Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Warmia 21:08, 14 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

Hmmm ... a niektórzy myślą że jak obsieją ogród tylko trawą to będzie mało pracy Nic z tych rzeczy Zadbana darń jest bardziej wymagająca niż rabata z bylinami

Tak już z tymi żurawkami bywa że nie tylko my je kochamy Musisz zastosować oprysk zarówno na krzaczkach w doniczkach jak i w tych miejscach na rabacie gdzie one rosły Jak los będzie łaskawy pozbędziesz się tego paskudztwa

Będzie dobrze ... już nie płakusiaj

Jeju, od razu mi lepiej

Żurawki oczyszczone, podzielone, opryskane. Ziemię po żurawkach przeryłam ręcznie i każdego znalezionego gnojka posyłałam na śmierć blee... Potem jeszcze zrobiliśmy oprysk ziemi, w której rosły. Tylko jedna żurawka miała uszkodzony korzeń i poszła w kosz. Zobaczymy co z nimi będzie.
Gardener27 21:12, 14 kwi 2015

Kacha123 napisał(a)
Fiu, fiu! To będzie mega- warzywnik, bo sam warzywnik brzmi zbyt skromnie
Donice jak zwykle piękne!

Hehheeh Mega warzywnik Będę musiał wykupić wszystkie nasiona warzyw w okolicy żeby ten areał obsadzić A tak na poważnie ... wszystkiego będzie jak zawsze po trochu skapane w łące kwiatów

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Gardener27 21:19, 14 kwi 2015

Warmia napisał(a)

Jeju, od razu mi lepiej

Żurawki oczyszczone, podzielone, opryskane. Ziemię po żurawkach przeryłam ręcznie i każdego znalezionego gnojka posyłałam na śmierć blee... Potem jeszcze zrobiliśmy oprysk ziemi, w której rosły. Tylko jedna żurawka miała uszkodzony korzeń i poszła w kosz. Zobaczymy co z nimi będzie.

Robiąc zakupy w szkółkach cieszymy się z nowych nabytków w naszych ogrodach Sadzimy piękne rośliny ale nie wiadomo do końca czy nie kryją ukrytych lokatorów Pewnie przyniosłaś sobie to właśnie w ten sposób Trzymam kciuki za żurawki Po podjęciu takiej zaciekłej walki musi się to tylko skończyć sukcesem
Gardener27 21:20, 14 kwi 2015

Juzia napisał(a)
OMG!

O co chodzi ? ... nie mam pojęcia
Gardener27 21:24, 14 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
Przemku, warzywnik masz wielkości całego mojego ogrodu
Jestem go bardzo ciekawa

Warzywnik ma powierzchnię ok 200 m2 Niestety w tym tygodniu nie ruszyłem z pracami w nim Plany były ambitne Miałem wytyczyć trawiaste alejki ale albo brak czasu albo pogoda nieodpowiednia Może w sobotę uda mi się podgonić z robotą
Gardener27 21:27, 14 kwi 2015

Dorota123 napisał(a)
Ależ Ty masz wielki ten warzywnik!

Z roku na rok coraz większy Nic na to nie poradzę bo zawsze mi mało miejsca na nowe pomysły Po części też jest polem do eksperymentów
Zobaczymy co w tym sezonie nam przyniesie
Warmia 21:30, 14 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

Robiąc zakupy w szkółkach cieszymy się z nowych nabytków w naszych ogrodach Sadzimy piękne rośliny ale nie wiadomo do końca czy nie kryją ukrytych lokatorów Pewnie przyniosłaś sobie to właśnie w ten sposób Trzymam kciuki za żurawki Po podjęciu takiej zaciekłej walki musi się to tylko skończyć sukcesem

Chyba nie przyniosłam ich z roślinkami, bo mam je od dawna. Mają już ok. 4 lat, więc już dawno zostały by zjedzone. Nie wiem skąd się wzięły, ale mnie wkurzyły na maksa.
Gardener27 21:34, 14 kwi 2015

Agatek napisał(a)

siedziałeś tak cicho na forum a tu proszę
powrót z przytupem
warzywnik od razu większy, żeby i dla mnie na szaberek zostało

ach te uśmiechnięte bratki

Czasem tak bywa że znikam z forum ale staram się moją nieobecność zrekompensować zdjęciami Cieszę się że się podoba
Bratki należą do moich ulubionych wiosennych kwiatów Długo kwitną i pojawiają się w donicach jako pierwsze nawet już w lutym jak pogoda pozwala

Pozdrawiam
Gardener27 21:37, 14 kwi 2015

Warmia napisał(a)

Chyba nie przyniosłam ich z roślinkami, bo mam je od dawna. Mają już ok. 4 lat, więc już dawno zostały by zjedzone. Nie wiem skąd się wzięły, ale mnie wkurzyły na maksa.

Może przyniosłaś je z czymś innym a że żurawki są ich przysmakiem zaczęły się do nich dobierać A może ktoś złośliwy Ci je podrzucił ? W jakich relacjach żyjesz z sąsiadami ?
Warmia 21:41, 14 kwi 2015

ło matko, najpierw mnie pocieszasz a teraz straszysz
Wolałam wcześniejszy wpis