Na tą podłużną różankę na obwódkę polecam albo czyśćca albo niskie szałwie, kocimiętka będzie się zbyt przewieszać i utrudniać koszenie a lawenda zajmie sporo miejsca.
Czyściec, jak wszystko też się trochę rozłazi, ale łatwo go okiełznać, jego kolor fajnie podkreśli takie kolorowe miejsce. Ja go tylko raz w roku, właśnie o tej porze zbieram do kupy i obrywam, co za dużo i po sprawie.
Tutaj trochę widać, jak wygląda podczas kwitnienia
Dzięki AniuDS, rzeczywiście ślicznie to wygląda. srebrne liście czyśćca ładnie kontrastują
Musze w końcu podjąć jakąś decyzję co tam posadzić i skończyć tą rabatę bo zaczynam głupoty urządzać i między róże wsadziłam lilie ciekawe co z tego wyjdzie
A oto sprawczyni największego zamieszania w moim ogrodzie kopanie dołów i wyrywanie cebulek to tylko niektóre z jej wyczynów podpowiedzcie moi drodzy jak nauczyć psa kożystania z ogrodu?
Niby to skalniak niby rabata cienisto tu i mokro. Dałam już irysa syberyjskiego, liliowce i trochę zimozieonych. plecy to żywopłot z żywotnika zakończony wierzbą, przed nimi derenie. Na drugim zdjęciu z lewej widać jak to moje coś ma przechodzić w rabatę o falistym brzebu. trzeba darń usunąć i dosypać ziemi. I co potem? chcę w tym roku skończyć ten fragment.