Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Juzia 20:47, 08 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Też tak myślałem zrobić To co przeżyje potraktuje mniszkiem w słoneczny dzionek

Wiem, wiem że jesteś dumna z trawnika w tym roku

Hahaha... no nie do końca!
Ale jest lepiej.
Juzia 20:48, 08 maj 2015

Ja wiem czemu fot nie było!
Bo kancików nie zrobiłeś.

A teraz już są kanty - żylety to i fotki się zrobiło???

Pięknie i kolorowo... jak zawsze

Bogdzia 20:48, 08 maj 2015

Co za cudne widoki . Nie tylko masz pięknie w ogrodzie ale i świetne zdjecia robisz, a pełne pierwioski spowodowały moją zazdrośc. Cudnie.
Gardener27 20:52, 08 maj 2015

marta_d napisał(a)

Chyba właśnie muszę przystopować, bo jeszcze nie daj Boże urodzę szybciej, a cesarkę mam zaplanowaną i nie byłaby to miła sytuacja
Mszycy jest jeszcze więcej jak w zeszłym roku, właściwie tylko na różach ją miałam, a w tym roku to jest jakiś istny horror! Pojechałam do BM po Decis i szlag ją trafił po kilku chwilach

Ty głuptasie trzeba było dać znać, to chętnie bym Ci podesłała bulwy dalii, które życzyłbyś sobie, bo wszystkiego nie wsadziliśmy i rozdałam sąsiadkom i mamie do warzywnika

Klonik rzeczywiście wygląda na delikatny, ale jest naprawdę piękny! Zanotowałam odmianę i jak tylko pozbędę się świerków, to chętnie widziałabym go u siebie

To faktycznie musisz przystopować z tymi pracami ogrodowymi bo do terminu musisz wytrzymać
Ja mszycę zauważyłem tylko na różach O tej porze roku trafiała się jeszcze na tawułach ale na razie jej nie widzę

Z daliami olśniło mnie dopiero w tamtym tygodniu Gdybym ja wiedział wcześniej to pewnie bym się do Ciebie uśmiechnął Po obeliskach w warzywniku będzie piął się groszek pachnący w kolorze mocnego wina i taki też kolor widzę dali obok

Tego klona odradzam Są ładniejsze odmiany
Gardener27 20:55, 08 maj 2015

marta_d napisał(a)

Nie, no teraz przegiołeś!!!

Klony palmowe maja 3 lata i kupione za grosze W gruncie mi zawsze na wiosnę podmarzały więc je posadziłem do donic Na zimę chowam je do gospodarczego
Gardener27 20:56, 08 maj 2015

Juzia napisał(a)

Hahaha... no nie do końca!
Ale jest lepiej.

Gdybyś tego jednego zdjęcia nie umieściła na życzenie dziewczyn to bym powiedział że cudu dokonałaś
Gardener27 20:57, 08 maj 2015

Juzia napisał(a)
Ja wiem czemu fot nie było!
Bo kancików nie zrobiłeś.

A teraz już są kanty - żylety to i fotki się zrobiło???

Pięknie i kolorowo... jak zawsze

Tu mnie masz Hahahhaah Kancik był robiony w tygodniu i rabaty od razu lepiej się prezentują

Podziękował
Juzia 20:59, 08 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Gdybyś tego jednego zdjęcia nie umieściła na życzenie dziewczyn to bym powiedział że cudu dokonałaś

No wiesz!!!
Ale tam gdzie pokazałam to nic nie robiłam!

No weź pochwal...no!!!

Gardener27 21:04, 08 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Co za cudne widoki . Nie tylko masz pięknie w ogrodzie ale i świetne zdjecia robisz, a pełne pierwioski spowodowały moją zazdrośc. Cudnie.

Bardzo dziękuję Bogdziu za miłe słowa Z Twoich ust, wytrawnej ogrodniczki to bardzo duży dla mnie komplement Ogród liczy sobie już parę lat i z roku na rok przybywa w nim roślin Kolekcja się powiększa i miejsca brakuje Twoje łany pierwiosnków jakie ostatnio oglądałem też bardzo przypadły mi do gustu ale oczywiście nic nie pobije Twojej kolekcji rododendronów które już zaczynają spektakl

marta_d 21:08, 08 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

To faktycznie musisz przystopować z tymi pracami ogrodowymi bo do terminu musisz wytrzymać
Ja mszycę zauważyłem tylko na różach O tej porze roku trafiała się jeszcze na tawułach ale na razie jej nie widzę

Z daliami olśniło mnie dopiero w tamtym tygodniu Gdybym ja wiedział wcześniej to pewnie bym się do Ciebie uśmiechnął Po obeliskach w warzywniku będzie piął się groszek pachnący w kolorze mocnego wina i taki też kolor widzę dali obok

Tego klona odradzam Są ładniejsze odmiany

W takim razie będę mieć Cię na uwadze na jesień dostaniesz podarek daliowy

A co do klona to może bardziej dałby radę na półcienistym stanowisku?