Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

nicol21 14:13, 01 maj 2015

Fajnie mieć tak wiele różnych tulipanów. Sympatycznie w tym Twoim ogródku
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 14:47, 01 maj 2015

Czyli ciut opóźniona wiosennie jesteś? u mnie juz buki zaczerwieniły sie, angelique zakwitają i Queen the night
Gocha 23:14, 01 maj 2015

Gosiu też podziwiam Twoje kanciki. Cały ogród masz tak wypieszczony że aż zazdroszczę. Powiedz mi czy trawki wyskubujesz z tych kwiatostanów. Buziaki
Aha i piękne tulipany nawet te czarne mają swój urok
malgorzata_s... 12:28, 02 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Fajnie mieć tak wiele różnych tulipanów. Sympatycznie w tym Twoim ogródku

Widzisz a ja podziwiać teraz jednorodne łany
malgorzata_s... 12:29, 02 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Czyli ciut opóźniona wiosennie jesteś? u mnie juz buki zaczerwieniły sie, angelique zakwitają i Queen the night

Madżenko moje buki dopiero co sadzone i pewno temu się obijają
malgorzata_s... 12:33, 02 maj 2015

Gocha napisał(a)
Gosiu też podziwiam Twoje kanciki. Cały ogród masz tak wypieszczony że aż zazdroszczę. Powiedz mi czy trawki wyskubujesz z tych kwiatostanów. Buziaki
Aha i piękne tulipany nawet te czarne mają swój urok

Gosiu nie ma czego zazdrościć na fotkach wszystko ładniej wygląda
Które trawki? Na wiosnę z zimozielonych wyskubuję co uschnięte. Kwiatostanów nie ruszam
Urszulla 13:44, 02 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ula na przedpłociu tylko jeszcze lawenda i wrzosy są więc jakoś szczególnie kolorowo nie będzie

Lawenda cudowna latem, a wrzosy jesienią trawki też chyba sadziłaś.
Jak to bez koloru- same kolory
Katkak 14:03, 02 maj 2015

Gosiaczek zastanawiam się coraz częściej nad zlikwidowaniem warzywnika. I tak duży nie jest i nie wiadomo jakich plonów z niego nie zbieram, a byłoby więcej miejsa na inne cudowne roślinki. Z jednej strony mi szkoda, a z drugiej jednak kusi, oj kusi. Może zostawiłabym, troszkę miejsca na lubczyk, bazylię, rukolę, szczypiorek. Cukinia może sobie rosnąć w kompostowniku nawet, a pomidorek koktajlowy choćby w doniczce. Co o tym myślisz? Ulec pokusie?
malgorzata_s... 14:21, 02 maj 2015

Urszulla napisał(a)

Lawenda cudowna latem, a wrzosy jesienią trawki też chyba sadziłaś.
Jak to bez koloru- same kolory

Kostrzewę siną jeszcze sadziłam i trzmielinę Pewno że kolory tylko nie takie kolorowe
malgorzata_s... 14:25, 02 maj 2015

Katkak napisał(a)
Gosiaczek zastanawiam się coraz częściej nad zlikwidowaniem warzywnika. I tak duży nie jest i nie wiadomo jakich plonów z niego nie zbieram, a byłoby więcej miejsa na inne cudowne roślinki. Z jednej strony mi szkoda, a z drugiej jednak kusi, oj kusi. Może zostawiłabym, troszkę miejsca na lubczyk, bazylię, rukolę, szczypiorek. Cukinia może sobie rosnąć w kompostowniku nawet, a pomidorek koktajlowy choćby w doniczce. Co o tym myślisz? Ulec pokusie?

Kasiu ja nie mam warzywnika właśnie z tego powodu że mały dla mnie bez sensu. Ani nie pojesz za bardzo tym co wyhodujesz ani nie zaoszczędzisz. Owszem szczypiorek, lubczyk, pietruchę i zioła mam ale na resztę jak dla mnie miejsca szkoda. I tak jemy warzywa sklepowe więc ten raz z grządki zdrowia nam nie uratuje Zioła można wkomponować w rabatki