Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

asiach 22:08, 13 cze 2014

Czyli tnij. A consensus to pozostawienie środka nie naruszonego a końce tniesz. Pół (środek męża) druga brzegi Twoje
Do rana masz czas - możesz coś zadziałać
asiach 22:10, 13 cze 2014

bartek_luberda napisał(a)

Dobry, nie dobry barzdzo dobry przykład na żywym organiźmie.
Jag_58 22:11, 13 cze 2014

bartek_luberda napisał(a)

Beatko super cięty ten jałowiec moze przekonam mojego M dzięki Beatko ,buziaki
akanta 22:16, 13 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
pełnik chiński

firletka chalcedońska

tawuła

owocostany pęcherznicy Diaboloo

Uroczy ten pełnik a mojemu nie do kwitnienia,może się obrazil,że go przesadzilam.Tawuły też tak się wyciągnęły mimo że były tak mosno cięte.Teraz szkoda ciąć ale miałam zamiar nie dać im zakwitnąć tylko je kulkować.
akanta 22:19, 13 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
wczoraj trzeba było podlewać

Ale piękna ta ściana barwna jakie tło dla parkowej róży...bajka,!!!!
akanta 22:25, 13 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
trojeść

zbliżenie

wczoraj podcięłam tuje ,trochę odsłoniłam mur taki był zamysł

Mam nową białą,czekam najej pierwsze kwitnienie,ale też ją przesadziłam i nie wim czy się nie obraziła.Tuje faktycznie nieciekawe,a róże cudne tu miejsce stworzą napewno.
Jag_58 22:34, 13 cze 2014

asiach napisał(a)
Czyli tnij. A consensus to pozostawienie środka nie naruszonego a końce tniesz. Pół (środek męża) druga brzegi Twoje
Do rana masz czas - możesz coś zadziałać

Asiu Ty to masz pomysły hahahaha ,ale podoba mi się roztrzygnięcie tego sporu z moim M zobaczymy co na to powie
akanta 22:40, 13 cze 2014

Jagódko jeśli chodzi o jałowiec to ja trzymam stronę męża ja także nie przesadzam z podążaniem za modą a za bonzajami to już absolutnie,kierunku na orient nie lubię,japońszczyzny ani chińszczyzny.Jęśli by był brzydki lub chory no to mus ale takiego okazu nikt nie będzie miał bo wszyscy gonią za modą.Ja swoje jał.musiałam oczyścić cięciem no bo:rosną pod akacją, sosnami więc igieł ,liści kupa i ani wybrać,ale potem go znowu zapuszczę.Pozatym ten okaz to jał.płożący więc jak zaczniesz ciąć to zobaczysz ,że to nie taka prosta sprawa ,nie każdy gat.na pudelka da się zgrabnie przerobić.
Jag_58 22:45, 13 cze 2014

akanta napisał(a)

Mam nową białą,czekam najej pierwsze kwitnienie,ale też ją przesadziłam i nie wim czy się nie obraziła.Tuje faktycznie nieciekawe,a róże cudne tu miejsce stworzą napewno.

Aniu pełnik fajny ,ale mało się rozrasta tawuły lubie jak kwitną Aniu dla rózy chcę, wybudować nowy kawałek muru bo mam stare tuje które maja mnóstwo nasion i brzydko wygladają i chcę je podciąć a przed nimi postawić mur taki na 1,5 m a tuje mają pewnie z6 m ,tak,że ponad murem byłoby zielono ,a na murze róże
Jag_58 22:58, 13 cze 2014

akanta napisał(a)
Jagódko jeśli chodzi o jałowiec to ja trzymam stronę męża ja także nie przesadzam z podążaniem za modą a za bonzajami to już absolutnie,kierunku na orient nie lubię,japońszczyzny ani chińszczyzny.Jęśli by był brzydki lub chory no to mus ale takiego okazu nikt nie będzie miał bo wszyscy gonią za modą.Ja swoje jał.musiałam oczyścić cięciem no bo:rosną pod akacją, sosnami więc igieł ,liści kupa i ani wybrać,ale potem go znowu zapuszczę.Pozatym ten okaz to jał.płożący więc jak zaczniesz ciąć to zobaczysz ,że to nie taka prosta sprawa ,nie każdy gat.na pudelka da się zgrabnie przerobić.

Aniu też sie trochę obawiam tego cięcia ,bo teraz mam spokój ,nic nie muszę robić ,a pracy to ja mam i boje się tych dodatkowych zajęć jednego jałowca pfitzeriana ,którego mam pod sosną też musiałam troche powycinać ,bo mi przeszkadzał ,i igły na niego spadały i robił sie tam śmietnik .Muszę sie zastanowić ,:Aniu moda modą a ja kocham ogrody naturalne ,a na wsi takie sa najpiękniejsze