Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 10:00, 13 sie 2014

Zobaczymy jak wróce z pracy, jeszcze nie wiem Ale już mam zaplanowaną misję kuchenną - będę zaprawiac paprykę więc pewnie nie ogarnę wszystkiego. Tak sobie myślę, ze jak tylko skończy się wycinać rabata różana, nabiorę chęci na pewno! Bo zacznę ją obsadzac Może w poniedziałek..
Jutro wyjeżdżamy się zregenerować, do soboty. Bez dzieci Więc "Będzie!Będzie zabawa!Będzie się działo!..."
monteverde 10:10, 13 sie 2014

kosolka napisał(a)
Na dodatek inne róże tez mączniak zaatakował I plamistość.. Wczoraj robiłam oprysk. A czy tak zwinięte listki to od mączniaka?

Tak to mączniak prawdziwy, początki podaję linka przeczytaj i działaj
www.oczarjk.pl/index.php?act=258
kosolka 10:18, 13 sie 2014

Czy opryskiwanie do 10-14dni oznacza codzienne opryskiwanie przez 10-14dni? Przepraszam za być może głupkowate pytanie, ale wole sie upewnić.
bdan 10:25, 13 sie 2014

kosolka napisał(a)
Miałam na mysli te 3 dni Urlop to może będę miała nieograniczony, bo umowę mam do 31 sierpnia...
Ale ostatnio wszyscy narzekają, jakoś tak ogólnie - może to biomet taki niekorzystny.. Oby już było lepiej!

Trzymam kciuki, żeby następna umowa była
kosolka 10:38, 13 sie 2014

bdan napisał(a)

Trzymam kciuki, żeby następna umowa była

Ja też.. Ale podobno nie ma szans. Dzięki Danuś!
agatanowa 10:49, 13 sie 2014

kosolka napisał(a)
Czy opryskiwanie do 10-14dni oznacza codzienne opryskiwanie przez 10-14dni? Przepraszam za być może głupkowate pytanie, ale wole sie upewnić.

Bedziesz miała na opakowaniu preparatu dawkowanie i tego się trzymaj
marta_d 10:50, 13 sie 2014

kosolka napisał(a)
Miałam na mysli te 3 dni Urlop to może będę miała nieograniczony, bo umowę mam do 31 sierpnia...
Ale ostatnio wszyscy narzekają, jakoś tak ogólnie - może to biomet taki niekorzystny.. Oby już było lepiej!

z jednej strony krótka umowa godna pozazdroszczenia też bym się "labowała" trochę dłużej póki co do końca roku zostało mi 5 dni urlopu poszaleję..
MamaMagda 13:47, 13 sie 2014

marta_d napisał(a)

z jednej strony krótka umowa godna pozazdroszczenia też bym się "labowała" trochę dłużej póki co do końca roku zostało mi 5 dni urlopu poszaleję..

o właśnie! muszę sprawdzić ile mi zostało urlopu
MagdalenaK8 14:34, 13 sie 2014

Nie wiem czy wszystko ogarnę tyle mam Ci do napisania...a więc najpierw spóźnione gratki na 100. Waldek jest ok...Ja jestem typowym przykładem zaczynania ogrodu od tyłu, sukcesywnie szłam do przodu, zatrzymałam się na płocie który sukcesywnie przybywa...Jest metoda w tym szaleństwie...
Trzymam kciuki za przedłużenie umowy...bardzo bardzo mocno. Życzę miłego zaprawiania papryki...no i cudnego, upojnego weekendu ...hi hi hi.
Pozdrawiam
MagdalenaK8 14:40, 13 sie 2014

No i zapomniałam...chciałam o tej niemocy...czasami tak jest że niemoc przychodzi i za wiele nie można z tym zrobić. Nie ma sensu ( jeżeli nie jest to spowodowane jakimiś problemami) zastanawiać się a czemu? po co? dlaczego? Trzeba odczekać...oddać się przyjemnym rzeczom...
Moc w końcu wróci...