Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwitnące skarpy

Kwitnące skarpy

07_Rene 10:25, 05 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

co to za cudo obok firletki za czyśćcem w brudnym różu???

To chyba jakaś dziewanna, ale jaka? Chętnie się dowiem
Anda 11:32, 05 cze 2017

Piękna ta róża raz kwitnąca Łubiny również bardzo lubię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
pawel_snopek 13:45, 05 cze 2017

Ewelina to jest firletka o pełnych kwiatach ona troszkę później kwitnie niż wersja z pojedynczym kwiatemJest ŚlicznaCo do łubinu to jak się już ukorzeni i zacznie się wysiewać to już jest wytrzymały na wszystkodzisiaj pieliłem koło niego i znalazłem spore ilości młodych roślinek łubinowych.
pawel_snopek 13:47, 05 cze 2017

To jest DZIEWANNA SOUTHERN CHARM
pawel_snopek 13:49, 05 cze 2017

Anda napisał(a)
Piękna ta róża raz kwitnąca Łubiny również bardzo lubię

Ona jest piękna i powiem wam że ten krzew ma około 50 lat kwitnie tylko raz ale jej zapach powala na kolana tylko co to za róża jest
pawel_snopek 13:50, 05 cze 2017

adewzuol napisał(a)
Już wiem, że to firletka, a odmiana?
Jak długo rosną u Ciebie łubiny?

FIRLETKA SMÓŁKA PLENA a co do łubinów to mam je już 3 sezony
adewzuol 08:19, 06 cze 2017

pawel_snopek napisał(a)

Ewelina to jest firletka o pełnych kwiatach ona troszkę później kwitnie niż wersja z pojedynczym kwiatemJest ŚlicznaCo do łubinu to jak się już ukorzeni i zacznie się wysiewać to już jest wytrzymały na wszystkodzisiaj pieliłem koło niego i znalazłem spore ilości młodych roślinek łubinowych.
FIRLETKA SMÓŁKA PLENA a co do łubinów to mam je już 3 sezony

Dziękuję Paweł na odpowiedź, muszę poszukać takiej firletki, bardzo mi się podoba. W tym roku robię trzecie podejście do łubinów, jak nic z nich nie będzie, to chyba zrezygnuje. Moje atakują mi opuchlaki. Wcześniej o tym nie wiedziałam. W tym roku zrobiłam oprysk i na ten moment pomaga.
07_Rene 12:05, 06 cze 2017

pawel_snopek napisał(a)

To jest DZIEWANNA SOUTHERN CHARM

A co powiesz o tej dziewannie? Wysoka? Długo kwitnie? Tworzy dużą rozetę liści? Możesz pokazać ją w całej okazałości?
Zastanawiam się czy na piwniczkę dziewanny nie dać do rozchodników. Jedna mi się zasiała (pewnie żółta - jeszcze nie kwitnie) i rozeta liści świetnie wygląda w moim odczuciu
pawel_snopek 12:25, 06 cze 2017

W ubiegłym sezonie ta dziewanna była troszkę wieksza miala około 1 metra wysokości ma piękne dość długie kwiatostany ich kwitnienie trwa nawet do 2 miesięcyco do rozety liściowej to zalezy od tego ile jedzenia roślina dostanie im więcej tym ona wieksza u mnie ona ma piaskowe podłoże wiec nie jest taka super okazała jest wytrzymała na przesuszenie wiec powinna dać sobie rade na piwnicy postaram się zrobić jakies lepsze fotki
07_Rene 13:00, 06 cze 2017

Fajnie Przyjdę.