Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:09, 07 maj 2015

Bardzo się cieszę że temat chwastów w trawniku wywołał taką żywą dyskusję Przeczytałem uważnie sugestie i rady Będę czerpał z Waszych doświadczeń po to by w tym roku murawa prezentowała się nienagannie w moim ogrodzie
Plan jest taki Gdy pogoda się wyklaruje i nie będzie ciapać co pół godziny robię kolejny oprysk chwastoksem Została mi połowa preparatu w butelce więc na wszystko jeszcze raz wystarczy Spokojnie poczekam na efekty tej czynności choć jestem realistą i w cuda nie wierzę Jak za pierwszym razem była porażka to za drugim nie będzie lepiej Najbardziej w trawniku denerwuje mnie mlecz więc jeśli będzie go jeszcze sporo zastosuję w odpowiednim odstępie czasu tak jak radziła Juzia i Agatka mniszek Ciekaw tylko jestem czy mój trawnik wytrzyma te wszystkie zabiegi Sylwio mam nadzieję że nie skończy to się tak jak u Twojego sąsiada Ewo wyrywacz do chwastów to świetna sprawa Widziałem ten produkt w jednym z odcinków Popielarskiej ale tak jak mówi Ola jest tego u nas za dużo żeby robić to ręcznie Pszczółko o randapie myślałem w sztywcie żeby ten mleczyk posmarować uważając na trawę ale to ostatnia ostateczność
Gardener27 21:14, 07 maj 2015

admete napisał(a)
U mnie słoneczko już jest , więc zaraz zawita u Ciebie
Trzymam kciuki za sprawne działanie w ogrodzie i zdrówka!!!! i nie odchodzenia od postanowienia "na luzie" !!!!! wszystko jakoś pomału, się zrobi - czego i ja będe sie trzymać - mimo że od 3 dni zapitalam po działce jak mały robocik żeby jak najwięcej zrobić, a wieczorem padam szybciej niż dzieci
Pozdrawiam

Agnieszko u mnie też dzisiaj było w miarę pogodnie W ogrodzie nic nie udało mi się zrobić bo miałem masę załatwieni po pracy i tak mnie zastał wieczór Też bym tak chciał jak mały robocik ale na razie to ruszam się jak leniwiec Dzięki za ciepłe słowa Odpozdrawiam
Gardener27 21:16, 07 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Przemku, już dwa dni temu przyszedł majowo-czewcowy numer Gardeners Word

Dzięki Ewciu Na Tobie zawsze można polegać Zupełnie zapomniałem że to już czas wybrać się do księgarni W niedzielę jadę na zakupy więc Empik odwiedzę
Gardener27 21:17, 07 maj 2015

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Gdy mieszkałam w bloku zachwycał mnie widok żółto-zielonych trawniczków, teraz nienawidzę tego chwasta

Hahhahaah ... jak ta perspektywa się zmienia od punktu siedzenia Żółtemu mleczykowi mówimy stanowczo NIE !!!
Gardener27 21:19, 07 maj 2015

Warmia napisał(a)

Psyłącam się Przypomniała mi się czeska bajka "Sąsiedzie"

Nie znam Co to ?
katarzynkak 22:57, 07 maj 2015

Przemq a kiedy zdjęcia z Twojego ogrodu można obejrzeć?
Mnie oczy od nadmiaru tekstu bolą
Gardener27 23:04, 07 maj 2015

Kasiu ostatnio doba za krótka na wszystko i na zdjęcia trzeba będzie niestety poczekać Mówisz że piśmiennictwo u mnie się uprawia zamiast roślin
GosiaJoanna 06:16, 08 maj 2015

U mnie również stale ten temat mleczowy na trawniku ale to walka z wiatrakami rozsiewają się z działki obok, ktora jest w trakcie budowy. Ja w tym roku Bofixem pryskam ponieważ mam jeszcze koniczyne na trawniku tak poleciła mi szefowa więc spróbuje ten specyfik. Pozdro
GosiaJoanna 06:18, 08 maj 2015

Juzia napisał(a)

Mniszek to nazwa środka na chwasty dwuliścienne...

Ja tym pryskałam fakt wypaliło ale i tak później rosło zielstwo :/
Gardener27 17:33, 08 maj 2015

Gosiu o Bofixie czytałem w wątku poświęconym trawnikowi Podobno skuteczny ale nigdzie u siebie nie mogłem go dostać więc padło na Chwastox U mnie podobnie jak u Ciebie mlecz przenosi się drogą powietrzną a walka z nim nie należy do łatwych Mam tylko nadzieję że moje działania przyniosą oczekiwany efekt

Juzia mówiła że z mniszka jest zadowolona Muszę spróbować jak sobie poradzi u mnie