Z tym miejscem to sam nie wiem co zrobić Może dziewczyny coś lepszego doradzą ale wydaje mi się że należałoby posadzić tam cały rząd róż Larissa wtedy bardziej by przykuwały uwagę Wzdłuż ogrodzenia można by zrobić zielony ekran np. z cisów ale one tak powoli rosną albo z wysokich traw np. miskatów chińskich Z przodu rośnie tam lawenda ? a może obwódka z bukszpanu
Ja też na wiosnę sadziłem róże Swany Pięknie kwitły ale niestety nie powtarzają kwitnienia jak to wszyscy zapewniali U mnie tak wybija Bonica na końcach pędów zawiązuje cały czas kwiaty ale mnie to denerwowało i przyciąłem ją na równo i też kwitnie Na tej części rabaty dużo masz zieleni a brakuje tam koloru Ja bym widział tam obwódkę z Żurawek ale z tego co pamiętam wspominałeś że przestały Ci się podobać więc odpadają Może jakieś niskie byliny kwitnące w drugiej połowie lata np. Echinacea, Gaura lub kwitnące od początku wiosny aż do jesieni geranium Rozanne
Głównie serby, mam jeszcze dziurę do zasłonięcia i mnóstwo roboty tak jak Ty i trzeba zakasać rękawy, uzbroić się w sprzęt i pstryk a będzie gotowe, ja już lepiej się czuję, ale muszę uważać z tą pracą, postrzał miałam
Konradzie, piękna wycieczka. Dziękuję, że dzielisz się zdjęciami.
Ogród Forestera zachwycający. I ta szkółka, bylinowy raj
Spodobał mi się bardzo sposób skomponowania słonecznika wierzbolistnego. Nie wiedziałam jak zagrać tą piękną rośliną i wepchałam ją w kąt, a u Forestera została świetnie wykorzystana jej potencjalność.
Serdecznie