Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogródeczek po mojemu :)

Wiejski ogródeczek po mojemu :)

Ogrodeczek 19:52, 18 paź 2014

W ogródeczku nasycam oczy kolorami kwiatów czerpię radość, ładuję baterie przed zimą, cebulki czekają na jesienną metamorfozę, dziś zapowiada się zimna noc mam nadzieję że bez przymrozka bo to będą ostatnie zdjęcia z ogródeczka w takim stanie ... Znów będzie szaro buro tylko cebulki doczekają się zakopania

Chociaż jeszcze mam pustkę jak zasadzić cebulki co z czym i gdzie...

Nallar 20:08, 18 paź 2014

Przemek w swoim wątku pokazał super pomysł na sadzenie cebul, zobacz jak on to robi a nóż Cię zainteresuje.
Ogrodeczek 20:33, 18 paź 2014

Ewciu podejrzałam z koszyczkami
Dzięki
eda 23:27, 18 paź 2014

Domek dla owadów obłędny sama robiłaś bo ja nie mogę sie zabrać a tak mi sie podobają Busz widzę dalej pięknie szaleje kolorami Małgoś wiesz że tam masz trujące rośliny proszę uważaj na dzieci i sama też bez rękawiczek nie podchodź wiesz chodzi mi o rącznika naparstnica też nawet do niedawna nie wiedziałam ogórecznik pierwszy raz widzę śliczny jest i doczytałam że sałatki można z niego pyszne robić z koperkiem i coś tam jeszcze w majonezie robiłaś może ? buziole Małgoś
Ogrodeczek 13:21, 20 paź 2014

eda napisał(a)
Domek dla owadów obłędny sama robiłaś bo ja nie mogę sie zabrać a tak mi sie podobają Busz widzę dalej pięknie szaleje kolorami Małgoś wiesz że tam masz trujące rośliny proszę uważaj na dzieci i sama też bez rękawiczek nie podchodź wiesz chodzi mi o rącznika naparstnica też nawet do niedawna nie wiedziałam ogórecznik pierwszy raz widzę śliczny jest i doczytałam że sałatki można z niego pyszne robić z koperkiem i coś tam jeszcze w majonezie robiłaś może ? buziole Małgoś

Edytko domek prościzna... Uciąć w miarę możliwości równe odcinki o długości mniej więcej 30 cm
Na domek potrzebujemy trzcinę z tego budulca jest mój zrobiony, oplątany drucikiem by się trzciny trzymały razem.. dach zrobiony z kory tak żeby owadom nie zaciekało wcześniej był jeszcze obłożony mchem bo ptaszki się interesowały teraz tylko słoneczniki mają na celowniku

O rącznikiem wiem od początku i stwierdziłam że właśnie teraz będę go mieć to mi się opatrzy póki nie ma Szkrabów
Ogórecznik do serka kwiaty są ogórkowe polecam śliczny i pożyteczny !!! W ogródeczku od czerwca cieszy..

Tak prezentował się za świetności

eda 14:11, 20 paź 2014

To dobrze że wiesz martwiłam się za domek wiosną się wezmę piękny ogórecznik chcę go mieć na wiosnę super sprawa buziaki
Ogrodeczek 11:27, 21 paź 2014

Na dzień dobry

Cynia nad oczkiem..

Ogrodeczek 11:31, 21 paź 2014

Jesiennie, nagietki

Ogrodeczek 11:46, 21 paź 2014

Wyspa na oczku...

Nasturcja, klonik palmowy nad oczkiem

Ogrodeczek 11:48, 21 paź 2014

Kosmosy i kocanki

Kocanki