Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogródeczek po mojemu :)

Wiejski ogródeczek po mojemu :)

Ogrodeczek 11:33, 27 paź 2014

eda napisał(a)

Małgoś ta fotka super nadaje się na pierwszą stronę wizytówki ogrodu super wpadam i zostaje to nic że z tamtego roku Bardzo mi miło że do mnie zaglądasz Te dwie ostatnie fotki też ślicznie wyszły lubię jak jest trochę przewagi jednego koloru tak wpada w oko to smagliczka o której piszesz ? bo aksamitki dojrzałam miałam kiedyś wdzięczne są i aż do mrozów cieszą Buziaczki

Hej

Edziu lubię zaglądać do Ciebie piękny ogród, uporządkowany , fantastyczne zwierzaki, świetne ujęcia w słońcu-deszczu .. nie dziw mi się że mnie ciągnie na Twoje ranczo

Edytko dobre masz oko na wyspie przy aksamitkach to smagliczka nadmorska, kwitnie od czerwca do mrozów jak w połowie lata przekwita, zostaje ścięta i prezentuje się tak jak widziałaś.. jednoroczna polecam, bezproblemowa roślinka
Tak aksamitki są też nie do zdarcia

Buziaki
Ogrodeczek 11:38, 27 paź 2014

Witajcie

Już i mnie mróz odwiedził.. przede mną prace porządkowe ale też mam cebulowe do zasadzenia, może zechcecie rzucić okiem czy w takim połączeniu sądzić a może nie na rabacie ?

eda 11:41, 27 paź 2014

Ogrodeczek napisał(a)
Witajcie

Już i mnie mróz odwiedził.. przede mną prace porządkowe ale też mam cebulowe do zasadzenia, może zechcecie rzucić okiem czy w takim połączeniu sądzić a może nie na rabacie ?

Małgoś ale się napracowałaś super malowidło pewnie sadź mi się bardzo podoba buziaki serdeczne
Ogrodeczek 12:01, 27 paź 2014

eda napisał(a)

Małgoś ale się napracowałaś super malowidło pewnie sadź mi się bardzo podoba buziaki serdeczne

to działam nie będzie to tak wyglądało bo nie kwitną jednocześnie ale jest zarys miejsca i na co będę czekać... Największy mam problem a nawet boję się sadzić mogę mieć nornice teraz ich nie widzę ale w marcu biegały po ogródeczku i zostawiły mi 2 zawilce z 40 sztuk o innych cebulowych nie wspominając, miałaś może nornice? Już mi szkoda tych cebul, nie chcę żeby przepadły bo nie będzie kwiatów

Buziaki

AgataBC 13:09, 27 paź 2014

Piękny projekcik ślicznie rysujesz.
Ja mam co roku nornice i liczę się ze stratami.. walka z wiatrakami. Truć nie mogę bo mam zwierzaki, wlewam różne śmierdzidła do dziur i udeptuje korytarze, rozgarniam kopce i liczę, że się wyniosą..
Ogrodeczek 14:14, 27 paź 2014

Agcia napisał(a)
Piękny projekcik ślicznie rysujesz.
Ja mam co roku nornice i liczę się ze stratami.. walka z wiatrakami. Truć nie mogę bo mam zwierzaki, wlewam różne śmierdzidła do dziur i udeptuje korytarze, rozgarniam kopce i liczę, że się wyniosą..

Witaj Agciu w moich skromnych progach
Szkoda mi kasy i kwiatów bo się nie pokażą, jak mi cebule zjedzą znów... chyba zamoczę cebule w jakiejś chemii żeby nornicom moje cebule nie smakowały i dodatkowo posadzę w koszyczkach może się zniechęcą kotów chodzi mnóstwo akurat mają ścieżkę przez murek w ogródeczku ale jakoś nie są zainteresowane łapaniem

Życzę powodzenia w walce ze szkodnikami!!!

Pozdrawiam serdecznie

AgataBC 14:19, 27 paź 2014

Wzajemnie życzę Nie dajmy się
Ogrodeczek 13:16, 28 paź 2014

Agcia napisał(a)
Wzajemnie życzę Nie dajmy się

Masz rację nie dajmy się najważniejsze to się nie poddawać ehh jeszcze nic nie ruszyłam w ogródeczku, pogoda piękna a ja nie mam czasu a cebule czekają szukam jakiegoś środka do moczenia jak już znajdę to okazuje się że to nie taka łatwa sprawa kupić, próbowałaś moczyć w czymś cebulki? Może coś mi polecasz

Buziaki
Ogrodeczek 16:12, 02 lis 2014

Witam serdecznie w ogródeczku bałagan po przymrozku nie mam czasu żeby zabrać się za porządki... Przy niedzieli zapraszam na spacer już jesieni nie mam w ogródeczku, szukam jej po drodze

Trzmielina

Głóg

Jesiennie....

Ogrodeczek 16:15, 02 lis 2014

Kolorów jesienna moc