Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

alinak 00:29, 18 lip 2014

dzisiejsze fotki w trakcie prac .tydzień mam bardzo pracowity ale jestem na półmetku ..dobre sobie ...

języczki The rocket

języczki Przewalski

Liliowce

przetaczniki i złocienie

krokosmia Lucifer

Ozz 00:58, 18 lip 2014

alinak napisał(a)
Olena nie pokłada się oto dowód ...to moja ulubiona róża i do tego samooczyszczająca się ..kwiat po prostu sam spada w całości z ogonkiem ..
Północ wybiła to Alinka buszueje po ogrodach

No i masz babo placek... a już prawie byłam zdecydowana, że tylko Pastella i Pomponella... przez te róże to chyba lilaka będę musiała wywalić (Palibina), albo wymienię na piennego, bo też rozważałam... Tragedia... upychanie do granic możliwości - muszę mężowi oddać portfel... W sumie to całe myślenie o różach zaczęło się przy Twojej Larissie

A o przepis na ciasto z wiśniami się upominam, jutro idę na mini targ po wiśnie - kupiłam w zeszłym tygodniu i będą się doskonale nadawały

Twoje jeżówki mają się dobrze - jeszcze się nie zorientowały chyba, że z kompostu na ugór trafiły

Co do wierzby... mówię Ci - grujecznik fajniejszy Nawet widziałam ostatnio taką sadzonkę wzrostu dorosłego mężczyzny, faaajna

Dobrej nocy!
monteverde 01:42, 18 lip 2014

alinak napisał(a)
dzisiejsze fotki w trakcie prac .tydzień mam bardzo pracowity ale jestem na półmetku ..dobre sobie ...

języczki The rocket

języczki Przewalski

Liliowce

przetaczniki i złocienie

krokosmia Lucifer

Pozdrawiam Alinko, oglądam Twój ogród i wzdycham tyle ladnych roślin języczki to dla mnie już wspomnieniew tym roku moja Larissa zrzuca wyjątkowo dużo pączkówgrujecznik mam ale jakieś paskudztwo mi listki wygryza i jak tu żyćno i Lucyfer ma pełno liści i ani jednego kwiatka buziolki
Agania 08:41, 18 lip 2014

alinak napisał(a)

Agata mus się spotkać ..po 20.poleż sobie tylko uważaj na mrówki , jest ich tyle w tym roku i co najlepsze czarne kąsają ....niezwykłe

Właśnie mnie przedwczoraj te czarne pokąsały, a ja w amoku przycinania kantów, nawet nie poczułam, dopiero na drugi dzień, bolało i dzisiaj mus do lekarza się ratować, pozbywam się mrówek z ogrodu.

Fotki sebusiowe cudowne i twój ogród zachwyca wszystkim, do zestawień masz dobrą rękę i kobieca intuicja Cię nie zawodzi, stipy, trawy i byliny w nich, czosnki główkowate, łany lawendy i róże..... całokształt budzi podziw

Pozdrawiam Alinko
Ozz 01:41, 19 lip 2014

alinak napisał(a)
Olena nie pokłada się oto dowód ...to moja ulubiona róża i do tego samooczyszczająca się ..kwiat po prostu sam spada w całości z ogonkiem ...
A mnie się coś kojarzy, że ulubiona była 'Souvenir of Baden-Baden'

Przyszłam jeszcze pooglądać róże, ale patrzę, że Larissy najmniej - mus nadrobić Niestety muszę na jej wysyłkę poczekać do jesieni... mam nadzieję, że mi się nie odmieni do tego czasu...
Madzenka 11:00, 19 lip 2014

Jezyczka mnie zachwyciła
alinak 22:48, 19 lip 2014

Ozz napisał(a)
A mnie się coś kojarzy, że ulubiona była 'Souvenir of Baden-Baden'

Przyszłam jeszcze pooglądać róże, ale patrzę, że Larissy najmniej - mus nadrobić Niestety muszę na jej wysyłkę poczekać do jesieni... mam nadzieję, że mi się nie odmieni do tego czasu...

no tak wpadłam .ja patrze na Larisę to mówię że ulubiona ,
jak suwenir of Baden -Baden to mówię że ona . ja oglądam drugie kwitnienie Chopina to zakochana w nim jestem po uszy ...
nadrabiam zaległości jutro zrobię jej sesje ...tak gdzieś wydaje mi się że zanudzam tymi fotami

Gartnerfreude i Larisa w pączkach

Gartnerfreude

Suwenir of Baden -Baden

Chopin

Urszulla 13:14, 20 lip 2014

Ładne masz te róże i zdrowe tylko Baden-Baden coś liście zeżarło.
A się będę urlopować, jak wrócę to będzie kwitła Twoja lawenda
Kondzio 09:36, 21 lip 2014

Alinko dziekuje za wczorajszy dzień Jesteś kochana i buziam mocno a juz ci noe wieże ze nic nie robisz ogrod dopieszczony i nawet jednego chwasta nie widziałem hi hi hi
renatamama3 12:41, 21 lip 2014

Alinko,dzięki jeszcze raz ,że mogłam twoimi alejkami stąpać.Za miłe popołudnie i wieczór.Oby do następnego.

Ogród cudny ,dojrzały ,taki mój .Idąc trzyma w napięciu ,co tam dalej może rosnąć i taki lubię .