Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Odcienie zieleni

Odcienie zieleni

lindsay80 09:20, 30 mar 2016

Efffa napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4645-odcienie-zieleni?page=86
Jolka te 1, 2, 3, 4, 6 zdj, tam jest cień a Toszka pisała,że też ma je w cieniu, tam jest chwilę tylko rano słońce, można by rzec,że nawet wcale,
wiesz, bardziej mi chodzi o to ,że te ciemierniki chyba nie pasują do the beatles,więc opcja albo przesadzić trawy w inne miejsce albo ciemierniki w inne , ale akurat tę rabatę najbardziej widać i zależało mi ,żeby ciemierniki były na widoku

ja bym ich tam nie sadziła, ale the beatles też mi tam jakoś nie leży, dałabym coś limonkowego (Elatę albo żurawki citronelki, które masz), tylko że ja lubię kontrasty, a Ty mniej, więc się nie sugeruj.

A czemu nie dać tych ciemierników tam gdzie teraz masz Zamble - masz ich aż 10 więc efekt będzie wow, a to miejsce, które widać jak się wjeżdża na podwórko i tam słońce jest przez pare godzin tylko?
Efffa 09:24, 30 mar 2016

hmmm może faktycznie zamiast zembli dać te ciemierniki?!
Dokładnie tam jest tak króciutko słońce, Edyta przeciez wiesz jak jestem obmurowana.Zamiast tych beatlesów tez myślałm dać coś żółtego, zamówiłam tą montane i aureolę, wiec moze któraś z tych!
magdaw 10:06, 30 mar 2016

jaki u Ciebie porządek! A ja tylko przesadzam jak wariatka i nawet mój mąż powiedział .. że wygląda coraz gorzej... wszystko rozgrzebane
ps czy puściły juz u ciebie trawy bo u mnie nic i trochę się martwię?
Efffa 10:10, 30 mar 2016

magdaw napisał(a)
jaki u Ciebie porządek! A ja tylko przesadzam jak wariatka i nawet mój mąż powiedział .. że wygląda coraz gorzej... wszystko rozgrzebane
ps czy puściły juz u ciebie trawy bo u mnie nic i trochę się martwię?

z projektem będziesz miała pięknie, po burzy przychodzi słońce.
Miskanty nic , bo chyba za wczesnie, ale ice dance i TB - tak, stipy też,ale je przesadziłam i niewiem czy coś z nich bedzie.
lindsay80 10:26, 30 mar 2016

Efffa napisał(a)
hmmm może faktycznie zamiast zembli dać te ciemierniki?!
Dokładnie tam jest tak króciutko słońce, Edyta przeciez wiesz jak jestem obmurowana.Zamiast tych beatlesów tez myślałm dać coś żółtego, zamówiłam tą montane i aureolę, wiec moze któraś z tych!

tylko nie pamiętam co tam jeszcze szykujesz, bo przecież Ty nieustanie coś zmieniasz, a ja nie nadążam
No może, tylko, ze one przez zimę brzydkie są, Elata albo Everillo w takim zacienionym miejscu może nawet w zimie by ładne były, żurawki też, te seledynowe to jedyne z wielu jakie mam i one najlepiej przez zimę i po zimie wyglądają.
lindsay80 08:52, 02 kwi 2016

Zakwitły Ci trawki, te co kupowałam?, ja wczoraj zobaczyłam, że moje mają pełno cićków jakichś
Efffa 16:38, 02 kwi 2016

chodzi ci o variegata? jeżeli tak to zakwitły
kasja83 19:31, 02 kwi 2016

Hej Effo-czy korzystasz z pogody i działasz na ogrodzie?
Efffa 23:52, 02 kwi 2016

Kasju, tak ale od strony technicznej narazie, a w miedzy czasie musze znaleźć miejsce na trawki,m in na seslerie którą radziłam Tobie, u mnie ona w ilosci 27 szt, variegaty, molinie, hakone i c. montana. Także u mnie trawki na tapecie.
jolanka 19:36, 03 kwi 2016

Zapatrzyłam sie na Twoje ciemierniki i kupiłam dzisiaj