Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogródeczek po mojemu :)

Wiejski ogródeczek po mojemu :)

eda 09:29, 06 sie 2014

Tak sposób Hani najlepszy narazie niech wiszą chyba że zauważysz że zaczynają plamieć ale to dopiero jak więcej deszczu pada to wtedy trzeba te plamiate zaraz usuwać i te ładniejsze zielone na okienko Ja swoje wczoraj musiałam lepiej powiązać rozrosły się mam takie koktailowe i troszkę większe Buziole zostawiam Awatarek śliczny pozdrawiam odwiedzających

marta_d 13:01, 06 sie 2014

hanka_andrus napisał(a)
Martwicie się niewybarwianiem pomidorów? Nie ma w powietrzu dwutlenku węgla. Pamiętam dziadek zrywał pomidory z krzaka prawie zielone."ledwie zapalone".
POtem je układał w koszu wypełnionym sianem. Po tygodniu wyjmował dojrzałe.
I w środku również były wybarwione.
Na razie jest pogoda, to nie ma co kombinować, ale jak przydzie ochłodzenie, może jest to dobry sposób na pomidory?

moja mama też zbiera takie ledwo czerwonawe i szybko w domu dojrzewają czyli sposób jest
Ogrodeczek 14:08, 06 sie 2014

eda napisał(a)
Tak sposób Hani najlepszy narazie niech wiszą chyba że zauważysz że zaczynają plamieć ale to dopiero jak więcej deszczu pada to wtedy trzeba te plamiate zaraz usuwać i te ładniejsze zielone na okienko Ja swoje wczoraj musiałam lepiej powiązać rozrosły się mam takie koktailowe i troszkę większe Buziole zostawiam Awatarek śliczny pozdrawiam odwiedzających

Tak zrobię Edziu śliczny dziwaczek takiego nie mam

Buziaki
Ogrodeczek 14:28, 06 sie 2014

Witajcie Kochani Zaganiana jestem... Ale zdążyłam zrobić focie przed pracą mój ogródeczek ...

Dziwaczki... Różowy...

Żółty...

Kącik leśny

Cynie, aksamitki, godecje, czekam na astry

Na rabacie tytoń ozdobny, dziewanna, kosmosy, aksamitki, smagliczka nadmorska, kocanki, nasturcje, godecje wielkokwiatowe, krwawnik pospolity, słoneczniki, chabry..

Ogrodeczek 14:31, 06 sie 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Oooo… To Ci sposób wart popróbowania
Moje pomodorro już i tak pędzę na bananach i opryskuję drożdżami, kolejny eksperyment więc im niestraszny. Urwę kilka i popróbuję.

Nawet nie wiedziałam że można im pomóc bananami i drożdżami czekam aż same się ruszą

Buziaki
tabliczkazna... 15:08, 06 sie 2014

Ogrodeczek napisał(a)

Nawet nie wiedziałam że można im pomóc bananami i drożdżami czekam aż same się ruszą

Buziaki

Mądra jestem, bo wyczytałam m.in. Tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4583-wykorzystanie-skorek-bananowych-w-ogrodzie?page=2
Ogrodeczek 16:12, 06 sie 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Mądra jestem, bo wyczytałam m.in. Tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4583-wykorzystanie-skorek-bananowych-w-ogrodzie?page=2

Mądra, mądra
Szukasz innowacyjnych naturalnych rozwiązań
Ogrodeczek 18:39, 06 sie 2014

Słonecznik

Ogrodeczek 18:43, 06 sie 2014

Gailardia

Ogrodeczek 18:48, 06 sie 2014

Dziwaczek