Witam światecznie
chciałabym prosić o pomoc w planowaniu rabaty przy mojej "budzie" a raczej obok:
jest to dość spory kawałek-od "budy" do widocznego na zdjęciu słupa, dalej jest brama wjazdowa.
Myślałam,żeby zrobić taką owalną, od żywopłotu przy bramie wjazdowej do "budy",zeby obejmowała też to co na zdjęciu poniżej:
już nawet zaczęłam ją wytyczać ale teraz jak obejrzałam kilka ogrodów to zaczęłam kombinować, że może owal to nie może lepszy byłby prostokąt?a może zrobić dwie mniejsze?
dodam,że "buda" będzie obsadzona winoroślą z lewej, pozostałe boki bluszczem a z przodu chcę dorobić pergole i dać na nią róże pnącą- koniecznie czerwoną.
aha zapomniałabym:
niedawno znalazłam dość interesujący patyk,przygarnęłam go gdyż bardzo mi się spodobał.
Nie mając do końca sprecyzowanego pomysłu co z nim dalej wsadziłam do wiadra z wodą a on mi taką niespodziankę zrobił:
i tym sposobem będę miała wierzbę mandżurską

o ile się przyjmie
obok mandżurskiej w wiadrze moczy się jeszcze płacząca, która też już małe korzonki ma.
Proszę o podpowiedź co można posadzić przy mandżurkiej? (miejsce dosyć nasłonecznione)