Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

malgorzata_s... 19:55, 03 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Obawiam się, że i u mnie mam hostę z wirusem, ale raczej taką kupiłam...dobrze, że rośnie z daleka od pozostałych....znaczy się też idzie precz...smutne to, ale co zrobić?

Moja też na szczęście w odległości pewnej od innych.
malgorzata_s... 19:59, 03 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No ja bym miała słonko u siebie...ale czy ciepło będzie w następnym roku to nie wiem....do skrzyneczek bym spróbowała, chociaż raz....muszę się zaczaić wiosną

Iza pisała że do donic posadziła i niestety nie sprawdziła się Marzenka też tylko do gruntu poleca bo
krzaczor się robi
AlKa 20:17, 03 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Iza pisała że do donic posadziła i niestety nie sprawdziła się Marzenka też tylko do gruntu poleca bo
krzaczor się robi

Robi się krzaczor i to konkretny, z takiej małej sadzonki. Ja miałam stokrotkę ofrykańska w zeszłym roku i 2 lata temu i nie wiem czemu w tym roku nie kupiłam. U mnie rosły w słonecznym miejscu, młode trzeba podlewać, a starsze dobrze sobie radzą same. Kwitły do przymrozków, aż mi było szkoda. Chciałam ukorzeniać sadzonki i przechować przez zimę, ale sie nie udało, bo ja do cierpliwych w tych kwestiach nie nalężę.
iwonaal 20:30, 03 sie 2014

Gosiu, trzmieliny rewelka.
malgorzata_s... 20:32, 03 sie 2014

AlKa napisał(a)

Robi się krzaczor i to konkretny, z takiej małej sadzonki. Ja miałam stokrotkę ofrykańska w zeszłym roku i 2 lata temu i nie wiem czemu w tym roku nie kupiłam. U mnie rosły w słonecznym miejscu, młode trzeba podlewać, a starsze dobrze sobie radzą same. Kwitły do przymrozków, aż mi było szkoda. Chciałam ukorzeniać sadzonki i przechować przez zimę, ale sie nie udało, bo ja do cierpliwych w tych kwestiach nie nalężę.

Może w tym roku dadzą radę chociaż jestem trochę rozczarowana jak sobie przerwę robią
malgorzata_s... 20:33, 03 sie 2014

iwonaal napisał(a)
Gosiu, trzmieliny rewelka.

Dzięki, bardzo ją lubię
AlKa 20:42, 03 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Może w tym roku dadzą radę chociaż jestem trochę rozczarowana jak sobie przerwę robią

Ja im usuwałam przekitniete kwiaty i kwitły cały czas.
Madzenka 20:46, 03 sie 2014

Gosiu szkoda tej hosty. Zdezynfekuj ziemię po wykopaniu jakimś środkiem przeciwgrzybowym, ktorym możn podlewać. Szybko reaguj na bukszpana bo jeśli odpuścisz nawet kila dni może cały paść. Jeśli nie masz signum to amistar, Falcon, topsin. Pryskaj co 7 dni. Deszcze i wysoka temoeratura sorzyjają rozprzestrzenianiu się tego grzyba. Zatem opryskaj jutro wszystkie bukszpany gdyż za chwile inne mogą byc chore. Kiedyś caly żywopłot mi wyłysiał....
malgorzata_s... 20:53, 03 sie 2014

AlKa napisał(a)

Ja im usuwałam przekitniete kwiaty i kwitły cały czas.

Usuwam cały czas ale u mnie pada co dzień a one tego nie lubią Będę jeszcze walczyć
malgorzata_s... 20:57, 03 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Gosiu szkoda tej hosty. Zdezynfekuj ziemię po wykopaniu jakimś środkiem przeciwgrzybowym, ktorym możn podlewać. Szybko reaguj na bukszpana bo jeśli odpuścisz nawet kila dni może cały paść. Jeśli nie masz signum to amistar, Falcon, topsin. Pryskaj co 7 dni. Deszcze i wysoka temoeratura sorzyjają rozprzestrzenianiu się tego grzyba. Zatem opryskaj jutro wszystkie bukszpany gdyż za chwile inne mogą byc chore. Kiedyś caly żywopłot mi wyłysiał....

Jutro pryskam Signum jutro Em zakupi a topsin i amistar mam. Trudno pryskam nawet jak burze będą. Najwyżej poprawie. Ziemi trochę wybiorę razem z hostą.A podlanie też nie zaszkodzi Dzięki Marzenko jeszcze raz