrodzie Mam nadzieję że wszystkie w tym roku będą kwitnąć
Deszcz też potrzebny ale jak są plany to jak najdalej nas

Pozdrawiam