Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Madzenka 19:41, 24 sty 2016

Pokazesz swoja roze spirit of Freedom i Charming Piano. Bo sie zastanwiam nad nimi. Mozesz cos o nich napisac i pokazac zdjęcia?
Ewik 20:10, 24 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Pisałam u Janeczki, ze mój Brother Cadfael tez słabo kwitnie. Jesli mi w tym roku nie pokaze swojej urody to go wyeksmituje. Ale to bedzie jego 3 sezon moze więc ruszy?

Mój kwitł , tego nie można mu zarzucić ale od razu go skręcało , mączyło , żadnych plam , liscie odpadały , ściełam i dalej to samo. Na jesieni jak wykopałam miał zgrubienia jakies na korzeniach i to chyba było powodem, ze nie domagał
Ewik 20:17, 24 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Pokazesz swoja roze spirit of Freedom i Charming Piano. Bo sie zastanwiam nad nimi. Mozesz cos o nich napisac i pokazac zdjęcia?

Dla mnie spirit , juz chyba kiedys pisałam jest śliczna , kształt kwiatu , kolor, zdrowie, chęć kwitnienia i do tego okropnie zwiesza kwiaty , okropnie i średnio z tego wyrasta z wiekiem , ale mi to , akurat u niej nie przeszkadza
Latem kwiaty są troche mniejsze i jest lepiej

Ewik 20:28, 24 sty 2016

Charming to odwrotnosc Spirit, wyprostowana , mocna , konkretna baba z kulkami na końcu , bardzo trwałymi kwiatami , ale jak wiekszość pełnych nie lubi deszczu , posadziłam ją w lekkim półcieniu ale jesienią poszła na patelnie .
Fajna ale chyba bardziej przemawia do mnie inny typ kwiatu , zobaczymy jak na pełnym słońcu sie zaprezentuje .

olga80 21:30, 24 sty 2016

Ewik napisał(a)

Dla mnie spirit , juz chyba kiedys pisałam jest śliczna , kształt kwiatu , kolor, zdrowie, chęć kwitnienia i do tego okropnie zwiesza kwiaty , okropnie i średnio z tego wyrasta z wiekiem , ale mi to , akurat u niej nie przeszkadza
Latem kwiaty są troche mniejsze i jest lepiej

śliczna jest
Ewik 21:38, 24 sty 2016

olga80 napisał(a)

śliczna jest

Nawet te pochylone główki nie ujmują jej urody
olga80 21:47, 24 sty 2016

Ewuś wyobraź sobie , że ja kiedyś byłam taka ślepa, że nie zauważałam tej różnorodności pąków róż, dla mnie dzieliły się na pienne i rabatówki i kolory aż wstyd się przyznać do takiej ślepoty.Tak naprawdę dopiero jak zajrzałam do Twojego ogrodu to zaczęłam zwracać uwagę na budowę i wygląd pąka i zaczęłam się w nich zakochiwać a teraz chcę je mieć w każdym kącie ogrodu aby widzieć je z każdego okna
Madzenka 06:32, 25 sty 2016

Charming piano mam zamiar posadzić obok First Lady i Pashminy oraz porównywać róznicę
Spirit na liscie chciejstw jets od dawna ale denerwuja mnie te długie pedy u Austinek. Poczekam na jej kolejny sezon u Ciebie i ocenę dlugosci batów
Te zgrubienia na pędach Brother to bardzo groźna choroba . Mam nadzieje ze w tym samym miejscu nie posadziłaś innej rózy?
Ewik 22:49, 25 sty 2016

olga80 napisał(a)
Ewuś wyobraź sobie , że ja kiedyś byłam taka ślepa, że nie zauważałam tej różnorodności pąków róż, dla mnie dzieliły się na pienne i rabatówki i kolory aż wstyd się przyznać do takiej ślepoty.Tak naprawdę dopiero jak zajrzałam do Twojego ogrodu to zaczęłam zwracać uwagę na budowę i wygląd pąka i zaczęłam się w nich zakochiwać a teraz chcę je mieć w każdym kącie ogrodu aby widzieć je z każdego okna

To są objawy szybko postępującej , ale jak miłej choroby zwanej " rózyczką " )
Ewik 22:51, 25 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Charming piano mam zamiar posadzić obok First Lady i Pashminy oraz porównywać róznicę
Spirit na liscie chciejstw jets od dawna ale denerwuja mnie te długie pedy u Austinek. Poczekam na jej kolejny sezon u Ciebie i ocenę dlugosci batów
Te zgrubienia na pędach Brother to bardzo groźna choroba . Mam nadzieje ze w tym samym miejscu nie posadziłaś innej rózy?

Mówisz i masz
Spirit niech rośnie , wręcz sie ucieszę jak trochę długich badylków powypuszcza .

Brother był w donicy .