Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Dorota123 17:30, 12 kwi 2015

Ależ Ty masz wielki ten warzywnik!
Ewa777 19:14, 12 kwi 2015

Przemku, i co dostałeś już przesyłkę? Do mnie się jeszcze nie odezwali...
Agatek 12:37, 13 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

siedziałeś tak cicho na forum a tu proszę
powrót z przytupem
warzywnik od razu większy, żeby i dla mnie na szaberek zostało

ach te uśmiechnięte bratki
Gardener27 20:32, 14 kwi 2015

Warmia napisał(a)
To ja zrobię wieczorem i zobaczymy co będzie

Ciekaw jestem czy udało Ci się zrobić oprysk ? U mnie pogoda dopisała i pozabiegu nie padało przez kolejne 3 dni Myślę że tyle wystarczy Dziś zakupiłem chwastox trio na mój trawnik Chwaściory strzeżcie się
Gardener27 20:39, 14 kwi 2015

Nallar napisał(a)
Podziwiam Cię, tyle pracy....nie trza było tego traktorka do mnie podesłać?

A tak na marginesie, czy Ty nie miałeś się przypomnieć wiosną? Pamiętam że się uśmiechałeś tylko nie pamiętam o co chodziło.

Glebogryzarka na takiej powierzchni ułatwia bardzo życie Pół godzinki i cały warzywnik był przygotowany do nowego sezonu

Ewa pamięć mam dobrą ale krótką już sam nie pamiętam co to było ale do Ciebie zawsze szeroko się uśmiecham bez ukrytych intencji
Gardener27 20:45, 14 kwi 2015

zabaewa napisał(a)
Normalnie Cię podziwiam. Skąd Ty na to wszystko bierzesz czas - o ogrodowisku nie zapominając. Ech... młodości - dodaj mi skrzyła...

Młodość ulotna jest i nie trwa wiecznie ... mamy tyle lat na ile się czujemy

Właśnie z tym czasem ostatnio kruchutko Popołudnia po pracy spędzam w ogrodzie a gdy wracam do domu już nie mam na nic siły Ostatni tydzień przeleciał mi miedzy palcami i ten też tak się zapowiada

Pozdrawiam
Warmia 20:45, 14 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

Ciekaw jestem czy udało Ci się zrobić oprysk ? U mnie pogoda dopisała i pozabiegu nie padało przez kolejne 3 dni Myślę że tyle wystarczy Dziś zakupiłem chwastox trio na mój trawnik Chwaściory strzeżcie się

Nic mi nie mów. W sobotę zrobiliśmy wertykulację trawnika. Wygrabiliśmy caluśki (ok.600 m) i wieczorem nie mieliśmy już siły na nic. W niedzielę tak wiało, że zapomnij o opryskach. A na dokładkę okazało się, że moje żurawki, które wykopaliśmy, żeby podzielić, mają lokatorów (wiadomo jakich)
I teraz nie wiem co z nimi robić. Mam ok. 50 sadzonek, które przechodzą kwarantannę w doniczkach. Nie wiem czy jeszcze chcę mieć żurawki buuu...
Sorki za żale. Już wycieram nosa i będzie ok.
Gardener27 20:54, 14 kwi 2015

Warmia napisał(a)

Nic mi nie mów. W sobotę zrobiliśmy wertykulację trawnika. Wygrabiliśmy caluśki (ok.600 m) i wieczorem nie mieliśmy już siły na nic. W niedzielę tak wiało, że zapomnij o opryskach. A na dokładkę okazało się, że moje żurawki, które wykopaliśmy, żeby podzielić, mają lokatorów (wiadomo jakich)
I teraz nie wiem co z nimi robić. Mam ok. 50 sadzonek, które przechodzą kwarantannę w doniczkach. Nie wiem czy jeszcze chcę mieć żurawki buuu...
Sorki za żale. Już wycieram nosa i będzie ok.

Hmmm ... a niektórzy myślą że jak obsieją ogród tylko trawą to będzie mało pracy Nic z tych rzeczy Zadbana darń jest bardziej wymagająca niż rabata z bylinami

Tak już z tymi żurawkami bywa że nie tylko my je kochamy Musisz zastosować oprysk zarówno na krzaczkach w doniczkach jak i w tych miejscach na rabacie gdzie one rosły Jak los będzie łaskawy pozbędziesz się tego paskudztwa

Będzie dobrze ... już nie płakusiaj
Gardener27 21:03, 14 kwi 2015

Agcia napisał(a)
No i się Susan doczekałam w pakiecie z warzywnikiem . Fajnie, że udało Ci sie wkońcu porządnie popracować a zdjęcia są bardzo energetyczne pozdrawionka zostawiam.

Myślę że Susan na ten weekend już ładnie rozkwitnie Trochę się u nas ochłodziło i przystopowało jej zapędy

Oj ... popracowałem sobie i to jeszcze jak W niedzielę palcem nie mogłem ruszyć ale pojechałem na zakupy i wróciłem z nowym kompletem drewnianych mebli ogrodowych Zdjęcia wkrótce

Pozdrawiam również gorąco
Gardener27 21:07, 14 kwi 2015

Robertop napisał(a)
Zdjecia super. Oczy nacieszyłem. Ja dzisiaj tez pracowicie spędziłem czas w ogrodzie. Niestety bez zdjeć, bo nie było co fotografować

Wszyscy ostatnio jesteśmy zapracowani Zimą marzyliśmy o rozpoczęciu sezonu ogrodowego a jak się już rozpoczął końca prac nie widać

Jak to nie było czego fotografować ? Cebulowe u Ciebie strajkują ?