Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami » Edycja postu

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 10:12, 06 mar 2023

April napisał(a)
Ja się chyba też rozejrzę za bratkami. Może jednak gdzieś się pojawią. To bardzo wytrzymałe kwiatki
co podziałaś w ogrodzie?

Dzisiejszej nocki przymroziło , teraz słoneczko wychodzi .

Z działan ogrodowych nadal tnę hortki i trawy , za mną tawuły i derenie .Poprzenosiłam donice z cebulowymi na słońce ( sadzone w zeszłym roku , zobaczymy czy zakwitną , bo czubków wychodzi sporo ) Przesadziłam hortki z donic do wiekszych , kilka krzewów wysadziłam do ziemi , odkopałam i przygotowałam doniczki do sezonowych kwiatów , teraz tylko ciepła potrzeba

Zeszłoroczne "wannowe " , nic nie dosadziłam , sporo wychodzi .
Ewik 10:23, 06 mar 2023

Chodze i dumam i dumam i nic nie wydumałam . Dziewczyny potrzebuję podpowiedzi , odnośnie drzewa / krzewu w zaznaczonym miejscu . Najlepiej coś kolumnowego , nie bardzo wielkiego , bardziej ażurowego , nie musi kwitnąć . Miejsca ok półtora metra .
Myślałam o grabie, dębie, buku, kalinie, parocji , ambrowcu , brzozie i wielu innych i nadal nic . Nie mogę sie zdecydować ...

antracyt 11:46, 06 mar 2023

A mogłabyś wstawić zdjęcie tego miejsca w bardziej zielonym okresie? Tak na szybko wpadła mi do głowy świdośliwa kolumnowa Obelisk. Ewa/Anda ma taką w ogrodzie.

ps. Cudowne wiosenne kadry wstawiłaś, zupełnie na przekór temu co teraz za oknem.
Makao 15:23, 06 mar 2023

Grab Fastigiat bardzo ładnie przyrasta i trzyma formę. Polecam
Ewik 17:57, 06 mar 2023

antracyt napisał(a)
A mogłabyś wstawić zdjęcie tego miejsca w bardziej zielonym okresie? Tak na szybko wpadła mi do głowy świdośliwa kolumnowa Obelisk. Ewa/Anda ma taką w ogrodzie.

ps. Cudowne wiosenne kadry wstawiłaś, zupełnie na przekór temu co teraz za oknem.

Poszukam fotki i wstawię.o obelisk już zapytałam Ewę, mam tylko lamrackie w innym miejscu.
Ewik 18:00, 06 mar 2023

Makao napisał(a)
Grab Fastigiat bardzo ładnie przyrasta i trzyma formę. Polecam

Bardzo je lubię,mam w innym miejscu , tutaj chciałabym
coś innego spróbować i za duze jest tych chciejstw i w tym problem )
Makao 18:34, 06 mar 2023

Ewik napisał(a)

Bardzo je lubię,mam w innym miejscu , tutaj chciałabym
coś innego spróbować i za duze jest tych chciejstw i w tym problem )

No tak, chciajstwa wszystko ograniczają
Napia 20:08, 06 mar 2023

Z kolumnowych mam tylko kwitnące amanogawy, ale bardzo je lubię a Ty nie chciałaś kwitnących
Ewik 20:28, 06 mar 2023

Napia napisał(a)
Z kolumnowych mam tylko kwitnące amanogawy, ale bardzo je lubię a Ty nie chciałaś kwitnących

Amanogawę mam ( pamiętam że ją polecałaś ), i to całkiem blisko tego miejsca , chyba na obeliska sie skusze, cudnie u Ewy Andy wygląda i można przyciąć w razie potrzeby
Ewa777 20:37, 06 mar 2023

To może byc dobry wybór. Śliwośliwa jest taka ażurowa, pięknie kwitnie i ma smaczne owoce