Ewelina to jest firletka o pełnych kwiatach ona troszkę później kwitnie niż wersja z pojedynczym kwiatemJest ŚlicznaCo do łubinu to jak się już ukorzeni i zacznie się wysiewać to już jest wytrzymały na wszystkodzisiaj pieliłem koło niego i znalazłem spore ilości młodych roślinek łubinowych.
Dziękuję Paweł na odpowiedź, muszę poszukać takiej firletki, bardzo mi się podoba. W tym roku robię trzecie podejście do łubinów, jak nic z nich nie będzie, to chyba zrezygnuje. Moje atakują mi opuchlaki. Wcześniej o tym nie wiedziałam. W tym roku zrobiłam oprysk i na ten moment pomaga.
A co powiesz o tej dziewannie? Wysoka? Długo kwitnie? Tworzy dużą rozetę liści? Możesz pokazać ją w całej okazałości?
Zastanawiam się czy na piwniczkę dziewanny nie dać do rozchodników. Jedna mi się zasiała (pewnie żółta - jeszcze nie kwitnie) i rozeta liści świetnie wygląda w moim odczuciu
W ubiegłym sezonie ta dziewanna była troszkę wieksza miala około 1 metra wysokości ma piękne dość długie kwiatostany ich kwitnienie trwa nawet do 2 miesięcyco do rozety liściowej to zalezy od tego ile jedzenia roślina dostanie im więcej tym ona wieksza u mnie ona ma piaskowe podłoże wiec nie jest taka super okazała jest wytrzymała na przesuszenie wiec powinna dać sobie rade na piwnicy postaram się zrobić jakies lepsze fotki