Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Odcienie zieleni

Odcienie zieleni

amelia_b 23:04, 15 wrz 2015

Wpadłam i ja z rewizyta, ale przyznaje się bez bicia że tylko troszeczkę obejrzałam twój cudny ogród obiecuje że w wolnej chwili na drobię, trawki super, ja też tak zrobiłam że kupiłam tylko kilka i podzieliłam na mniejsze, przydadzą się w przyszłym rokuPisałaś u mnie o ogrodzie Sylwia, mogła byś mi podać nazwę wątku?
lindsay80 23:08, 15 wrz 2015

Efffa napisał(a)
O jak miło, dzięki Edytko, będziesz jutro?

Co do grabów i trawki sie nie wypowiadam, bo znasz moje zdanie, ale bardzo to miłe co piszesz, dziekuję.

Czy będę jutro w domu?
Do południa trochę w rozjazdach, a po południu raczej będę.

Wg mnie tylko ML marne i trochę poczekasz zanim się zbiorą, a cała reszta bardzo ładna, szybko urosną.
Efffa 23:31, 15 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
Wpadłam i ja z rewizyta, ale przyznaje się bez bicia że tylko troszeczkę obejrzałam twój cudny ogród obiecuje że w wolnej chwili na drobię, trawki super, ja też tak zrobiłam że kupiłam tylko kilka i podzieliłam na mniejsze, przydadzą się w przyszłym rokuPisałaś u mnie o ogrodzie Sylwia, mogła byś mi podać nazwę wątku?

Amelka miłe co piszesz ale ja nie mam jeszcze ogrodu, niemasz co nadrabiać- u mnie nudy, mój caóły ogród znajduje sie na str 86 i 83 i 72, reszte odpisałam u Ciebie, pozdrowionka
Efffa 23:40, 15 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Czy będę jutro w domu?
Do południa trochę w rozjazdach, a po południu raczej będę.

Wg mnie tylko ML marne i trochę poczekasz zanim się zbiorą, a cała reszta bardzo ładna, szybko urosną.
lojalna_ 15:52, 16 wrz 2015

Ja bym chetnie zobaczyła na fotkach co tam porabiasz ogrodowo
Efffa 11:20, 17 wrz 2015

Jola, nic nie porabiam szczególnego, a le w niedługim czasie cos zacznę i wtedy bede prosiła o rady, jak oplewie przy mych bidnych grabach to wstawie fotki.Dziękuję za zglądasz!
Efffa 13:15, 17 wrz 2015

Nic sie u mnie nie dzieje, więc powtarzam się!
Efffa 13:43, 17 wrz 2015

Chciałabym zagospodarować to miejsce.Kamyczkami zaznaczyłam wielkość rabaty2x2m, chciałabym w środku drzewo i otoczyć bukszpanem w kształcie litery L.Jest to rabata obok chodnika do domu, po drugiej stronie chodnika znajdują się cisy,bukszpany, rododendrony i trawy, drzewa tam niema żadnego.Natomiast w lewo na 2m szer bedzie rabata z choiny kanadyjskiej(długa rabata), traw i takie tam.Ten szary słupek to z ogrodzenia, a obok słup elektryczny.Moje pytanie jest o drzewo, jakie tam posadzić, myslałam o tulipanowcu, ale tam bliziutko jest rura kanalizacyjna(jakas rura )i boję się by te korzenie tej rury nie rozwaliły.Prosze o pomysły na drzewo.
Enya73 15:56, 17 wrz 2015

A zrobisz zdjęcia z drugiej strony z większej perspektywy? Na słup można puścić bluszcz. Z czasem zasłoni słup, bo rozumiem, że to z jego powodu chcesz tam drzewo?
Efffa 17:57, 17 wrz 2015

Zrobie zdjęcie, ale to zdjecie nie bedzie miało znaczenia bo teraz tam są szmaragdy , one są do przesadzenia, ogólnie ta strona bedzie zmieniana. Zrobiłabym tam chyba podobnie jak tu, symetrycznie.A słup mi nie przeszkadza, chcę tam drzewo otoczone bukszpanem, zeby frontu nie zaczynać od szmaragdów.Słup zasłoniąszmaragdy albo choiny.Ale moze tak bez zdj coś dasz rady doradzić?