Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

paniprzyroda 21:58, 05 lis 2017

Udało Ci się, szacunek Szukałam dziś różowych siewek u siebie, bo "pomagałam" im się wysiać. Coś jest, ale czy to one?
Zadołować na pewno, a gałązki nie zaszkodzą. Chociaż chyba takimi wrażliwcami nie są, ale lepiej na zimne dmuchać.
ryska 21:59, 05 lis 2017

gosika67 napisał(a)
Renia na pewno coś z tego wyczarujesz, ja w garażu mam taką starą balię, też ją wytargam na wiosnę.

Kwestia chęci i wyobraźni.
Widziałam ostatnio taczkę pomalowaną w kolorowe kwiaty. Super wyglądała
Moja sałata na balkonie.
ryska 22:04, 05 lis 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
A mi się podobają takie surowe balie i sagany. Jak kwiecie z nich wybuchnie będzie rewelacja

Ten zardzewiały sagan też mi się taki podoba ale kociołki są za mocno zużyte.
Trzeba je trochę ożywić
Tulipany do nich wsadziłam z zapasów z lat ubiegłych.
Cebulki różnych gabarytów. Może być loteria
sylwia_slomc... 22:05, 05 lis 2017

Renia nie przedobrzysz bo przecież możesz na każdą porę roku inne dekoracje przydaśkowe w ogrodzie ustawiać i już nie będzie za dużo
ryska 22:09, 05 lis 2017

paniprzyroda napisał(a)
Udało Ci się, szacunek Szukałam dziś różowych siewek u siebie, bo "pomagałam" im się wysiać. Coś jest, ale czy to one?
Zadołować na pewno, a gałązki nie zaszkodzą. Chociaż chyba takimi wrażliwcami nie są, ale lepiej na zimne dmuchać.

Dziękuję, lepiej dmuchać, tyle starań z Twojej i mojej strony nie może iść na marne.
Moje różowe ostrogowce mają z 20 cm wysokości. Ładnie się rozrosły. Ale siałam je wcześnie.
ryska 22:15, 05 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia nie przedobrzysz bo przecież możesz na każdą porę roku inne dekoracje przydaśkowe w ogrodzie ustawiać i już nie będzie za dużo

Na pewno tak będzie z kociołkami. Wjadą gwiazdy jak będą kwitły i schowają się tuż po Wtedy wystawię 2 drzewa trąb anielskich plus agawę.
basia3 22:20, 05 lis 2017

ryska napisał(a)

Właśnie, wczoraj sadziłam tulipany we wszystkie możliwe kociołki, nawet mocno zniszczone.
Pomyślałam sobie, że wiosną wezmę gruby sznur, ciepły klej, farbę w sprayu i zrobię z tego coś ładnego. Teraz wyglądają nieciekawie.

Można je jutą obwiązać na przykład. Ale gdzie je przechowasz w mrozy. Ja w zeszłym roku wsadzałam w bardzo duże donice, dodatkowo zabezpieczyła je przed mrozem. Niestety zadołować ni moglam, za duże były i część z nich pdzemarzła.
W tym roku zgodnie ze wskazòwkami pani Danusi donice zakopałam.
ryska 22:27, 05 lis 2017

basia3 napisał(a)

Można je jutą obwiązać na przykład. Ale gdzie je przechowasz w mrozy. Ja w zeszłym roku wsadzałam w bardzo duże donice, dodatkowo zabezpieczyła je przed mrozem. Niestety zadołować ni moglam, za duże były i część z nich pdzemarzła.
W tym roku zgodnie ze wskazòwkami pani Danusi donice zakopałam.

Zrobię jakieś chochoły, niczym okrycie jak u Sylwii dla gunery olbrzymiej
One ważą mnóstwo kilogramów, stoją w warzywniaku a ja tam mam skrzynie, nic gruntu w poziomie 0. Ryzyk-fizyk.
jona 06:48, 06 lis 2017

Tulipany sadzę w zwykłe plastikowe doniczki. Gdy zaczynają kwitnąć wystawiam w reprezentacyjne miejsce do doniczki - osłonki. Po przekwitnięciu łatwo je wyjąć i zastąpić innymi. Nie mam doświadczeń z dołowaniem. Sadzę dopiero po świętach i trzymam w garażu.
ryska 18:12, 06 lis 2017

jona napisał(a)
Tulipany sadzę w zwykłe plastikowe doniczki. Gdy zaczynają kwitnąć wystawiam w reprezentacyjne miejsce do doniczki - osłonki. Po przekwitnięciu łatwo je wyjąć i zastąpić innymi. Nie mam doświadczeń z dołowaniem. Sadzę dopiero po świętach i trzymam w garażu.

Tak już robiłam, takie efekty były