Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

makkasia 20:27, 29 maj 2016

Czekam na dalsze fotki z wielką nadzieją
olga80 22:08, 29 maj 2016

Ewuś zdjęcia oglądam z otwartą buzią.Pięknie Uwielbiam być w Twoim ogrodzie. Trawki zgapię od ciebie moje miskanty źle się mają.
Muszę się pochwalić,że moja edenka ma 1 pączka
Flower1 21:51, 30 maj 2016

Ewik napisał(a)
Kulki zawciągowe jeszcze

i białe

Różowe mam ze działki, z 3 wieksze kępki, rośnie bezproblemowo, najobficiej kwietnie w czerwcu, ale potem tez ma pojedyncze kwiatki .Po kwitnieniu nic sie z nim nie dzieje, ja obcinam przekwitłe pomponiki i zostają zielone poduszki, po jakimś czasie , srodek robi sie pusty , to tylko rozdzielić i wsadzić .Ja mam go w wielu miejscach i w formie obwódki i pojedynczo .
Kupiłam też biały w dwóch miejscach , z jednego padły prawie od razu , drugie rosną i juz są wieksze . Polują na jasno różowy, ale mimo, ze w necie babka zapewniała ze taki jest , okazał sie ciemno różowym .

Ale cudownie u Ciebie, ja tez mam zawciaga i planuje dokupic w tym roku wiecej bo jestem bardzo zadowolona.Róze cudowne ,całe w pąkach ale bedzie pokaz za chwilke Ewciu jak patrze na Twoje trawy to az nie wierze ze sa takie duże u mnie niektóre jeszcze stoja, chyba kaput.Straciłam sporo traw w tym roku
Ewik 12:38, 01 cze 2016

U mnie też padło mnóstwo traw,większość miskantow na skarpie ,nawet te starsze, frostety,brązowe, niektóre rozplenice,nawet krzewuszka,jezowki, inne rachitycznie wyglądają.

Natomiast teraz ogród zmienia się z dnia na dzień, wszystko rośnie w oczach.róże rozwijają się na wyścigi, tylko w tych temperaturach równie szybko przekwitną. Szkoda tylko,że mam tak mało czasu aby nim się cieszyć.
Zana 13:38, 01 cze 2016

Ewik napisał(a)
To maleństwo mnie zauroczyło

To maleństw też mi się już od dawna bardzo podoba, może sobie kiedyś kupię, jak będę miała miejsce. Czy długo go masz, nie sprawia problemów uprawowych? Jak długo kwitnie?
anna_t 19:11, 01 cze 2016

zawciąg..zanotowałam koniecznie mus mieć na różance!
AgataBC 12:50, 03 cze 2016

Na jesień kupiłam dwie sadzonki zawciągu rubrifolia. Spodobał mi się ten bordo liść w Og. Botanicznym w Łodzi. Wsadziałam do ziemi w doniczkach i zostawiłam-bo nie miałam dla nich miejsca. I jak patrzę na tę Twoją rzeczkę zawciągową to żałuje, że mam tylko dwa. Postanowione-będzie ich więcej. Są pięknie w takiej masie. Czy one rzeczywiście kwitną do mrozów??
Ewik 12:56, 03 cze 2016

Zana napisał(a)

To maleństw też mi się już od dawna bardzo podoba, może sobie kiedyś kupię, jak będę miała miejsce. Czy długo go masz, nie sprawia problemów uprawowych? Jak długo kwitnie?

Mam ją dopiero od wiosny i to są pierwsze kwiaty,ponoć ma powtarzać całe lato-zobaczymy
Ewik 12:56, 03 cze 2016

anna_t napisał(a)
zawciąg..zanotowałam koniecznie mus mieć na różance!

I zimą zielony jest
Ewik 15:55, 03 cze 2016

Agcia napisał(a)
Na jesień kupiłam dwie sadzonki zawciągu rubrifolia. Spodobał mi się ten bordo liść w Og. Botanicznym w Łodzi. Wsadziałam do ziemi w doniczkach i zostawiłam-bo nie miałam dla nich miejsca. I jak patrzę na tę Twoją rzeczkę zawciągową to żałuje, że mam tylko dwa. Postanowione-będzie ich więcej. Są pięknie w takiej masie. Czy one rzeczywiście kwitną do mrozów??

Mi białe się podobają, no ale nie będę teraz kupować, poczekam jak białe się rozrosną.