Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami » Edycja postu

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 11:05, 03 lis 2015

Anda napisał(a)
Tu dalej się męczysz planowaniem? Kibicuję

Ewa , niestety , zostałam sama na placu boju
eda 11:14, 03 lis 2015

czamu sama ? my jesteśmy i trzymamy kciuki żeby było zadowolenie jak trza tylko pracy będzie co ? najgorsza trawa trzeba się nawyrywać a sadzenie to sama przyjemność uszykować grunt ocho cho dasz radę kochana pomocników trza i pomalutku do przodu pisz jak tam sprawy się mają i kiedy ruszasz teraz czy na wiosnę ? uściskuję
Ewik 11:55, 03 lis 2015

Z przygotowaniem nie ma problemu ,gorzej z pomysłem co tam posadzić a raczej z czego zrezygnować
Przygotowanie teraz,sadzenie raczej wiosną
Anda 16:44, 03 lis 2015

Ewik napisał(a)
Z przygotowaniem nie ma problemu ,gorzej z pomysłem co tam posadzić a raczej z czego zrezygnować
Przygotowanie teraz,sadzenie raczej wiosną

No to co tam planujesz? Napisz jeszcze raz proszę. Tu na forum wszystko tak leci, ze trudno zapamietać. Pamietam, ze hortensje zostają
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewik 08:47, 05 lis 2015

Anda napisał(a)

No to co tam planujesz? Napisz jeszcze raz proszę. Tu na forum wszystko tak leci, ze trudno zapamietać. Pamietam, ze hortensje zostają

Tak , hortensje zostają, tylko idą bardziej do przodu . Za nimi myślę o trawach , w tej chwili są tam śmiałki , ale moze miskanty spróbuję do tego ? Teraz mam tam różne zurawki ( w przyszłości zostaną w odcieniach fioletu ) , trzmieliny , jest troche trawek , turzyc , pod samymi swierkami bergenie i hosty . Myślałam, zeby dac tam piórkówki i moze cos zimozielonego np danice. I kilka róż , no i teraz lista jest długa , ale wiem , ze musze sie ograniczyć
Fajny pomysł dał ktos z rośliną na pniu - może trzmielina ? tylko czy nie za dużo - w nogach i na górze? Na drugiej stronie mam posadzone 3 trzmieliny na nodze właśnie.
Nallar 11:13, 05 lis 2015

Dziękuję za zdjęcie, ma piękny kolor.
07_Rene 11:24, 05 lis 2015

Ewik napisał(a)

Ewa , niestety , zostałam sama na placu boju

Wspieram Cię duchowo Ciężko doradzać, bo zdjęcia bywają mylące, a złej rady przecież nie potrzebujesz...

Masz wskazówki od Szefowej i dziewczyn to spróbuj teraz podsumować. Zrób rozrachunek roślin, które zostawiasz na tej rabacie, co ewentualnie dokupisz. Pogrupuj je, co do czego pasuje, co z czym chcesz zestawić A reszta do przechowalnika
Ja tak przynajmniej próbuje działać A znam to uczucie osamotnienia w boju znakomicie
Ewik 11:38, 05 lis 2015

Dzięki za kciuki Z wskazówkami bardzo skąpo ale co tam Damy radę. Dzięki Renia.
Kindzia 13:58, 05 lis 2015

Ewik napisał(a)

Tak , hortensje zostają, tylko idą bardziej do przodu . Za nimi myślę o trawach , w tej chwili są tam śmiałki , ale moze miskanty spróbuję do tego ? Teraz mam tam różne zurawki ( w przyszłości zostaną w odcieniach fioletu ) , trzmieliny , jest troche trawek , turzyc , pod samymi swierkami bergenie i hosty . Myślałam, zeby dac tam piórkówki i moze cos zimozielonego np danice. I kilka róż , no i teraz lista jest długa , ale wiem , ze musze sie ograniczyć
Fajny pomysł dał ktos z rośliną na pniu - może trzmielina ? tylko czy nie za dużo - w nogach i na górze? Na drugiej stronie mam posadzone 3 trzmieliny na nodze właśnie.

No i dobrze, warto powtarzać rośliny w ogrodzie, bo dają spójność. Ja też się do tego zastosowałam i mam już teraz w trzech miejscach trzmieliny na pniu. A chciałam cisy na nóżce...ale mnie cena skutecznie odstraszyła

Z hortusiami to chyba z tych wyższych traw najlepiej Morning Lighty wyglądają. Ja mam przy hortkach Variegatusy i idą do przesadzenia wiosną...za gruby liść mają i nie wygląda to zwiewnie. Jakoś mi bardziej z traw do hortek miskanty pasują niż rozplenice...ale to Twoja rabata i Tobie się musi podobać.

Macham
iwonadm 20:12, 05 lis 2015

Ewik jutro chcę jechać do Baranowskich wypisałam sobie Twoją listę
będę dzwonić jutro dzwonić co i jak