Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

marta_d 20:09, 08 maj 2015

ohhh jaki piękny klonik!!!
Gardener27 20:18, 08 maj 2015

marta_d napisał(a)

Z tygodnia na tydzień ciężej, już właściwie nic nie robię w ogrodzie nogi mi puchną, aż bolą. Dziś tylko nawoziłam część iglaków w przydomowym i przycięłam buksiki, tatuś zrobił opryski na mszycę, dokończył nawożenie, w zakładzie mąż posadził dalie, kanny.. w tym roku szału nie będzie brakuje mi tej pracy, tym bardziej, że pogoda dopisuje

Termin powoli się zbliża więc nie jest lekko Podziwiam Cię że pomimo ciąży tak dużo robisz w ogrodzie ... można by powiedzieć razem robicie Z tą mszycą to jakaś lekka przesada Już ??? Wczoraj ją zauważyłem a dziś zrobiłem oprysk Moja róża nn ma nawet paczki Szaleństwo !!! Ja w tym roku będę sadził dalie w warzywniku bo tak bardzo mi się Twoje spodobały że też takich zapragnąłem

Klonik o którym wspominasz to Globoseum Teraz jest ładny a w środku sezonu słońce przypala mu liście i robi się brzydki
Gardener27 20:24, 08 maj 2015

Gardener27 20:34, 08 maj 2015

Gardener27 20:36, 08 maj 2015

marta_d 20:37, 08 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Termin powoli się zbliża więc nie jest lekko Podziwiam Cię że pomimo ciąży tak dużo robisz w ogrodzie ... można by powiedzieć razem robicie Z tą mszycą to jakaś lekka przesada Już ??? Wczoraj ją zauważyłem a dziś zrobiłem oprysk Moja róża nn ma nawet paczki Szaleństwo !!! Ja w tym roku będę sadził dalie w warzywniku bo tak bardzo mi się Twoje spodobały że też takich zapragnąłem

Klonik o którym wspominasz to Globoseum Teraz jest ładny a w środku sezonu słońce przypala mu liście i robi się brzydki

Chyba właśnie muszę przystopować, bo jeszcze nie daj Boże urodzę szybciej, a cesarkę mam zaplanowaną i nie byłaby to miła sytuacja
Mszycy jest jeszcze więcej jak w zeszłym roku, właściwie tylko na różach ją miałam, a w tym roku to jest jakiś istny horror! Pojechałam do BM po Decis i szlag ją trafił po kilku chwilach

Ty głuptasie trzeba było dać znać, to chętnie bym Ci podesłała bulwy dalii, które życzyłbyś sobie, bo wszystkiego nie wsadziliśmy i rozdałam sąsiadkom i mamie do warzywnika

Klonik rzeczywiście wygląda na delikatny, ale jest naprawdę piękny! Zanotowałam odmianę i jak tylko pozbędę się świerków, to chętnie widziałabym go u siebie
marta_d 20:38, 08 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Nie, no teraz przegiołeś!!!
Juzia 20:41, 08 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Juzia mówiła że z mniszka jest zadowolona Muszę spróbować jak sobie poradzi u mnie

Tylko ja nie pryskam całego trawnika a same chwasty....i dość mocno leję.
No i czekam na słoneczną pogodę, bo wtedy lepiej działa...tzn szybciej.

I tak....jestem zadowolona
Gardener27 20:42, 08 maj 2015

Gardener27 20:44, 08 maj 2015

Juzia napisał(a)

Tylko ja nie pryskam całego trawnika a same chwasty....i dość mocno leję.
No i czekam na słoneczną pogodę, bo wtedy lepiej działa...tzn szybciej.

I tak....jestem zadowolona

Też tak myślałem zrobić To co przeżyje potraktuje mniszkiem w słoneczny dzionek

Wiem, wiem że jesteś dumna z trawnika w tym roku