Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

malgorzata_s... 15:02, 04 sie 2014

malkul napisał(a)
Ostatnio powąchałam lilie i pojechałam do sklepu, dopiero jak wróciłam to okazłao się że pojechałam z całym pomarańczowym nosem Serio serio

Może ludzie myśleli że to nowoczesny makijaż
15:13, 04 sie 2014
malgorzata_szewczyk napisał(a)

U sąsiadki też ta sama hosta chora Mam ją od niej i mam nadzieję że reszta zdrowa

Jak nie dzieliłaś w tym czasie tym samym szpadlem innych host to ok.Wirus może ujawniać się po latach od zainfekowania,ech wstrętne wirusisko Można nawet go roznieść obrywając zainfekowanej hosty kwiatostany np rękoma a potem iść innym obrywać i już przez soki wirus przelazł
makkasia 15:15, 04 sie 2014

kurcze muszę moje sparwdzić.
lelije masz piękne tez bym z pomarańczowym nosem chodziła
ściskam
15:16, 04 sie 2014
Czyli sterylnie trzeba wszystko robić np do obcinania kwiatostanów używać jednorazowych plastikowych noży do każdej hosty bądź dezynfekować metalowe po każdym użyciu i nie wiadomo czy już nie ma się zainfekowanej którejś hosty ze szkółki.Ja tam miałam piękny okaz,długoletni i do wywalenia,żal mi było jak...
Milka 15:39, 04 sie 2014

No właśnie najgorsze że mi tam hosta pasuje. Trudno dam tam brunerę.

Ja mam bardzo podobną i zdrową, zrobiłam sadzonkę, dam ci, cobyś się nie smuciła i ja też mam 1 chorego bukszpana, po cięciu wszystkie jakoś gorzej, też chyba oprysk zrobię, już psikałam, tym co pod ręką
możesz też brunerę tam dać, może tę ode mnie, ona jasna jest i szybko rosnie, ale hostę masz zaklepaną
Milka 15:42, 04 sie 2014

No i chodze i cieszę się zapachami i kolorami aż mój wzrok spoczął na hoście. To chyba ten wirus okropny na który ratunku nie ma Ślimaki ją poobgryzały ale to nic na to rada jest, ale ta choroba ratunku Czy to ona????

Kawałek dalej buksik jakiś marny.Nie pryskałam z trzy tygodnie bo co dzień burza.No Itaki efekt.

No i już po zachwytach. Jak żyć Trudne to ogrodniczkowanie

no ja mam to samo, szybko będę pryskać, może to byc zaraźliwe;( dla innych
JulkAd 15:46, 04 sie 2014

Małgosiu, dzisiaj przyglądałam się swojej chorej hoście...i chyba to ta sama odmiana....przynajmniej tak mi się wydaje...u mnie w towarzystwie rozwaru...znaczy się tego już też nie przesadzę do towarzystwa innym hostom
Katkak 16:03, 04 sie 2014

Gosiaczek szkoda hosty, ale co poradzić. Mam nadzieję, że buksika chociaż uda się uratować. U mnie coś się chmurzy, mogłoby ciut popadać, ale tak spokojnie
malgorzata_s... 19:50, 04 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Jak nie dzieliłaś w tym czasie tym samym szpadlem innych host to ok.Wirus może ujawniać się po latach od zainfekowania,ech wstrętne wirusisko Można nawet go roznieść obrywając zainfekowanej hosty kwiatostany np rękoma a potem iść innym obrywać i już przez soki wirus przelazł

Aniulko hosta wydalona na ognisko. Nie nie dzieliłam ani kwiatów nie obcinałam. Inne zdrowe
Na szczęście daleko rosną
malgorzata_s... 19:53, 04 sie 2014

makkasia napisał(a)
kurcze muszę moje sparwdzić.
lelije masz piękne tez bym z pomarańczowym nosem chodziła
ściskam

Kasiu cudowne są te lilie Jestem nimi zauroczona. Niestety kończą kwitnienie. Pachną tak mocno że nosa stykać nie trzeba