Edziu lubię zaglądać do Ciebie piękny ogród, uporządkowany , fantastyczne zwierzaki, świetne ujęcia w słońcu-deszczu .. nie dziw mi się że mnie ciągnie na Twoje ranczo
Edytko dobre masz oko na wyspie przy aksamitkach to smagliczka nadmorska, kwitnie od czerwca do mrozów jak w połowie lata przekwita, zostaje ścięta i prezentuje się tak jak widziałaś.. jednoroczna polecam, bezproblemowa roślinka
Tak aksamitki są też nie do zdarcia
Już i mnie mróz odwiedził.. przede mną prace porządkowe ale też mam cebulowe do zasadzenia, może zechcecie rzucić okiem czy w takim połączeniu sądzić a może nie na rabacie ?
to działam nie będzie to tak wyglądało bo nie kwitną jednocześnie ale jest zarys miejsca i na co będę czekać... Największy mam problem a nawet boję się sadzić mogę mieć nornice teraz ich nie widzę ale w marcu biegały po ogródeczku i zostawiły mi 2 zawilce z 40 sztuk o innych cebulowych nie wspominając, miałaś może nornice? Już mi szkoda tych cebul, nie chcę żeby przepadły bo nie będzie kwiatów
Piękny projekcik ślicznie rysujesz.
Ja mam co roku nornice i liczę się ze stratami.. walka z wiatrakami. Truć nie mogę bo mam zwierzaki, wlewam różne śmierdzidła do dziur i udeptuje korytarze, rozgarniam kopce i liczę, że się wyniosą..
Witaj Agciu w moich skromnych progach
Szkoda mi kasy i kwiatów bo się nie pokażą, jak mi cebule zjedzą znów... chyba zamoczę cebule w jakiejś chemii żeby nornicom moje cebule nie smakowały i dodatkowo posadzę w koszyczkach może się zniechęcą kotów chodzi mnóstwo akurat mają ścieżkę przez murek w ogródeczku ale jakoś nie są zainteresowane łapaniem
Masz rację nie dajmy się najważniejsze to się nie poddawać ehh jeszcze nic nie ruszyłam w ogródeczku, pogoda piękna a ja nie mam czasu a cebule czekają szukam jakiegoś środka do moczenia jak już znajdę to okazuje się że to nie taka łatwa sprawa kupić, próbowałaś moczyć w czymś cebulki? Może coś mi polecasz
Witam serdecznie w ogródeczku bałagan po przymrozku nie mam czasu żeby zabrać się za porządki... Przy niedzieli zapraszam na spacer już jesieni nie mam w ogródeczku, szukam jej po drodze