Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:17, 05 kwi 2014

Ewa Ty masz taki taras że możesz sobie wagoniki zrobić ze skrzyń Pięknie będą u Ciebie wyglądać bo jak sama mówisz doniczki się nie sprawdzają W kancikowaniu to ja już mam spory staż Oglądanie angielskich ogrodów zrobiło swoje
Gardener27 21:23, 05 kwi 2014

Primula Belarina Buttercup Yellow

MagdalenaK8 21:48, 05 kwi 2014

Przemuś Prymulki pierwsza klasa, też takie kcę .
Gardener27 22:08, 05 kwi 2014

Małpy są pojedyncze i nie chcą się dzielić
MagdalenaK8 22:11, 05 kwi 2014

To małpy niepodzielne
Napia 22:46, 05 kwi 2014

Prymulki zachwycają Napisz proszę, gdzie można kupić nasiona i czy rośliny potrzebują specjalnych warunków. Baaardzodziękuję i pozdrawiam
Ewa4 23:11, 05 kwi 2014

Muszę się rozejrzec za takimi prymulami bardzo je lubię a mam te tradycyjne .O skrzyneczkach na taras to ja myślę tylko nie ma komu zrobić ale jak się obrobie z rabatami to zabiorę się za zbijanie skrzynek.
Mathildis 23:22, 05 kwi 2014

Donicowe tulipany przepiękne, a szczawikowe okręgi bardzo oryginalne. Dużo ich posadziłeś, czy szczawik szybko się rozrasta?
Gardener27 23:45, 05 kwi 2014

Prymulki zachwycają Napisz proszę, gdzie można kupić nasiona i czy rośliny potrzebują specjalnych warunków. Baaardzodziękuję i pozdrawiam

Agnieszko nie jestem Ci w stanie powiedzieć gdzie można dostać nasiona Ja parę lat temu przyniosłem sadzonki z pracy i tak sobie rosną bardzo powoli Uprawa jest taka sama jak przy tradycyjnych

Muszę się rozejrzec za takimi prymulami bardzo je lubię a mam te tradycyjne .O skrzyneczkach na taras to ja myślę tylko nie ma komu zrobić ale jak się obrobie z rabatami to zabiorę się za zbijanie skrzynek

Ja swoje skrzynie mam od roku Robione na zamówienie przez lokalnego stolarza Wykonane są z grubych desek zaizolowane od środka folią z potrójną warstwą impregnatu Nawet cebule tulipanów w nich nie przemarzły

Donicowe tulipany przepiękne, a szczawikowe okręgi bardzo oryginalne. Dużo ich posadziłeś, czy szczawik szybko się rozrasta?

Posadziłem 3 odmiany
- Oxalis Burgundy Wine W kolorze burbundu i białych kwiatkach bardzo ładnie się krzewi ale to krzewinka ok 20 cm
- Oxalis Pink Pillow Zielony o różowych kwiatach jest maciupki
- Oxalis White Pillow Zielony o białych kwiatach podobnie jak popszedni maleńki

Dodam że te odmiany w naszych warunkach są jednoroczne bo nie zimują w gruncie Odstępstwem była ta zima bo Oxalisy Pillow mi przeżyły w osłoniętym miejscu Bardzo ładnie się prezentują również w doniczkach Jest to również roślina domowa na parapety
Mathildis 00:01, 06 kwi 2014

Gardener27 napisał(a)

...
Dodam że te odmiany w naszych warunkach są jednoroczne bo nie zimują w gruncie Odstępstwem była ta zima bo Oxalisy Pillow mi przeżyły w osłoniętym miejscu Bardzo ładnie się prezentują również w doniczkach Jest to również roślina domowa na parapety

Tak mi się właśnie kojarzyły