Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Gardener27 22:27, 21 sie 2014

Kondzio napisał(a)
muglbys mi pomóc z rabatami nie mam pomysłu na nie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4335-kondziowy-ogrod-cz-ii?page=317

Daj mi trochę czasu do namysłu muszę się wgryźć w temat
Gardener27 23:03, 21 sie 2014

Kondzio napisał(a)
Mam problem z tymi miejscami nie wiem czy cos bedzie widać jak nie to postaram sie zrobić nowe zdjecia tych miejsc

Miejsce pierwsze tu rośnie roza larisa mam znia problem ma za mały kwiat i jej nie widać tak myślę nie wiem moze dać jej cos na tył a ja tylko na przód

Z tym miejscem to sam nie wiem co zrobić Może dziewczyny coś lepszego doradzą ale wydaje mi się że należałoby posadzić tam cały rząd róż Larissa wtedy bardziej by przykuwały uwagę Wzdłuż ogrodzenia można by zrobić zielony ekran np. z cisów ale one tak powoli rosną albo z wysokich traw np. miskatów chińskich Z przodu rośnie tam lawenda ? a może obwódka z bukszpanu

I miejsce drugie tu pod różami rosły wiosna szafirki posadziłem roze swan ale rosną takie badyle w rożnym kierunku ale posadziłem je wiosna i nie wiem co mam z tym miejscem zrobić chodzi mi o to miejsce na samym dole obok liliowcow

Ja też na wiosnę sadziłem róże Swany Pięknie kwitły ale niestety nie powtarzają kwitnienia jak to wszyscy zapewniali U mnie tak wybija Bonica na końcach pędów zawiązuje cały czas kwiaty ale mnie to denerwowało i przyciąłem ją na równo i też kwitnie Na tej części rabaty dużo masz zieleni a brakuje tam koloru Ja bym widział tam obwódkę z Żurawek ale z tego co pamiętam wspominałeś że przestały Ci się podobać więc odpadają Może jakieś niskie byliny kwitnące w drugiej połowie lata np. Echinacea, Gaura lub kwitnące od początku wiosny aż do jesieni geranium Rozanne

Nic mądrzejszego o tej porze nie wymyślę
Monic 08:39, 22 sie 2014

Dodaj więcej Larissy i będzie bardziej widoczna
Pszczelarnia 08:50, 22 sie 2014

Kondzio napisał(a)
kupione rośliny to

Lysimachia atropururea
Scabiosa caucasica "Perfecta"
Anchusa azurea "Dropmore"
Geranium macrorrhizum
Erigeron speciosus "Blaue Schoenheit"
Thalictrum flavum ssp.glaucum
Thalictrum rochebrunianum "Elin"
Bistorta ampexicaulis JS Caliente
Veronica spicata "Bicolour explosion"
Verbena hastata "Blue Spires"
Molinia arundinacea "Fontaene"
Molinia arundinacea "Karl Foerster"
Molinia caerulea "Edith Dudszus"
Veronicastrum sibiricum
Panicum virgatum "Kuelsenmoor"
Monarda punctata
Monarda hybrida Schneewittchen
Panicum virgatum "Heavy Metal"
Vernonia crinita
Aster x amethystinus "Freiburg"
Echinacea purpurea "Doppeldecker"
Aster novi-belgii "Karminkuppel"
Rudbeckia nitida "Juligold"
Inula magnifica
Chasmantium lafifolium
Rudbeckia triloba "Prairie Glow"
Rudbeckia occidentalis
Coreopsis tripteris

To teraz będę się podszkalać. Astry brzmią bosko.
Agania 08:55, 22 sie 2014

Kondzio napisał(a)
cos nie mam nastroju dzisiaj a co kupiłaś

Głównie serby, mam jeszcze dziurę do zasłonięcia i mnóstwo roboty tak jak Ty i trzeba zakasać rękawy, uzbroić się w sprzęt i pstryk a będzie gotowe, ja już lepiej się czuję, ale muszę uważać z tą pracą, postrzał miałam

Miłego
Kondzio 10:24, 22 sie 2014

Monic napisał(a)
Dodaj więcej Larissy i będzie bardziej widoczna
tam sa trzy ale mi chyba przeszkadza mała wielkość kwiatu
Kondzio 10:25, 22 sie 2014

Agania napisał(a)

Głównie serby, mam jeszcze dziurę do zasłonięcia i mnóstwo roboty tak jak Ty i trzeba zakasać rękawy, uzbroić się w sprzęt i pstryk a będzie gotowe, ja już lepiej się czuję, ale muszę uważać z tą pracą, postrzał miałam

Miłego
no to nieźle musisz na siebie uważać
Kondzio 10:27, 22 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)

To teraz będę się podszkalać. Astry brzmią bosko.
no uwielbiamy astry dosyć sporo kupiliśmy od Tomka i jak bedziemy moze na trawach to kupimy ale juz tylko pojedyncze rzeczy
Kondzio 10:33, 22 sie 2014

Gardener27 napisał(a)

Z tym miejscem to sam nie wiem co zrobić Może dziewczyny coś lepszego doradzą ale wydaje mi się że należałoby posadzić tam cały rząd róż Larissa wtedy bardziej by przykuwały uwagę Wzdłuż ogrodzenia można by zrobić zielony ekran np. z cisów ale one tak powoli rosną albo z wysokich traw np. miskatów chińskich Z przodu rośnie tam lawenda ? a może obwódka z bukszpanu

Ja też na wiosnę sadziłem róże Swany Pięknie kwitły ale niestety nie powtarzają kwitnienia jak to wszyscy zapewniali U mnie tak wybija Bonica na końcach pędów zawiązuje cały czas kwiaty ale mnie to denerwowało i przyciąłem ją na równo i też kwitnie Na tej części rabaty dużo masz zieleni a brakuje tam koloru Ja bym widział tam obwódkę z Żurawek ale z tego co pamiętam wspominałeś że przestały Ci się podobać więc odpadają Może jakieś niskie byliny kwitnące w drugiej połowie lata np. Echinacea, Gaura lub kwitnące od początku wiosny aż do jesieni geranium Rozanne

Nic mądrzejszego o tej porze nie wymyślę
dzieki musze przemyśleć i zastanowić co chce w tm miejscu osiągnąć
Justyna 21:30, 23 sie 2014

Konradzie, piękna wycieczka. Dziękuję, że dzielisz się zdjęciami.
Ogród Forestera zachwycający. I ta szkółka, bylinowy raj
Spodobał mi się bardzo sposób skomponowania słonecznika wierzbolistnego. Nie wiedziałam jak zagrać tą piękną rośliną i wepchałam ją w kąt, a u Forestera została świetnie wykorzystana jej potencjalność.
Serdecznie