Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 21:51, 20 sty 2016

MirellaB napisał(a)

A ja myślę, że jeszcze Ci pokażą swoje piękno

Pewnie tak, za jakies 3 lata
Ewik 21:58, 20 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

Jesteś bardzo miła ale rabata z kolorowymi różami jest u mnie do poprawy Myślę, że mogę brać z Ciebie przykład, bo Twoje rabaty bardzo mi się podobają. Pytałam w jakich odległościach sadzisz od siebie róże? też według opisów, czy szerzej?

Dzieki Ewa, ale daleko mi do wielu pięknych ogrodów tutaj , wiem, że mam dużo za dużo, i masę rzeczy do poprawy .
Co do róż to naprawdę mam różnie posadzone, rabatówki ok 50-60 albo poprzetykane bylinami i wtedy odstepy są dalej , a tego samego gatunku po 2-3 obok siebie nawet i 30 cm , na jesieni właśnie domawiałam . Angielki i krzaczaste dałam w ponad metrowych odstępach .
Ewik 22:09, 20 sty 2016

bacowa napisał(a)
Ewka, masz może ;Ascot,Burgundy Ice, MW, lOUISE oDIER, coś możesz powiedzieć o tych różach ?

Ascot mam 2 , zamówiłam latem w doniczkach i od razu zaczynały zółknąc i opadać listki masowo , jedną obciełam w połowie i ta zakwitła na jesien , kwiat śliczny, ogólnie wszyscy chwalą , liczę , że moje pokażą sie w tym sezonie, na próbę do towarzystwa dostały przesadzonego chipka .MW mam od jesieni w formie kikutków- zachwyca wszystkich, mam nadzieje, że mnie też. Burgundy nie mam i chyba mnie nie kręci , podobnie jak MInerva. Louise mam na dość trudnym miejscu , daje jej czas . kwitła średnio obficie , ale wypuściła spore badylki . Zdecydowanie fajniejsza niz Comte .
Ewik 22:34, 20 sty 2016

letnie wspomnienia

Filemon24 08:11, 21 sty 2016

ogród i tak już jest piękny
makkasia 09:39, 21 sty 2016

Ewik napisał(a)
Na dobranoc

no musiałam zacytować cudniaste te Twoje róże mniam ...pokazuj ich więcej
pierwsza to Pashmina, druga Lavender ice, trzecia Mariateresia zgadłam ?
macham
Ewik 10:08, 21 sty 2016

Pierwsza to edenka,reszta się zgadza pashmina miała sporo pąków ale po 2 3 dniach deszczu nie otworzyły się powtórzyła słabo. Wieczorem coś znajdę, liczę że jeszcze pokaże na co ją stać.
frezja 16:10, 21 sty 2016

Lavender ice...ach!!
laurowisnia 16:23, 21 sty 2016

Ewik napisał(a)

Musi być pachnąca ? Każda robi sobie jakąś przerwę . Może cos z serii circusów ? Są nie duże i kwiaty są bardzo trwałe, ale nie pachną .

Dziękuję, w międzyczasie znalazłam różę Innocencia. Na żywo jej jednak nie widziałam.
Ewik 17:04, 21 sty 2016

laurowisnia napisał(a)

Dziękuję, w międzyczasie znalazłam różę Innocencia. Na żywo jej jednak nie widziałam.

Opis ciekawy ,w podobnym typie ale rabatowa ,ponoć z lekkim zapachem to sirius.mam 3 od jesieni