Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

marta_d 10:23, 11 cze 2014

Jag_58 napisał(a)

dzięki Martuś ,nie znam nazwy ,ale troche podobne do surfinii ,a czy pachną ????

prawie nie, taki bardzo delikatny wyczuwalny zapach, nieco słodkawy, mam je pierwszy raz i są bardzo ładne, sporo i w krótkim czasie się rozrosły i są obsypane kwiatami, na pewno od tego roku będę je mieć co sezon
Jag_58 15:04, 11 cze 2014

marta_d napisał(a)

o róża jak moja ostatnio wyczytałam bodajże w działkowcu, że róże powinny być prowadzone tak jak np winogron, albo grusze, pędy nie w górę tylko w boki, poziomo, bo ma to znaczny wpływ na kwitnienie, krzew wtedy obsypany jest kwiatami od samych dolnych pędów. Człowiek całe życie się uczy nie przypuszczałabym, że róże można prowadzić w taki sposób moja sympathie w zeszłym roku była brzydka i miała malutko kwiatów, w tym roku postanowiła się wziąć za siebie

Marta coś w tym jest odnośnie róż ,ta róża zanim przemarzła 3 lata temu to pięknie wypuściła pęd na łuku pergoli i cudownie kwitła na pędach które wypusciła w górę ,nie mam niestety foty ,ale w tym roku się ładnie odrodziła i widze ze znowu tak ładnie wypuszcza krótkie pędy zakończone kwiatami ,jak zrobię fotkę to wstawię
Jag_58 23:01, 11 cze 2014

milin

krzewuszka i jaśminowiec

niestety trzeba podlewać

asiach 23:32, 11 cze 2014

Jeżeli musiałas podlewać tzn. że nie padał u Was deszcz
U mnie było super od 15 zanosiło sie na opad niebo zachmurzyło się , słonko się ukryło aż dopiero ~20 coś zagrzmiało i coś spadło. Temperatura spadła i tylko musiałąm podlaj hortensje i pomidory + zioła w doniczkach - czyli nie jest tak źle. Teraz chłodno - miły przyjemny chłód. W domu to i tak miałam przyjemnie 21 stopni czyli nieźle ale teraz i na dworze jest super.
Pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu
A mąż uporał się z owocami przed szpakami?
Jag_58 14:08, 12 cze 2014

asiach napisał(a)
Jeżeli musiałas podlewać tzn. że nie padał u Was deszcz
U mnie było super od 15 zanosiło sie na opad niebo zachmurzyło się , słonko się ukryło aż dopiero ~20 coś zagrzmiało i coś spadło. Temperatura spadła i tylko musiałąm podlaj hortensje i pomidory + zioła w doniczkach - czyli nie jest tak źle. Teraz chłodno - miły przyjemny chłód. W domu to i tak miałam przyjemnie 21 stopni czyli nieźle ale teraz i na dworze jest super.
Pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu
A mąż uporał się z owocami przed szpakami?

Asiu to Ci tego deszczu zazdroszczę,u nas nie padało juz od dłuższego czasu i niestety podlewamy ,no ale to nie to samo co deszcz a na dodatek dzisiaj wieje wiatr
fajna ta mapa burzowa no i według niej już wczoraj wiedziałam,ze Ciebie deszcz dosięgnie a nas niestety nie
Asiu czereśni już nie ma na drzewie,ale przypuszczam że szpaki więcej skorzystały niż my ,nie pozostaje więc nic innego jak czekac na przyszły rok lub sobie kupić żeby się dojeść
Asiu miłego dnia
Jag_58 16:09, 12 cze 2014

moje hortki zaczynają kwitnąć

hortka wiechowata jeszcze ma czas

owoce aktinidii

tu jest dylemat ,ciąć czy nie

Jag_58 20:53, 12 cze 2014

róża Sympathia

róża okrywowa

cały krzew

marta_d 21:19, 12 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
moje hortki zaczynają kwitnąć

hortka wiechowata jeszcze ma czas

owoce aktinidii

tu jest dylemat ,ciąć czy nie

Ale okaz
widzę, że masz aktinidię, jakie są Twoje doświadczenia w uprawie? lubi przemarzać?
Katkak 21:21, 12 cze 2014

Jaguś śliczne róże. Ja też mam atkindię . Ale na jesień muszę ją przesadzić bo tam gdzie teraz rośnie za bardzo się już zagęściło . Pozdrawiam.
Jag_58 21:35, 12 cze 2014

marta_d napisał(a)

Ale okaz
widzę, że masz aktinidię, jakie są Twoje doświadczenia w uprawie? lubi przemarzać?

Marta aktinidię mam już 4 lata ,ale pierwszy raz owocuje zimuje dobrze ,ale jeśli chcesz owoce musisz mieć dwa egzemplarze ,męski i żeński