Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

kosolka 19:41, 31 maj 2016

Ewusiowe piwonie Daj więcej zdjęć! Irys piękne! A syberyjskie jak dla mnie najpiękniejsze. (dobrze mowie- to te ciemne?)
bozga 19:50, 31 maj 2016

Bardzo ładne te iryski, ja swoje przeniosłam na działkę ale mam tylko jeden kolor . Pozdrawiam
Nallar 20:09, 31 maj 2016

ryska napisał(a)
Super iryski a ja do mojej kałuży kupiłam sobie luizjańskiego w ciemnym kolorze.
Ten od Ciebie trawolistny jeszcze nie kwitnie ale zmężniał przez ten czas jak jest u mnie

Luizjańskie? takich chyba nie widziałam, wpadnę zobaczyć.
Mnie trawolistny też nie kwitł w pierwszym roku po posadzeniu.
Nallar 20:23, 31 maj 2016

kosolka napisał(a)
Ewusiowe piwonie Daj więcej zdjęć! Irys piękne! A syberyjskie jak dla mnie najpiękniejsze. (dobrze mowie- to te ciemne?)

Olu, piwonie w tym roku chyba nie będą tak ładne jak w roku ubiegłym mają dużo mniej pąków a do tego ten deszcz Kwiaty białej leżą bo namokły jak gąbka. Jeśli nie przestanie padać to oczu nie nacieszę.
Iryski syberyjskie dla Ciebie i troszkę pachnidła.

Nallar 20:27, 31 maj 2016

bozga napisał(a)
Bardzo ładne te iryski, ja swoje przeniosłam na działkę ale mam tylko jeden kolor . Pozdrawiam

Moje są wsadzone w przechowalni, muszę oznaczyć kolory nim trafią na miejsce docelowe. W przyszłym roku będę je przesadzać więc mogę troszkę Ci podesłać.
Nallar 20:34, 31 maj 2016

Katkak 21:39, 31 maj 2016

Ewcia moje piwonie też zaczynają oblatywać od deszczu, ale dobrze, że pada bo sucho bardzo. Irysy śliczne. ja mam je dostać od koleżanki mamy, która obiecała mi ukopać . A co to te fioletowe kwiateczki? takie chmurki fajne . Buziol .
Luki 22:48, 31 maj 2016

Nawet się cieszę, że moje piwonie się ociągają z kwitnieniem bo deszcz szybko by zniszczył efekt, a ja nowicjusz w tej sprawie.
Rutewki piękną chmurkę stworzyły, a rodki wcale nie takie kapryśne tylko trzeba zadbać o dobre podłoże, a po radach Bogdzi moje też mają się coraz lepiej
Nallar 00:21, 01 cze 2016

Katkak napisał(a)
Ewcia moje piwonie też zaczynają oblatywać od deszczu, ale dobrze, że pada bo sucho bardzo. Irysy śliczne. ja mam je dostać od koleżanki mamy, która obiecała mi ukopać . A co to te fioletowe kwiateczki? takie chmurki fajne . Buziol .

Fioletowe kwiateczki to Rutewka orlikolistna, dostałam ją od Basi.
Piwoni szkoda, tak na nie czekałam.....
Właśnie szaleje burza z piorunami, deszcz leje jak z cebra, ciekawe co jutro zastanę w ogródku.
gobasia 10:11, 01 cze 2016

ILe to ciekawych roślin można poznać na Ogrodowisku...taka np:rutewka bardzo fajna roślinka
kolorowo u Ciebie i stale coś nowego tak lubię ,i chętnie zaglądam

wiesz a u nas sucho ,trochę pokropiło 25 maja i wczoraj znowu trochę ....a burzy takiej z ulewą i piorunami to jeszcze w tym roku nie bylo