Czego Ty nie masz vw ogrodzie? Tyle kwiatów. Pamiętam jak powoje kwitły jeszcze u mojej babci w ogródku- takie granatowe. Ale to były chyba wieloletnie.
Złocień Maruna i kosmosy do siania w marcu będą kwitły od czerwca/ lipca Szczawik też zaczął od czerwca... Są jeszcze inne odmiany np.
W towarzystwie tygrysówki
Sianie proste.. ziemia do wysiewu i wysypujesz nasiona.. podlewasz, podlewasz i tyle potem rozsadzasz żeby się wzmacniały i w maju na ogród
Nasionka złocienia i kosmosów mogę Ci sprezentować w opakowaniu jest tyle co u mnie w jednym kwiatku... Jak kupuję nasiona to jestem zdegustowana ilością, jak nie wschodzą to też nie musi być nasza wina a nasion tak jak słusznie mi zwrócił uwagę Przemek że to nawet kwestia producenta
Taki szczawik kiedyś miałam w doniczce- fajny też do kompozycji
Te pełne złocienie naprawdę bardzo mi się podobają Będę próbować siać. Tylko mam wyrzut sumienia, bo nie chcę robić kłopotu z tą wysyłką, wiem jak teraz ludziska nie mają czasu.....
I jeszcze pytanie, tylko się nie śmiej- ta ziemia do wysiewu- jaka to ziemia? zwykła uniwersalna?
Poproś ziemię do wysiewu jest leciutka i nasiona mają łatwiej się wybić babcia daje uniwersalną i miesza z białym piaskiem, żaden kłopot na jesień dojrzeją to Ci wyślę do marca jeszcze mamy czas z wysiewem
Witaj Zbysiu u mnie misz masz nie mogłam się zdecydować i siałam to co się podoba i tak nie wszystko mam.... Taka burza kwiatów po mojemu w przyszłym roku marzy mi się i mam nadzieję stworzyć kompozycje na rabacie ...