Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

12:48, 12 sie 2014
Ja miałam trzy i przemarzły wszystkie..więc adieu na zawsze

Gratulacje seteczki Kosolku
kosolka 12:49, 12 sie 2014

Nie mam i jakoś póki co nie zamierzałam.
iwonaal 16:39, 12 sie 2014

Gratki na 100
iwonaal 17:06, 12 sie 2014

Gratki na 100
waldek727 18:35, 12 sie 2014

Jeszcze nic konkretnego nie napisałem, a jednym pytaniem wywołałem małą sensację.
Niepotrzebne są tu żadne domysły. Tak samo jak inni goście w wątku Oli chciałbym podzielić się z nią swoim ogrodowym doświadczeniem, które być może pozwoli Jej uniknąć błędów przy zakładaniu od podstaw ogrodu.
------------------------------------
Olu.
Przepraszam Cię, że tak długo nie przedstawiam Ci ze swojej strony żadnych pomysłów na ogród, ale w najbliższym czasie postaram się rozwinąć temat.
Nie. Nie chodzi mi o dokończenie prac budowlanych. Utożsamiając się z miejscem w którym się spotykamy mam na myśli tylko wizję Twojego przyszłego ogrodu. Wiem, że jesteś początkującą ogrodniczką i chciałabyś w jak najkrótszym czasie zazielenić teren wokół domu. Uwierz mi, że do stworzenia prawdziwego ogrodu z którego w przyszłości będziesz mogła być dumna i zadowolona to nie tędy droga.
W całym cyklu harmonogramu prac związanych z tworzeniem ogrodu nasadzenia roślin stanowią jego ważny, ale ostatni punkt w programie. Jeżeli uzbroisz się w cierpliwość to przedstawię Ci parę niekonwencjonalnych rozwiązań które mogą być charakterystyczne tylko dla Twojego ogrodu. Odnośnie doboru i aranżacji roślin też postaram się podzielić swoją wiedzą, której nie opieram na tuzinkowości i panującej modzie ogrodowej.

PS.
monteverde napisała:
Jak będziesz przesadzała takiego starego jałowca to możesz go zmarnować, a kto to jest ten Waldek? pozdrówka.

Aniu.
Ten Waldek jest od wielu lat pasjonatem ogrodnictwa.
Jest również użytkownikiem forum ogrodniczego ,,Ogrodowisko".
Takim samym użytkownikiem jak Ty, Ola i jeszcze tysiące innych osób zakochanych w ogrodach.
kosolka 18:59, 12 sie 2014

Waldku, wzbudziles nie lada zainteresowanie swoim wpisem. Wobec tego czekam na ciąg dalszy!
kosolka 19:00, 12 sie 2014

Dziękuję dziewczyny
kosolka 19:02, 12 sie 2014

Dziś znów ogrodowo nic. Padało, więc ruszyła zalegla robota w domu. Powiększa się tylko rabata różana. Tak wiało ze polamalo mi azalie
kosolka 20:31, 12 sie 2014

A tak ładnie rosła Wzięłam patyki do ukorzenienia. Można?
kosolka 20:33, 12 sie 2014

Będą kwitly wysiane w tym roku ostrózki!