Ewa Ty masz taki taras że możesz sobie wagoniki zrobić ze skrzyń Pięknie będą u Ciebie wyglądać bo jak sama mówisz doniczki się nie sprawdzają W kancikowaniu to ja już mam spory staż Oglądanie angielskich ogrodów zrobiło swoje
Muszę się rozejrzec za takimi prymulami bardzo je lubię a mam te tradycyjne .O skrzyneczkach na taras to ja myślę tylko nie ma komu zrobić ale jak się obrobie z rabatami to zabiorę się za zbijanie skrzynek.
Donicowe tulipany przepiękne, a szczawikowe okręgi bardzo oryginalne. Dużo ich posadziłeś, czy szczawik szybko się rozrasta?
Ja swoje skrzynie mam od roku Robione na zamówienie przez lokalnego stolarza Wykonane są z grubych desek zaizolowane od środka folią z potrójną warstwą impregnatu Nawet cebule tulipanów w nich nie przemarzły
Posadziłem 3 odmiany
- Oxalis Burgundy Wine W kolorze burbundu i białych kwiatkach bardzo ładnie się krzewi ale to krzewinka ok 20 cm
- Oxalis Pink Pillow Zielony o różowych kwiatach jest maciupki
- Oxalis White Pillow Zielony o białych kwiatach podobnie jak popszedni maleńki
Dodam że te odmiany w naszych warunkach są jednoroczne bo nie zimują w gruncie Odstępstwem była ta zima bo Oxalisy Pillow mi przeżyły w osłoniętym miejscu Bardzo ładnie się prezentują również w doniczkach Jest to również roślina domowa na parapety