Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 22:45, 08 maj 2015

pawel_snopek napisał(a)
Normalnie piękne widoki te kolory są git miło się ogląda foteczki pozdrawiam Paweł

Dzięki Paweł za komplementy Również pozdrawiam
Gardener27 22:48, 08 maj 2015

Alisonek napisał(a)

a jak ten dywan kwiatków się nazywa???
Pozdrowionka zostawiam ja też trochę działam

Witam Tygryska
Alu to mix floxów jak Paweł wspomniał i żagwinu Parę lat temu zakupiłem małe sadzonki i z ubiegiem lat rozrosły się takie fajne poduchy kolorowe Mam je posadzone na skraju rabat Idealne na skalniaki
Masz czas na ogród przy Stasiu ?

Buziaczki
Marta7 22:48, 08 maj 2015

Ale blask bije z Twojego ogrodu,cudne kolory,serce rośnie..
Pozdrowienia zostawiam
Alisonek 22:54, 08 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Witam Tygryska
Alu to mix floxów jak Paweł wspomniał i żagwinu Parę lat temu zakupiłem małe sadzonki i z ubiegiem lat rozrosły się takie fajne poduchy kolorowe Mam je posadzone na skraju rabat Idealne na skalniaki
Masz czas na ogród przy Stasiu ?

Buziaczki

podoba mi się ten mix, muszę coś pod pęcherznice posadzić i irysy żeby za dużo tam nie pielić a tam jest istna Sahara to akurat roślinki dla mnie. Daj proszę potem zdjęcie w fazie bez kwiatków
jak Stasiek śpi mama może coś zrobić
a wiesz jaki wielki warzywnik nam wyszedł, strasz robić zdjęcia i 18 pomidorów z własnej ciążowej rozsady już w gruncie od 4 dni reszta plantacji czeka na po zimnej zośce
zabaewa 22:58, 08 maj 2015

Pomidory tdż już mam w gruncie A jutro jadę na giełdę polować na begonie, ziółka i paprykę. I wschidzą mi pyrki w worach
sylwia_slomc... 23:00, 08 maj 2015

Ja już dziś padłam, ale jutro wstanę.
Gardener27 23:00, 08 maj 2015

Agcia napisał(a)

O to to to roślina dla mnie!! ale też pięknie kwitnie.
Mam trochę nowych zakupów ale więcej zrobię w przyszłym tygodniu.
Mniszek jest cwany- jak chcesz go kosić to kwiat przy ziemi, a dzień po koszeniu dmuchawce wystają i podnoszą ciśnienie.. wolę na to nie patrzeć więc omijam te części ogródka..
dostałam też trochę prezentów.. i zastanawiam się co z nimi zrobić. Ale to mam czas jeszcze.
Walczyłam dziś też z mszycą.. róże poprostu opanowały.. podobnie jak derenie. Mrówki wszędzie im pomagają..
tematy u większości pasujące w tych naszych ogrodach kiedyś padniemy i nie wstaniemy..
Pozdrawiam Cię serdecznie

Tiarella spring symphony wpadła Ci w oko Mi też podobają się te jej kremowe szczotki do mycia butelek Kiedyś miałem jeszcze dwie inne odmiany o czerwonych kwiatach ale w naszych Polskich warunkach nie wytrzymały zimy i przepadły
Tak jak mówisz problemy bez względu na miejsce zamieszkania ogrodnik ma te same Walczymy ze szkodnikami, chwastami, grzybami i tak się czasem zastanawiam jak my to wszystko ogarniamy
Co do tych prezentów, i za jakiś czas dłuższego wolnego to nie śmiem Ci zadać tego pytania ale może kiedyś sama powiesz ....

Pozdrawiam również
marta_d 23:23, 08 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Przypomnę się jesienią Z góry nie dziękuję

Może masz rację, w półcieniu słońce będzie łaskawe dla jego liści

Spox u mnie półcienia pod dostatkiem, może dałby radę ten klonik przecudnej urody
AgataBC 23:31, 08 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Tiarella spring symphony wpadła Ci w oko Mi też podobają się te jej kremowe szczotki do mycia butelek Kiedyś miałem jeszcze dwie inne odmiany o czerwonych kwiatach ale w naszych Polskich warunkach nie wytrzymały zimy i przepadły
Tak jak mówisz problemy bez względu na miejsce zamieszkania ogrodnik ma te same Walczymy ze szkodnikami, chwastami, grzybami i tak się czasem zastanawiam jak my to wszystko ogarniamy
Co do tych prezentów, i za jakiś czas dłuższego wolnego to nie śmiem Ci zadać tego pytania ale może kiedyś sama powiesz ....

Pozdrawiam również

Ee nieee to nie to co myślisz. Poprostu muszę się zastanowić bo prezent nie planowany a ogródek mój już wiele nie zmieści.
Piękna ta tiarella. A w dodatku chyba była w tym ogrodniczym..oby jeszcze ją mieli bo tak zaraz nie pojade. Hmm..
Gardener27 23:38, 08 maj 2015

Marta7 napisał(a)
Ale blask bije z Twojego ogrodu,cudne kolory,serce rośnie..
Pozdrowienia zostawiam

Bardzo mi miło Marto że mój ogród się podoba Cały czas coś zmieniam, kombinuję i ręce tym samym nie mają wolnego Heheheh ale uwielbiam to co robię

Pozdrawiam serdecznie