Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Warmia 22:20, 29 cze 2015

A widzisz to taki myk To moje z tych większych. Rozłożyły się jak bierki. Znowu trzeba popodpierać.
Gardener27 22:25, 29 cze 2015

Warmia napisał(a)
A widzisz to taki myk To moje z tych większych. Rozłożyły się jak bierki. Znowu trzeba popodpierać.

Taki już los ogrodnika Zawsze coś się spi....y i trzeba poprawić żeby nie było za lekko

Ozz 22:51, 29 cze 2015

Gardener27 napisał(a)

Przemku, co to za odmiana szałwii, zdradzisz? Potrzebuję właśnie takiej mniejszej, kompaktowej, tak samo jak szukam kompaktowej kocimiętki bo mi pochłania wszystko

Pięknie u Ciebie i ,,bogato"
A Rozanne od Ciebie właśnie zakwitła całym jednym kwiatkiem
sylwia_slomc... 23:31, 29 cze 2015

Chwilkę mnie u Ciebie nie było, a tu taki raj kolorowy się rozwinął, wspaniałe masz zestawienia roślin, taka lekkość w kompozycjach, jak będziesz kiedyś dzielił bodziszki i szałwie to się piszę na nie obojętne które odmiany. jak się umorduje u siebie to wiem gdzie mogę poleżeć haha. Wygodne te leżaczki - mój M zastanawiał się na wiosnę nad zrobieniem podobnego, ale chyba zapomniał buu.
Przemo czy Ty masz ten ogród jakoś ogrodzony od strony pól bo nic nie widzę, zwierzyna Ci do niego nie zagląda? Szkód nie robi? Ja ogrodziłam, a i tak z naturą nie wygrałam - bażanty dalej rozgrzebują ściółkę i malutkie zajączki przechodzą, a teraz walczę ostro z kretami - bezskutecznie jak na razie.
Agatek 08:26, 30 cze 2015

Zaczarowany ogród
deszczowymaj 11:15, 30 cze 2015

Witaj Przemku
Cudny masz ogród,pięknie połączone za sobą rośliny,raj dla oczu

Pozdrawiam,będę zaglądać
makkasia 14:26, 30 cze 2015

Czad warzywnik - nikt takiego nie ma,
Czad donice, czad róże, przetaczniki, lawendy szławie bodziszki.
Czadowe energetyczne rabaty z czerwonymi różami i żurawkami no po prostu wszystko jest czadowe !!!
marta_d 20:32, 30 cze 2015

aalllee dawno nie byłam tu i w ogóle ostatnio nie za często zaglądam - inne obowiązki fotki jak zwykle piękne, ale czego się tu sodziewać - ogród wymuskany to i zdjęcie extra stipa w szałwiach bardzo efektownie wygląda róże też a u mnie ogródkowa bida ;( ale odbiję sobie w przyszłym roku
Gardener27 20:55, 30 cze 2015

Ozz napisał(a)

Przemku, co to za odmiana szałwii, zdradzisz? Potrzebuję właśnie takiej mniejszej, kompaktowej, tak samo jak szukam kompaktowej kocimiętki bo mi pochłania wszystko

Pięknie u Ciebie i ,,bogato"
A Rozanne od Ciebie właśnie zakwitła całym jednym kwiatkiem

To nie szałwia a przetacznik kłosowy Royal Candles

Z szałwii kompaktowych mogę Ci polecić Deep blue

Rozane jak już posiada pierwszy kwiat to będzie ich i więcej

Gardener27 21:12, 30 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Chwilkę mnie u Ciebie nie było, a tu taki raj kolorowy się rozwinął, wspaniałe masz zestawienia roślin, taka lekkość w kompozycjach, jak będziesz kiedyś dzielił bodziszki i szałwie to się piszę na nie obojętne które odmiany. jak się umorduje u siebie to wiem gdzie mogę poleżeć haha. Wygodne te leżaczki - mój M zastanawiał się na wiosnę nad zrobieniem podobnego, ale chyba zapomniał buu.
Przemo czy Ty masz ten ogród jakoś ogrodzony od strony pól bo nic nie widzę, zwierzyna Ci do niego nie zagląda? Szkód nie robi? Ja ogrodziłam, a i tak z naturą nie wygrałam - bażanty dalej rozgrzebują ściółkę i malutkie zajączki przechodzą, a teraz walczę ostro z kretami - bezskutecznie jak na razie.

Sylwio u Ciebie jeszcze większy gąszcz kwiatów i jak oglądam zdjęcia to się nie mogę nadziwić ile tego dobrodziejstwa różnorakiego posiadasz
Byliny o tej porze roku wyglądają najokazalej i mam do nich ogromną słabość Nawet dzisiaj byłem w szkółce po różowe przetaczniki kłosowe ale niestety wszystkie się wysprzedały
Będę o Tobie pamiętał przy podziale szałwii i bodziszków
Leżaki są genialne i mega niewygodne Bez poduch dłużej na nich nie da się leżeć bo wszystkie kości bolą
Ogród warzywny za domem nie jest niczym ogrodzony Zaraz za nim rozpościerają się pola uprawne i o dziwo nigdy nie miałem kłopotu z plądrującymi zwierzakami moich włości Czasem przylatuje parka bażantów ale jest bardzo grzeczna Spacerują sobie alejkami i odlatują