Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogródeczek po mojemu :)

Wiejski ogródeczek po mojemu :)

BusyBee 21:43, 18 sie 2014

No i kosmosy super- delikatne łodyżki i mocne kolorki To u mnie najbardziej widzę
Ogrodeczek 21:49, 18 sie 2014

marta_d napisał(a)

Powoje kosmiczne i tajemnicze ten środek jest nie z tej ziemi

też mi się podobają szkoda że jednoroczne

Dzięki Martuś za odwiedzinki
Buziaki
zbigniew_gazda 08:40, 19 sie 2014

Czego Ty nie masz vw ogrodzie? Tyle kwiatów. Pamiętam jak powoje kwitły jeszcze u mojej babci w ogródku- takie granatowe. Ale to były chyba wieloletnie.
Ogrodeczek 13:29, 19 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Wszystko przestudiowałam dokładnie Dziękuję za pokaz

najpiękniejsze są dla mnie te złocienie maruna posadzone Dużą kępą, będą piękne....
Jak to mam siać? Teraz kupić nasionka i w doniczki? czy na wiosnę? Głupie pytania, ale nigdy nie siałam...

Podoba mi się też szczawik, bo malutki. Też długo kwitnie?

Złocień Maruna i kosmosy do siania w marcu będą kwitły od czerwca/ lipca Szczawik też zaczął od czerwca... Są jeszcze inne odmiany np.

W towarzystwie tygrysówki

Sianie proste.. ziemia do wysiewu i wysypujesz nasiona.. podlewasz, podlewasz i tyle potem rozsadzasz żeby się wzmacniały i w maju na ogród

Nasionka złocienia i kosmosów mogę Ci sprezentować w opakowaniu jest tyle co u mnie w jednym kwiatku... Jak kupuję nasiona to jestem zdegustowana ilością, jak nie wschodzą to też nie musi być nasza wina a nasion tak jak słusznie mi zwrócił uwagę Przemek że to nawet kwestia producenta

Buziaki
BusyBee 13:49, 19 sie 2014

Ogrodeczek napisał(a)

Złocień Maruna i kosmosy do siania w marcu będą kwitły od czerwca/ lipca Szczawik też zaczął od czerwca... Są jeszcze inne odmiany np.

W towarzystwie tygrysówki

Sianie proste.. ziemia do wysiewu i wysypujesz nasiona.. podlewasz, podlewasz i tyle potem rozsadzasz żeby się wzmacniały i w maju na ogród

Nasionka złocienia i kosmosów mogę Ci sprezentować w opakowaniu jest tyle co u mnie w jednym kwiatku... Jak kupuję nasiona to jestem zdegustowana ilością, jak nie wschodzą to też nie musi być nasza wina a nasion tak jak słusznie mi zwrócił uwagę Przemek że to nawet kwestia producenta

Buziaki

Ale super Małgoś

Taki szczawik kiedyś miałam w doniczce- fajny też do kompozycji

Te pełne złocienie naprawdę bardzo mi się podobają Będę próbować siać. Tylko mam wyrzut sumienia, bo nie chcę robić kłopotu z tą wysyłką, wiem jak teraz ludziska nie mają czasu.....

I jeszcze pytanie, tylko się nie śmiej- ta ziemia do wysiewu- jaka to ziemia? zwykła uniwersalna?

buziaki
Ogrodeczek 14:18, 19 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Ale super Małgoś

Taki szczawik kiedyś miałam w doniczce- fajny też do kompozycji

Te pełne złocienie naprawdę bardzo mi się podobają Będę próbować siać. Tylko mam wyrzut sumienia, bo nie chcę robić kłopotu z tą wysyłką, wiem jak teraz ludziska nie mają czasu.....

I jeszcze pytanie, tylko się nie śmiej- ta ziemia do wysiewu- jaka to ziemia? zwykła uniwersalna?

buziaki

Poproś ziemię do wysiewu jest leciutka i nasiona mają łatwiej się wybić babcia daje uniwersalną i miesza z białym piaskiem, żaden kłopot na jesień dojrzeją to Ci wyślę do marca jeszcze mamy czas z wysiewem

Buźka
Ogrodeczek 14:22, 19 sie 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Czego Ty nie masz vw ogrodzie? Tyle kwiatów. Pamiętam jak powoje kwitły jeszcze u mojej babci w ogródku- takie granatowe. Ale to były chyba wieloletnie.

Witaj Zbysiu u mnie misz masz nie mogłam się zdecydować i siałam to co się podoba i tak nie wszystko mam.... Taka burza kwiatów po mojemu w przyszłym roku marzy mi się i mam nadzieję stworzyć kompozycje na rabacie ...

U Ciebie cudowne żurawki widziałam i podziwiałam

Pozdrawiam serdecznie
Ogrodeczek 14:27, 19 sie 2014

Zielono mi

Na osłodę..
Kruche z kremem z białej czekolady z malinami...

Szarlotka na biszkoptach z budyniem i z kremem toffi...

Ciasta 20 minutowe

Kondzio 14:29, 19 sie 2014

ale smakowicie jak ciasto i ja się ujawniam hi hi hi bo zaglądam ale nic nie pisze coś mało czasu się ma
Ogrodeczek 14:33, 19 sie 2014

Kondzio napisał(a)
ale smakowicie jak ciasto i ja się ujawniam hi hi hi bo zaglądam ale nic nie pisze coś mało czasu się ma

Ojj Ty Łasuchu miło mi że po cichu też jesteś

Pozdrawiam serdecznie