Powiększyliśmy wolierę o 5 m dł i 3 m szerokości, daliśmy siatkę na dno woliery co widać na zdjęciu Mamy teraz osiem kur, koguta i parę kaczek My nie jemy mięsa, więc jak nie zje je jakieś stworzenie to mają dożywocie No to miałaś roboty
Dzięki Sosen mam cztery i wszystkie na bylinówce nie mam tam nawadniania rośliny mają sobie same radzić. Nawadnianie mam rozłożone tylko w pierwszej części ogrodu, ale go nie używamy. Podlewamy ogród wężem tylko wtedy kiedy są duże temperatury. Staram się dużo ściółkować, przez co utrzymuje się wilgoć w podłożu a woda tak nie paruje
Takimi fotkami to Ty mnie możesz zanudzać do woli, jest cudnie i tak bogato w kolory. Niesamowite jak Wam drzewa urosły przez te dwa lata kiedy byłam ogród bogaty w formy, faktury, kolor, florę i faunę, robi niezwykle naturalne wrażenie. Podejrzewam bogactwo ptaków przez cały rok. Nowi mieszkańcy jak widzę zadomowieni już , woliera ogromna, gdzie by im było lepiej jak u Was
ja roboty nie mialam, moj Emus wszystko zrobil i nawet do piekarnika wlozyl odpowiedno przyprawione i wypchane (knedlem) ja tylko przewrocilam do gory nogami tuz przed zakonczeniem pieczenia
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
No widzisz napisałam sosny a chodziło mi o brzozy.Wykombinowałam sobie obsadzenie jednej strony działki brzozami i sosnami na przemian(już rosną 3 lata)i teraz tak się zastanawiam co tam posadzić jakieś pomysły