Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami » Edycja postu

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 11:57, 06 lis 2015

iwonadm napisał(a)
Ewik jutro chcę jechać do Baranowskich wypisałam sobie Twoją listę
będę dzwonić jutro dzwonić co i jak

Ok czekam
Ewik 12:24, 06 lis 2015

Kindzia napisał(a)

No i dobrze, warto powtarzać rośliny w ogrodzie, bo dają spójność. Ja też się do tego zastosowałam i mam już teraz w trzech miejscach trzmieliny na pniu. A chciałam cisy na nóżce...ale mnie cena skutecznie odstraszyła

Z hortusiami to chyba z tych wyższych traw najlepiej Morning Lighty wyglądają. Ja mam przy hortkach Variegatusy i idą do przesadzenia wiosną...za gruby liść mają i nie wygląda to zwiewnie. Jakoś mi bardziej z traw do hortek miskanty pasują niż rozplenice...ale to Twoja rabata i Tobie się musi podobać.

Macham

Kasia dzięki myślałam o miskantach w tyle a kilka piorkowek z boku.
olga80 12:29, 06 lis 2015

Ewuś wiesz, że ja kiepsko sobie jeszcze radzę z planowaniem , ale w szkółce widziałam hortki posadzone z miskantami ML pieknie wyglądało i ten schemat zrobiłam u siebie efekt w tym roku był kiepski może w przyszłym roku będzie co pokazać przed hortkami też widziałam kocimiętkę i też super to wyglądało w nogach niebieski dywan
Ewik 15:31, 06 lis 2015

Ja mam limki z lm właśnie na południowej stronie niedaleko są lawendy i róże -podoba mi się
Efekt już w przyszłym roku zobaczysz u siebie.miskanty szybko rosną.
iwonadm 20:48, 06 lis 2015

ufff po ogromnych przeszukaniach sieci znalazłam tą różę
http://www.poulsenroser.com/assortment/rose-collections/renaissance/racquel.aspx
jest ona z 2012 w Polsce chyba niespotykana będziemy pionierkami
Ewik 22:34, 08 lis 2015

iwonadm napisał(a)
ufff po ogromnych przeszukaniach sieci znalazłam tą różę
http://www.poulsenroser.com/assortment/rose-collections/renaissance/racquel.aspx
jest ona z 2012 w Polsce chyba niespotykana będziemy pionierkami

będzie sie działo, Iwona raz jeszcze pieknie dziekuje
mirkaka 08:24, 09 lis 2015

Ewik napisał(a)

będzie sie działo, Iwona raz jeszcze pieknie dziekuje

A co Was tak urzekło w tej róży, ?
babka 08:31, 09 lis 2015

Hejka
Zaglądam a tu znów róże gdzie je planujesz, na tę rabatę pod świerkami ?
Anda 12:26, 09 lis 2015

No poleglam, nie potrafie Ci doradzic co do tej rabaty. Lepiej nic nie napisze, niz jakies glupoty. Trzymam kciuki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 12:41, 09 lis 2015

jesli chodzi o ta rabatke pod swierkami to te rosliny wydaja sie za bardzo wcisniete i przytłoczone, ja bym tam moze posadzila kilka hortek na pniu, zeby wyzej troche rozjasnic i resztę troszke do przodu

to na niej chcesz sadzic trawy ? nie za ciemno ?