Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami » Edycja postu

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 17:29, 27 paź 2015

frezja napisał(a)

co rzuca się od razu w oczy to brak drugiego piętra..potężne drzewa i maleństwa pod nimi...Kasia dobrze radzi

Teraz będzie miejsce.co myślisz np o trzmielinie na pniu ?tylko czy za dużo nie będzie jak kilka w nogach też będą? Po drugiej stronie mam 3 posadzone to byłoby nawiązanie a może coś innego ?tylko co ?
AgataBC 17:39, 27 paź 2015

Ewik napisał(a)

Woow !! przepięknie, masz oko do ujęć.
Powodzenia w zmianach
Gardenarium 18:32, 27 paź 2015

z tego zdjęcia to ja nic nie rozumiem, szerokość 1 metr, ale co szerokość 1 metr. Zrób kobito normalny rzut z góry a nie takie tam fotki z których nic nie wie się

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:36, 27 paź 2015

Pod takimi dużymi drzewami panują kiepskie warunki, raz korzenie, dwa brak wody.. musisz mieć linię kroplującą inaczej nic nie urośnie a będzie suchy pieprz.

Mam pewne typy roślin al;e muszę wiedzieć jak to wygląda z góry i jakie są tam warunki świetlne?

Rozważam poradzenie tobie, aby zmniejszyć zasięg korony świerków przez umiejętne wycięcie przewodników każdej gałęzi.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:37, 27 paź 2015

jak patrzę na inne zdjęcie to wydaje mi się, że trzeba całkiem zlikwidować trawnik do chodnika ale nie wiem nic ze zdjęć.

Instagram Ogrodowiska
Monika76 19:35, 27 paź 2015

Ewcia u Ciebie tez pięknie. Tak zwyczajnie, klimatycznie nie pod linijkę. Super
Monika76 19:36, 27 paź 2015

Ewik napisał(a)
Kilka porannych fotek

piękie jak bym widziała swój ogród.
frezja 21:59, 27 paź 2015

Ewik napisał(a)

Teraz będzie miejsce.co myślisz np o trzmielinie na pniu ?tylko czy za dużo nie będzie jak kilka w nogach też będą? Po drugiej stronie mam 3 posadzone to byłoby nawiązanie a może coś innego ?tylko co ?

teraz to już Danusia ma głos powodzenia
Zagajanka 00:27, 28 paź 2015

Jak jest cień, to jest to dobre miejsce na różaneczniki i azalie. A do rozświetlenia żurawki cytrynowe. No i oczywiście hortensje zostają
Ewik 07:50, 28 paź 2015

ok, fotki z góry , nie są super ostre ale u nas mgła .
Wchodzimy przez furtkę

i ostatnie widać dokąd była i o ile przedłuzona bedzie rabata , co do cięcia świerków to wiosną były cięte , dzieki ogrodowisku zresztą

Gałęzie ponad 2 metry albo i wiecej . Widać troche różnicę miedzy tymi przy rabacie a tym poniżej którego obciełam mniej. Te świerki to kazdy ma prawie inny pokrój, wielkość igieł itp.

Szerokość rabaty od pnia świerków do chodnika to ok 3,5 metra , pas kamieni to 1 metr, lekko zwężający sie przy furtce . miejsce nie jest zupełnie ciemne , raczej połcień . Południe jest za świerkami, rano jest dużo słońca od wschodu , w ciągu dnia lekki cień i od ok 17 tej słońce zachodnie ( od strony furtki )