Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

zabaewa 23:36, 10 maj 2015

Przemku - mam kilka odmian kamczackich. Generalnie są kwaskowe ale każda odmiana jest inna w smaku. Tak jak u jarzębin. Ja lubię. Plza tym są wyjątkowo zdrowe i antyrakowe Rosną u mnie w pełnym słońcu. Borôwkę amerykańską też mam - trzy odmiany - trzy krzaczki - ale te niskie. W tym roku przesadziłam je na bardzej wilgotne stanowisko i w lekki cień bo koło kamczackich było im za sucho i słabo owocowały.
Kup sobie specjalny nawóz zakwaszający do borówek. Są wyjątkowo żarłoczne i potrzebują bardzo zakwaszonej gleby. I też są zdrwe
JoannaP 07:57, 11 maj 2015

Zakupy widziałam no no poszalałeś
Też sobie kupię serduszka tylko białe
Juzia 08:48, 11 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

A co ... widzisz taką u siebie ? Podziękował

Jeszcze jej nie widzę...ale mogłabym
Gardener27 12:19, 11 maj 2015

bartek_luberda napisał(a)
Lampion przytargany Jest tak duży że 2 kobity miały co targać do samochodu Jak zrobię renowacje to obfocę

Faktycznie ten lampion musi być ogromny
Czekamy więc na fotorelację
Gardener27 12:22, 11 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Zakupy widziałam,śliczne. Jeśli masz dużo miejsca, to przeznacz na serduszkę około 1m, u bratowej pięknie się rozrosła. Można podsadzić niższymi roślinkami, żeby nie było pusto wokół niej.

U mnie na rabatach już nie ma zbyt dużo wolnego miejsca na nowe nasadzenia
Będę musiał trochę pokombinować żeby im zapewnić tyle przestrzenia ale nie ma rzeczy niemożliwych Coś się przesunie, coś przesadzi i będzie jak znalazł Dziękuję za informacje i sugestie
Gardener27 12:24, 11 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przemku ja w zeszłym roku posadziłam dwie kamczackie z marketu, w maju miały owoce i były w smaku słodkie tak samo jak borówka amerykańska, prawie się nie różniły, ale u mnie rosną w pełnym słońcu cały dzień. Jaka ty masz wystawę dla kamczackiej?

Moja kamczacka do tej pory rosła w półcieniu i może dlatego jej owoce były takie gorzkie Jesienią robiłem rewolucję na rabatach i przesadziłem ją w inne bardzo słoneczne miejsce Zobaczymy, może pomoże ?
Gardener27 12:28, 11 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Przemku - mam kilka odmian kamczackich. Generalnie są kwaskowe ale każda odmiana jest inna w smaku. Tak jak u jarzębin. Ja lubię. Plza tym są wyjątkowo zdrowe i antyrakowe Rosną u mnie w pełnym słońcu. Borôwkę amerykańską też mam - trzy odmiany - trzy krzaczki - ale te niskie. W tym roku przesadziłam je na bardzej wilgotne stanowisko i w lekki cień bo koło kamczackich było im za sucho i słabo owocowały.
Kup sobie specjalny nawóz zakwaszający do borówek. Są wyjątkowo żarłoczne i potrzebują bardzo zakwaszonej gleby. I też są zdrwe

Ewo jak już wcześniej pisałem Sylwi kamczacka została przeniesiona w inne miejsce Przy sadzeniu w dołek wsypałem cały 50 l wór specjalistycznej ziemi Wiosną zasiliłem nawozem takim jak wspominasz i teraz czekam co z tego wyjdzie Kwiatów ma mnóstwo więc i owoce będą Pytanie tylko jakie ?
Gardener27 12:31, 11 maj 2015

JoannaP napisał(a)
Zakupy widziałam no no poszalałeś
Też sobie kupię serduszka tylko białe

U mnie w szkółce mieli tylko z czerwonymi kwiatami
Jak uda mi się gdzieś spotkać z białymi kupię, bo bardzo mi się podobają
Gardener27 12:32, 11 maj 2015

Juzia napisał(a)

Jeszcze jej nie widzę...ale mogłabym

Miejsca mas sporo więc tylko sadzić
Mirka 12:47, 11 maj 2015

Przemku czy ja dobrze kojarzę że u ciebie widziałam szpaler z młodych Serbów?