czamu sama ? my jesteśmy i trzymamy kciuki żeby było zadowolenie jak trza tylko pracy będzie co ? najgorsza trawa trzeba się nawyrywać a sadzenie to sama przyjemność uszykować grunt ocho cho dasz radę kochana pomocników trza i pomalutku do przodu pisz jak tam sprawy się mają i kiedy ruszasz teraz czy na wiosnę ? uściskuję
Tak , hortensje zostają, tylko idą bardziej do przodu . Za nimi myślę o trawach , w tej chwili są tam śmiałki , ale moze miskanty spróbuję do tego ? Teraz mam tam różne zurawki ( w przyszłości zostaną w odcieniach fioletu ) , trzmieliny , jest troche trawek , turzyc , pod samymi swierkami bergenie i hosty . Myślałam, zeby dac tam piórkówki i moze cos zimozielonego np danice. I kilka róż , no i teraz lista jest długa , ale wiem , ze musze sie ograniczyć
Fajny pomysł dał ktos z rośliną na pniu - może trzmielina ? tylko czy nie za dużo - w nogach i na górze? Na drugiej stronie mam posadzone 3 trzmieliny na nodze właśnie.
Wspieram Cię duchowo Ciężko doradzać, bo zdjęcia bywają mylące, a złej rady przecież nie potrzebujesz...
Masz wskazówki od Szefowej i dziewczyn to spróbuj teraz podsumować. Zrób rozrachunek roślin, które zostawiasz na tej rabacie, co ewentualnie dokupisz. Pogrupuj je, co do czego pasuje, co z czym chcesz zestawić A reszta do przechowalnika
Ja tak przynajmniej próbuje działać A znam to uczucie osamotnienia w boju znakomicie
No i dobrze, warto powtarzać rośliny w ogrodzie, bo dają spójność. Ja też się do tego zastosowałam i mam już teraz w trzech miejscach trzmieliny na pniu. A chciałam cisy na nóżce...ale mnie cena skutecznie odstraszyła
Z hortusiami to chyba z tych wyższych traw najlepiej Morning Lighty wyglądają. Ja mam przy hortkach Variegatusy i idą do przesadzenia wiosną...za gruby liść mają i nie wygląda to zwiewnie. Jakoś mi bardziej z traw do hortek miskanty pasują niż rozplenice...ale to Twoja rabata i Tobie się musi podobać.