Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

katiaxx 22:34, 05 kwi 2015

siakowa napisał(a)
A moje nie wyszly...

ja posiałam następne dwa dni temu, kiedy siałaś ?
siakowa 22:36, 05 kwi 2015

Jak Marta wyslala nam...
katiaxx 22:40, 05 kwi 2015

siakowa napisał(a)
Jak Marta wyslala nam...

spoko - ja dostałam dwie przesyłki i wymieszam - które wylazły nie wiadomo ale ciągle pokazują się nowe - jakby część budziła się się ciut wcześniej, czekamy nadal
Toszka 22:40, 05 kwi 2015

Kasiu, pisałam ci o moich "bywszych sadzonkach" hicksii.
Jako ciekawostkę dodam, że mam tez kilka siewek. Mają 2 i 3 lata, i mają ok. 10-15cm. Przyrosty maja maleńkie, ale za to cały czas "pracują" nad systemem korzeniowym, który z roku na rok przybiera.
katiaxx 22:45, 05 kwi 2015

Toszka napisał(a)
Kasiu, pisałam ci o moich "bywszych sadzonkach" hicksii.
Jako ciekawostkę dodam, że mam tez kilka siewek. Mają 2 i 3 lata, i mają ok. 10-15cm. Przyrosty maja maleńkie, ale za to cały czas "pracują" nad systemem korzeniowym, który z roku na rok przybiera.

dzięki to dobra informacja, martwiłam się że będzie to trwało dłużej, wiem że cisy najpierw muszą się dobrze ukorzenić zanim ruszą z miejsca ale posadziłam rok temu wczesną wiosną jedną sztukę - durna ja oczywiście w kwaśnej ziemi - toż igły ma cis

weszłam do domu , coś mnie tknęło - doczytałam i szybciorem na dół - odkopywanie, wybieranie ziemi i sypanie ogrodowej ale piszę o tym przy okazji bo widzę że ten cis się zbiera do wypuszczenia przyrostów - na czubkach gałązek ma jasnozielone punkty

no ale i tak muszę go przenieść
ale los
Toszka 22:54, 05 kwi 2015

Jesli przeniesiesz go dość szybko, ze sporą bryłą, i dasz mu dobrej ziemi+kompost+obornik, to uwierz mi, że nie poczuje przenosin, a tylko ruszy z kopyta. Dzień wcześniej podlej go sowicie, niech się napije do woli. I przenoś śmiało
katiaxx 23:00, 05 kwi 2015

Toszka napisał(a)
Jesli przeniesiesz go dość szybko, ze sporą bryłą, i dasz mu dobrej ziemi+kompost+obornik, to uwierz mi, że nie poczuje przenosin, a tylko ruszy z kopyta. Dzień wcześniej podlej go sowicie, niech się napije do woli. I przenoś śmiało

o Kochana w tym roku to jestem przygotowana - mam kompost (lub prawie kompost) - końską przezimowaną kupkę nawet worek ziemi przypadkiem przechodził
we wtorek przeniosę i posadzę jeszcze 5 - bo mam w zapasie nie byłam zdecydowana gdzie je posadzić i zakopałam na zimę z doniczkami
Toszka 23:07, 05 kwi 2015

Kasya 07:13, 06 kwi 2015

Werbenki pięknie Juz urosły szkoda ze nie posialam
A cyprysikow rozumiem ze nie chcesz mieć w ogrodzie ?
HannaR 08:02, 06 kwi 2015

Witaj Kasiu,
U Ciebie też już byłam. Poznałam to po Małej Słodkiej Ogrodniczce z początku wątku. Podziwiam ogrom pracy, który włożyłaś w ogród w zeszłym roku. Z każdym rokiem powinno być coraz łatwiej. Ja też lubię proste linie. Mój ogródek jest nie nowy (i na szczęście mały ). Powoli przerabiam go na geometryczny. Może kiedyś pomyślę o swoim wątku. Na razie będę odwiedzać Twój.
Pozdrawiam
Hania