Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 22:49, 06 lip 2015

Agcia napisał(a)

Kwitną koło 1,5 miesiąca. Ale najładniej wyglądają ok.miesiąc, potem dojrzewają i sypią się z nich nasiona, robią się trochę łyse, dlatego zwykle się go dosiewa. Coś jak maciejka. U mnie w piachu były dużo niższe, u Ciebie wyglądają jak nie dmuszek- takie giganty

U mnie te które najwcześniej zakwitły też już się sypią ale od dołu wychodzą nowe i zaczynają kwitnąć Mam nadzieję że ten proces odnawialny potrwa jak najdłużej Musze sobie zebrać tego siania trochę na następny rok żeby nie kupować Dmuszek u mnie rośnie na dużej ilości kompostu, może dlatego taki gigant
Gardener27 22:52, 06 lip 2015

Agcia napisał(a)

A bo pytali a myślałam, że się koło weekendu pojawisz wiec poszukałam.

Bardzo dziękuję za odpowiedź w moim imieniu

Wcale nie są takie małe.. pod koniec lipca będą już gotowe do kwitnienia. Pamiętam, że były jednoroczne- a wiesz jaka odmiana??

Muszę zapytać Przemka ale z tego co pamiętam on sam też to sianie od kogoś dostał i raczej nie będzie wiedział Pokazywał mi zdjęcia tej rozplenicy to wyglądała jak piórkówka Jak uda mi się zebrać sianie to Ci podeślę Tylko się przypomnij
Mathildis 23:02, 06 lip 2015

Gardener27 napisał(a)

Aniu leżaki są bardzo fajne ale bez tych poduch kręgosłup wołał o pomoc Dzięki namiarom Kasi na sklep udało mi się wczoraj kupić coś co mi się w końcu podoba Też na początku miałem wątpliwości co do koloru ale teraz ten turkus mi się podoba a najbardziej chyba Mrówce Jak wracam z pracy ona sobie na nich leży i łapie opaleniznę

Z dmuszka jestem zadowolony ale nie wiedziałem że on taki wysoki urośnie Trochę mi przesłonił szałwię i jej nie widać w drugiej części tego poletka
Jeśli mnie pamięć nie myli nasiona były kupione w Bricomarche za niecałe 2 zł

No to spokojnie mnie stać na eksperyment z dmuszkiem
Po przemyśleniu ten turkus poduch jednak pasuje do pozostałej architektury ogrodowej
Kacha123 23:05, 06 lip 2015

Turkus pasuje idealnie. Dobry wybór
Agatek 08:25, 07 lip 2015

A ja tak obojętnie przechodziłam obok dmuszka
mus się nad nim pochylić w przyszłym roku
Juzia 10:13, 07 lip 2015

Kapibara 22:34, 07 lip 2015

Przeleciałam seteczkę do tyłu Warzywnik po prostu wymiata! I te krzesełka do "usiąścia"w oczekiwaniu na własne pomidorki Mniam!

Zdecydowanie wysłać na konkurs lub do jakiejś gazetki, to jeszcze zapłacą parę złotych i będzie na roślinki

Maja w ostatnią niedzielę pokazywała jakieś archiwalia zamiast przyjechać do Ciebie?

Ewa777 23:54, 07 lip 2015

Już trochę mi się rozjaśniło w układzie ogrodu, ale fajnie by było zobaczyć zdjęcia w góry lub rysunek Duszki cudne Warzywnik z dnia na dzień pięknieje
agnieszka_m 13:49, 08 lip 2015

Uff.... ale się obiegałam po twoim ogrodzie, troszkę poczytałam większość oglądnęłam ale dałam radę cały wątek przejrzałam i nic więcej nie powiem po prostu brak słów twój ogród i warzywniak jest niesamowity zadbany "jak w bajce" chciałoby się tam zostać. Na leżakach troszkę poleżałam
Kacha123 13:52, 08 lip 2015

Przemku, mam nadzieję, że u Ciebie bez strat po nawałnicach.