Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:10, 01 lip 2015

07_Rene napisał(a)
Cześć Byłam już nieraz u Ciebie, ale anonimowo. Bardzo oryginalnie u Ciebie. Podoba mi się Zestaw kolorów i kształt rabat. Widać, że ogrod dopieszczony na maxa Dziwię się, że Ci zwierzyna odpuściła.
Zdradzisz, gdzie zamawiałeś Rozane? Szukam go już od dawna i nie mogę trafić.

Witaj Renato
Ogród podzielony jest na dwie części Jedna znajduje się przed domem i królują w niej głównie krzewy ozdobne Ta część ogrodzona jest 2.5 m murem który zasłaniają żywopłoty z żywotników Druga część znajduje się za domem gdzie głównie rosną byliny, warzywa i w żaden sposób nie jest ogrodzona Nigdy nie miałem kłopotu ze zwierzyną choć las jest nieopodal
Rozanne bardzo dawno temu przyniosłem sobie z pracy Gdzieś ostatnio ją widziałem jak byłem na zakupach ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie ?

Pozdrawiam
Ozz 21:15, 01 lip 2015

Ech, jestem stracona zachorowałam na obie roślinki... teraz muszę tylko znaleźć miejsce na przetacznik i małą szałwię.. najwyżej stara pójdzie wek..
a gdzie swoje kupowałeś jeśli można wiedzieć?
Gardener27 21:19, 01 lip 2015

Karol99 napisał(a)

Śliwa wiśniowa króluje tutaj. Ile ma lat?

Karolu śliwa jest pierwszym drzewkiem szczepionym na pniu jakie posadziłem w swoim ogrodzie Ma jak mnie pamięć nie myli 8 lat Każdej wiosny sobie obiecuję że ją przytnę ale z braku czasu wychodzi jak zawsze Potężne drzewsko z niej zrosło

Gardener27 21:21, 01 lip 2015

Dorota123 napisał(a)
Przetacznik śliczny, a w takim pięknym i wypielęgnowanym warzywniku aż miło posiedzieć i podelektować się widokiem.

Dziękuję Doroto Dzisiaj po pracy wziąłem się za pielenie warzywnika zanim słońce skuje ziemię w skałę w którą nic nie da się wbić i te krzesła są idealne do robienia sobie małych przerw
Gardener27 21:34, 01 lip 2015

Agatek napisał(a)

rozumiem, że to zaproszenie do Twojego magicznego ogrodu
piękne zdjęcia jak w ogrodzie pokazowym

przetacznikiem jestem zauroczona a stipy jakie duże to te, które sam siałeś?

Zdjęcie po prawej stronie jest najbliżej wjazdu i to chyba najbardziej widoczna rabata z drogi Czekam jak za tymi szałwiami zakwitną bukietowe Limelight i Morning Light trochę się wyciągną bo w ogóle ich tam nie widać

Stipy w alei wzdłuż chodnika dobrze pamiętasz sam siałem Są takie gęste ponieważ nie pikowałem ich tylko sadziłem w dużych kępkach Sporo podsypałem im kompostu podczas sadzenia i teraz się tak ładnie odwdzięczają
Gardener27 21:37, 01 lip 2015

Juzia napisał(a)

No to uważaj na tej drabinie!
Ja mam roboty na parterach...ale tyle, że się chyba do sierpnia nie wyrobię

Nie masz czasu???? Hmmm...

Przyjdzie taki czas że i na wysokościach będziesz zmuszona pracować Ciesz się póki po drabinach skakać nie musisz

Dla Ciebie czas mam zawsze Hyhyhy
Gardener27 21:37, 01 lip 2015

Anusia napisał(a)
Przetacznik kłosowy muszę zapamiętać też widzę go u siebie w ogrodzie

Polecam Aniu tego cudaka
Gardener27 21:38, 01 lip 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Witam zaglądnełam do Twojego ogrodu i niemogę wyjść jest tak pięknie że niemożna oczu oderwać, zostaję na dłużej

Witaj Agnieszko

Dziękuję za miłe słowa Zapraszam częściej

Pozdrawiam
Juzia 21:45, 01 lip 2015

Gardener27 napisał(a)

Przyjdzie taki czas że i na wysokościach będziesz zmuszona pracować Ciesz się póki po drabinach skakać nie musisz

Dla Ciebie czas mam zawsze Hyhyhy

O w życiu na drabinę nie wlezę!
Gardener27 21:50, 01 lip 2015

Ozz napisał(a)
Dzięki a odpowiedź! Generalnie to ideałem byłoby dla mnie znalezienie kocimiętki równie pięknej jak Walker's Low, ale mniejszej, skubana kwitnie nieprzerwanie i nawet obcięłam tylko część bo zostawiłam trochę dla owadów, a ona już świeżynki wypuszcza.

Melduję, że Rozanne ma już dwa kwiatki i wypuszcza drugą łodyżkę kwiatową

Ja odnośnie kocimiętki za wiele nie pomogę Mam całe 3 sztuki zakupione w tamtym roku z których jestem bardzo niezadowolony gdyż marnie kwitły jak to kwitnieniem można nazwać ?

Zrób geramium zdjęcie jak się obsypie kwiatami

Ozz napisał(a)
Ech, jestem stracona zachorowałam na obie roślinki... teraz muszę tylko znaleźć miejsce na przetacznik i małą szałwię.. najwyżej stara pójdzie wek..
a gdzie swoje kupowałeś jeśli można wiedzieć?

Przetaczniki w tamtym roku kupowałem w naszym Krakowskim OBI na AL. Bora Komorowskiego
Wszystkie szałwie tej wiosny zamawiałem w Świat bylin ale o tej porze roku nie polecam bo Bóg jeden wie co oni z nimi zrobią w transporcie Na ul Marchołta jest fajna szkółka roślin i pewnie tam znajdziesz te szałwie