Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogródeczek po mojemu :)

Wiejski ogródeczek po mojemu :)

marta_d 17:04, 16 sie 2014

zakupy widzę udane teraz nie pozostaje nic innego jak sadzić i cierpliwie czekać na przyszły sezon
Ogrodeczek 21:09, 16 sie 2014

marta_d napisał(a)
zakupy widzę udane teraz nie pozostaje nic innego jak sadzić i cierpliwie czekać na przyszły sezon

cieszę się z zakupów... Ale nie cieszy mnie nadchodzącą jesień jest to nieuniknione więc szykuję przyszłą obsadę żeby pusto nie było

Buźka
ewsyg 22:39, 16 sie 2014

Witaj Małgosiu. Widzę, że lubisz roślinki kwitnące. Ja również zwłaszcza te, które wabią owady Pozdrawiam Ewa
BusyBee 23:15, 16 sie 2014

Małgosiu przyszłam się przywitać wieczorową porą
Tobie między innymi zawdzięczam swój wątek

Zapraszam do ogródka - mało w nim kwiatów, ale nadrobię, dzięki takim kolorowym ogródkom jak Twój
Pozdrówki
Ogrodeczek 09:42, 17 sie 2014

BusyBee napisał(a)
Małgosiu przyszłam się przywitać wieczorową porą
Tobie między innymi zawdzięczam swój wątek

Zapraszam do ogródka - mało w nim kwiatów, ale nadrobię, dzięki takim kolorowym ogródkom jak Twój
Pozdrówki

Byłam Pięknie ... Miałam nosa , jeżówka mnie poprowadziła jest cudownie!!! Przede mną zmiany na jesień na rabacie też chcę stworzyć kompozycje u Ciebie udane

Buziaki
Ogrodeczek 09:49, 17 sie 2014

ewsyg napisał(a)
Witaj Małgosiu. Widzę, że lubisz roślinki kwitnące. Ja również zwłaszcza te, które wabią owady Pozdrawiam Ewa

Witaj Ewo
Goście latający jak najbardziej mile widziani, nad oczkiem mam domek dla owadów mogą zostać na stałe

Pozdrawiam

BusyBee 10:30, 17 sie 2014

Ogrodeczek napisał(a)

Byłam Pięknie ... Miałam nosa , jeżówka mnie poprowadziła jest cudownie!!! Przede mną zmiany na jesień na rabacie też chcę stworzyć kompozycje u Ciebie udane

Buziaki

Małgoś dziękuję za odwiedzinki i zapraszam częściej. Masz wyjątkowe wyczucie koloru, a u mnie tylko zielono Będę się uczyć od Ciebie kolorów- czekam na sugestie
Buziaki
eda 16:34, 17 sie 2014

Ogrodeczek napisał(a)

Zaszalałam ja też słabo z kasą, dlatego sieję jak coś będę się dzielić trzymaj kciuki za powodzenie misji wysiew dwuletnich

Buziaki

Miłego weekendowania

Wzajemnie Małgoś choć już końcówka trzymam kciuki Buziaki
Ogrodeczek 22:04, 17 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Małgoś dziękuję za odwiedzinki i zapraszam częściej. Masz wyjątkowe wyczucie koloru, a u mnie tylko zielono Będę się uczyć od Ciebie kolorów- czekam na sugestie
Buziaki

Szalona jesteś!!! Lekcja kompozycje leżę kompletnie mogę podpowiedzieć kwiaty/ kolory i jak mi się trzymają ale zestawienie to już raczej nie do mnie takie nasadzenie wyszło spontanicznie usuwając i dosadzając sadzonki własnej produkcji z nasion co zostało dodatkowo kolorowa ruletka bo większość wysiewana w miksie kolorów teraz jak kwitną zdradzają się z kolorami .. Pszczółko jaki chcesz kolor / kolory kwiatów podpowiem tanim kosztem jeszcze rzutem na taśmę możesz zdążyć z dwuletnimi / bylinami

A jak nie to podpowiem Ci wdzięczne jednoroczne które wysiewając w marcu kwiaty będziesz podziwiać już od maja /czerwca do jesieni w przewadze niestety jeszcze mam jednorocznych ale szykuję się na jesień i zmiany zakochana jestem w ostróżkach, jeżówkach, żurawkach, hostach, goździkach produkuję dwuletnie a te byliny które mam przesadzę i dosadzę wyhodowane sadzonki na razie siewki do jesieni mają czas.. by uładzić ten chaos i stworzyć kompozycje kwiatowe na rabacie

Podpowiedź zobacz które połączenia chcesz przenieść do ogrodu patrz na 2 kolory i zgodnie ze wskazówkami zegara dodawaj sąsiedni a może kontrasty?

Ogrodeczek 08:54, 18 sie 2014

Dzień dobry
Witam Was radośnie i zapraszam na spacer po ogródeczku nacieszmy oczy kolorami

Słoneczniki

Nagietki

Nachyłek dwubarwny z aksamitkami wąskolistnymi