Madziu, dasz radę!
Moze nawet za pierwszym razem
Ja już "przemeblowuję" cały ogród po raz trzeci (i pewnie nie ostatni).
A taki malutki mam.
Mój Małż już ma tego dosyć
Ja zupełnie nie wiedziałam co chcę mieć w ogrodzie.
A Ty już wybrałaś dwie najpiękniejsze rośliny na świecie
Hej Madziu przywędrowalam do Ciebie od Danusi widze ze tez planujesz front tak jak jatez jestem nowa tu i od kilku dni nie odchodze od kompa tylko czytam i czytambede napewno zagladala i kibicowala
Witaj Paulo. Dziekuję za odwiedziny.
Masz piękny teren dookoła działki, ładne tło z tych dużych drzew.
Będę trzymała kciuki, aby udało nam sie stworzyć coś ładnego
Gabisiu dzięki za wsparcie
Dwie rośliny wybrałam. Cieszą mnie bardzo. Ale co z reszta?
Wczoraj mąż zaczął zdzierać darń bo kształt rabat "zaklepaliśmy" ale wyboru reszty roślin nie widać Nie mogę się zdecydować. Czy te moje propozycje mają sens?
Wieczorem mój M wrócił do tematu starych dużych, rodzinnych bukaszpanów, o których pisałam na forum we wrześniu 2013 r. Nie przesadzalismy ich ostatecznie, bo nie wiedzieliśmy w które miejsce.
Może zamiast derenia sibirica variegata taki duży bukszpan ok 1,3 m w kulę a wzdłuż ogrodzenia zamiasta tawuły właśnie dereń ivory halo przycinany niżej? Myślę.... głowa mi paruje
Paula z tymi cisami to się zobaczy. Sadziliśmy je w październiku i teraz czekamy jak ruszą. Mam nadzieję, że się przyjęły. Teraz zastanawiam się kiedy je ciąć oraz czym pryskać i nawozić (czytam i czytam )
Wiesz ja szukam krzewów u okolicznych osób które mają małe szkółki takie "przydomowe". Cisy były po 23 zł (pojechałam po szmaragdy a wróciłam z cisami bo były tańsze i tej samej wielkości). Tak samo z bukszpanami. Pojechalismy po 50 sztuk a wrócilismy z 80 Jak zobaczyliśmy z M. ich wielkość za tę cene to ukradkiem eksplodowała w nas dzika radość Z wielu można byłoby przycinać gotowe kulki
Może tak spróbuj poszukać. Powodzenia
o cisach to może Sylę popytaj ona ma cisy
no właśnie u mnie problem z takimi szkółkami mam taką 1 w okolicy jeszcze tam w tym roku nie byłam, ale jak byłam w tamtym roku to pytałam o cisy- owszem mają ale oni jakąś plantację do celów farmaceutycznych mają i na sprzedaż nie ma