Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Odcienie zieleni

Odcienie zieleni

Efffa 10:29, 22 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Widziałam fotki. Mnie graby ciekawią.

Iwonko zasadze i pokaże, a Ty masz graby?
Iwk4 10:37, 22 sie 2015

Nie mam. Postawiłam na buki. Szukałam czerwonego drzewa i wybrałam buka dawyck purple i się w nim zakochałam.
Podsadziłam żółtą trzmieliną
Potem kupiłam mniejszego jeszcze w jedno miejsce. Mam takie koło w kostce na ścieżce. Tam siedzi ten drugi. Tylko jeszcze mu nie dałam skarpetek. Nie wiem, czy trzmielinę powtórzyć ?
L00zak 10:39, 22 sie 2015

Jest piękny tez dziś zakupiłem
Iwk4 10:52, 22 sie 2015

Wiesz, lubię oglądać takie nowoczesne ogrody, lubię też w tym stylu domy. Prosta forma, faktury. Mam zapisanych sporo inspiracji na P
Jak ja się budowałam, nie miałam pojęcia, że takie mogą być. Może nawet nie było.
Nowoczesne ogrody zobaczyłam dopiero tu. Spodobały mi się.
Ogród musi pasować do domu. A ja mam dom klasyczny i taki też ogród.
To też dlatego, że M lubi kolor, a ja z racji mojego postrzegania ( niedowidzenie), wolę duże kontrasty.
Lubię do ciebie zaglądać i podglądać jak tworzysz. Podoba mi się dobór form.
Buziaki
Iwk4 10:53, 22 sie 2015

L00zak napisał(a)
Jest piękny tez dziś zakupiłem

Skusiłeś sie?
Agania 10:53, 22 sie 2015

Cześć, wpadam z rewizytą i od razu zachwyciłam się grabami, ogród piękny
Pytałaś o gorczycowy cud?....Ja stosuję gorczycę pod rabaty i gliniaste podłoże, ona rozluźnia glebę i wprowadza sporo składników pokarmowych więc jest też nawozem. Prosta w obsłudze, bo po wysianiu szybko wschodzi, a 2 tygodnie po przekopaniu można już sadzić rośliny....polecam
L00zak 11:00, 22 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Skusiłeś sie?

Tak ale małego
Efffa 11:12, 22 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Wiesz, lubię oglądać takie nowoczesne ogrody, lubię też w tym stylu domy. Prosta forma, faktury. Mam zapisanych sporo inspiracji na P
Jak ja się budowałam, nie miałam pojęcia, że takie mogą być. Może nawet nie było.
Nowoczesne ogrody zobaczyłam dopiero tu. Spodobały mi się.
Ogród musi pasować do domu. A ja mam dom klasyczny i taki też ogród.
To też dlatego, że M lubi kolor, a ja z racji mojego postrzegania ( niedowidzenie), wolę duże kontrasty.
Lubię do ciebie zaglądać i podglądać jak tworzysz. Podoba mi się dobór form.
Buziaki

Iwona do mnie doszło ze jednak chciałabym styl formalny, ale kompletnie niewiem jak sie do tego zabrac, bo mój przedogródek nie przypomina stylu formalnego, ale na tarasie postram sie zeby mi wyszło, a poslij mi te inspiracje pare jak mozesz!Ja tez mam do w stylu tradycyjnym, wprowadziłam sie 2,5 roku temu, wnetrze mam nowoczesne,minimalistyczne wiec moze u mnie to bedzie sie troche gryźć, choć elewacje chciałabym juz w jakims nowoczesnym stylu.
Efffa 11:14, 22 sie 2015

Agania napisał(a)
Pytałaś o gorczycowy cud?....Ja stosuję gorczycę pod rabaty i gliniaste podłoże, ona rozluźnia glebę i wprowadza sporo składników pokarmowych więc jest też nawozem. Prosta w obsłudze, bo po wysianiu szybko wschodzi, a 2 tygodnie po przekopaniu można już sadzić rośliny....polecam
O dzieki wielkie, własnie mi chodziło po jakim czasie mozna sadzic, myslałam ze dłuzej trzeba czekać, przepraszam Cie za pytanie,ale ja sie nie znam, tą gorczycę to taką w sklepie spozywczym kupić czy jakies nasiona?
Efffa 11:14, 22 sie 2015

Agania napisał(a)
O dzieki wielkie, własnie mi chodziło po jakim czasie mozna sadzic, myslałam ze dłuzej trzeba czekać, przepraszam Cie za pytanie,ale ja sie nie znam, tą gorczycę to taką w sklepie spozywczym kupić czy jakies nasiona?