Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Katkak 20:59, 23 lis 2015

Przemcio, ależ cudne wspomnienia . Połączenie róż z szałwią jest cudowne . Godne odgapienia . Marzy mi się też taka szałwia w różowym kolorze, którą też masz, ale u mnie jakoś nie mogę na nią trafić. Przemo muszę się wbić do Ciebie gdzieś w sezonie, bo bardzo chciałabym ten cukiereczek na żywo zobaczyć . No, to jesteśmy umówieni .
Anda 21:01, 23 lis 2015

Przemku, obledne te fotki i ogrod. Tylko sobie wzdycham

Co do bodziszkow to...

... Geranium Rozanne i Jolly Bee to to samo

"Nach jahrelanger Diskussion um 'Rozanne' ® und 'Jolly Bee' konnte durch unabhängige Untersuchungen nachgewiesen werden, dass es faktisch keine Unterschiede in der DNA der beiden Sorten gibt. 'Jolly Bee' wird es im gegenseitigen Einvernehmen der Lizenzhalter nicht mehr geben."

Cytat z http://www.pflanzenversand-gaissmayer.de/ pod haslem Geranium Rozanne.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardener27 21:10, 23 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Pięknie zestawiasz rośliny ja jeszcze tego nie potrafię jestem jednorzedowa w nasadzeniach ...mus to z mieć. Co masz duecie a w zasadzie w tercecie z szalwia i różami?

Jolu bo Twój ogród jest bardzo elegancki i poukładany a u mnie rośliny rosną w mixie
Na tej rabacie jest dużo więcej roślin tak by przez cały sezon cieszyły oko
Wiosną dominują cebulowe głównie tulipany

Potem szałwie, geranium i róże Jest tam też przetacznik, liatra i smagliczka

Potem hortensje bukietowe, rozchodniki

Kończą trawy Rozpleniec Moudry i miskanty ML

Gardener27 21:13, 23 lis 2015

Nallar napisał(a)
Tak sobie myślę....20 styczeń za pasem, pęknie 2 latka na forum.... może pomyśl o tej wizytówce.
Pozdrawiam.

Ewuniu dobry detektyw z Ciebie Tak 20 stycznia będą dwa równe lata na forum W pierwszy dzień gdy natknąłem się na Ogrodowisko założyłem swój watek Nie żałuję Dużo się tu nauczyłem i cały czas uczę się
Cały czas myślę o tej wizytówce
Gardener27 21:14, 23 lis 2015

Warmia napisał(a)

O, to muszę zapisać sobie ich nazwy. Dobrze wiedzieć, bo mi się wydawało, że bodziszek to bardziej do cienia.

Dobrze Ci się wydaje Bodziszki te najczęściej u nas spotykane najlepiej rosną w cieniu
Gardener27 21:17, 23 lis 2015

Katkak napisał(a)
Przemcio, ależ cudne wspomnienia . Połączenie róż z szałwią jest cudowne . Godne odgapienia . Marzy mi się też taka szałwia w różowym kolorze, którą też masz, ale u mnie jakoś nie mogę na nią trafić. Przemo muszę się wbić do Ciebie gdzieś w sezonie, bo bardzo chciałabym ten cukiereczek na żywo zobaczyć . No, to jesteśmy umówieni .

Dziękuję Kasiu za miłe słowa Szałwię z różą też zgapiłem ... to bardzo dobre połączenie
Szałwi mam u siebie 7 odmian i każda inna Ta różowa u mnie w dużej kepie więc przypomnij sie na wiosnę to Ci podeślę
Pewnie jakieś spotkanie będzie w sezonie więc zapraszam serdecznie
Gardener27 21:20, 23 lis 2015

Anda napisał(a)
Przemku, obledne te fotki i ogrod. Tylko sobie wzdycham

Co do bodziszkow to...

... Geranium Rozanne i Jolly Bee to to samo

"Nach jahrelanger Diskussion um 'Rozanne' ® und 'Jolly Bee' konnte durch unabhängige Untersuchungen nachgewiesen werden, dass es faktisch keine Unterschiede in der DNA der beiden Sorten gibt. 'Jolly Bee' wird es im gegenseitigen Einvernehmen der Lizenzhalter nicht mehr geben."

Cytat z http://www.pflanzenversand-gaissmayer.de/ pod haslem Geranium Rozanne.

Ewo dobrze że poruszyłaś temat geranium bo ostatnio z Agatką zastanawialiśmy się nad tymi odmianami i doszliśmy do wniosku że one niczym się od siebie nie różnią Teraz już wiem że to ta sama roślina Podziękował
Warmia 21:25, 23 lis 2015

Gardener27 napisał(a)

Dobrze Ci się wydaje Bodziszki te najczęściej u nas spotykane najlepiej rosną w cieniu

Czyli nie tak źle ze mną
Warmia 21:30, 23 lis 2015

Gardener27 napisał(a)

Dziękuję Kasiu za miłe słowa Szałwię z różą też zgapiłem ... to bardzo dobre połączenie
Szałwi mam u siebie 7 odmian i każda inna Ta różowa u mnie w dużej kepie więc przypomnij sie na wiosnę to Ci podeślę
Pewnie jakieś spotkanie będzie w sezonie więc zapraszam serdecznie

A jak się nazywa ta różowa? Czy ona jest z tych niższych?
Gardener27 21:46, 23 lis 2015

Nigdy bym nie śmiał pomyśleć że z Tobą soś nie tak
Marta ta różowa raczej z niskich i sie nie pokłada ale muszę poszukać jak się zwie bo w tych odmianach już się gubię