Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak ukwiecić zagajnik i czy to w ogóle możliwe ?

Jak ukwiecić zagajnik i czy to w ogóle możliwe ?

katiaxx 12:23, 29 kwi 2014

Mam działkę, za działką tj za ogrodzeniem z siatki jest zagajnik czy lasek brzozowy, mam okno w salonie wychodzące na ten właśnie lasek i tak sobie pomyślałam jak byłoby pięknie gdyby pojawił się w nim jakiś kolor - fioletowy/niebieski, jest takie zdjęcie w necie ale nie wiem czy mogę go wkleić, wklejam link
w tym wątku jest zdjęcie brzóz z takim czymś kwitnącym różowo-wrzosowym

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187514-Pi%C4%99kny-ogr%C3%B3d-zim%C4%85

Czy mogę coś posiać, jakie nasiona dałyby sobie radę w takim dzikim środowisku ?

kaisog1 18:49, 29 kwi 2014

Na fotografii jest dereń biały (jest to napisane w poście przy zdjęciu). Można go ukorzeniać podobnie jak hortensje.
bronek 10:32, 14 maj 2014

Na zdjęciu masz bodajże dereń w odm sibirica i ten krzew za ławeczką to na 90% oczar. Pytanie co rozumiesz przez zagajnik?? może warto zastanowić się nad zakupem mieszanki do wysiewu łąki kwietnej??będzie bardzo bajkowo, ale jeśli to faktycznie zagajnik brzozowy to ja bym go nie uzupełniał o krzewy, bo zabiorą Ci sporo przestrzeni...a o to chodzi w zagajnikach ze mimo drzew masz bardzo fajną przestrzeń